Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ottis300

3. 2. 2012 15:15
Pan Tesař byl vždy originální ve svých úvahách,

názorově taktéž. Jistě, že StB vyprovokovala určité akce, řídila je, jistěže měla hodně donašečů, takže si mohla tvořit věrohodnou mozaiku situace a připravit se na možné. Určitě měla mozky, které domýšlely budoucnost, ale jak tady zaznělo v příspěvku, byla to rovněž organizace lidí, kde se stále legitimace hrála důležitou roli a iniciovala spoustu hloupých rozhodnutí, prostě žádná organizace nepracuje bezvadně, a na druhé straně, žádný odpor není 100% prosáklý protivníkem. Osobně mohu leccos doložit. Dnes se to dá i ze spisů ověřit. Nevím, kam Tesařovo odmítání uznání Třetího odboje míří, ale určitě popírá tím sám sebe a svoje roky v kriminále. Nedostávaly se opětovně roky za "literární" odboj. Spíše při své práci historika narazil i na výbušná téma s důkazy a tak byl neutralizován. Jen moje domněnka.

0 0
možnosti

dva mraky

3. 2. 2012 10:41
Dilo intektuala

Vysvetleni plne jemnych nuanci. Sofistikovanych intrik, Nepostradatelni dokonale jednotni ONI kteri postupuji podle vyumelkovaneho planu. Struktura spolecnosti rizena nekym s predem danym cilem Takhle uvazuje intelektual, ktery nikdy nepracoval uvnitr jakekoli organizace. Nikdy nevidel ten chaos rozdilnych individualit, retezce chyb, informacni sumy pri komunikaci mezi jednotlivymi urovnemi a vnitrni boj o osobni prospech.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

3. 2. 2012 10:30
Najdeme jistě

jiného historika, který lehce dokáže pravý opak. V Tesařově textu je snad jedna věc, kterou lze doložit, a to že odbojové skupiny zakládali také estébáci, aby měli čárku za zásluhy a také, aby bylo dost otroků do uranových dolů. Nevím, jestli jsem jeho poněkud rozvláčný a nestravitelný text pochopil správně, ale mám z něho dojem, že jediným odbojářem v historii našeho státu byl Jan Tesař.  Přitom lidí, kteří se snažili režim (minulý) rozvrátit zevnitř, bylo hodně, přestože byli v absolutní menšině.

Co je to odboj? Záleží na jeho definici.

0 0
možnosti
S

sanntos

3. 2. 2012 9:51
Steigerwald - k posluze vždy připraven.

Pane Wimmere zdá se, že nejste zdaleka jediný, kdo dostává ze Steigerwalda a podobných ideologů dávivý reflex.

0 0
možnosti
MV

sauerfelde

3. 2. 2012 10:30
Re: Steigerwald - k posluze vždy připraven.

Jistě, Steigerwald je trochu za zenitem. Vrcholné výkony podával jako scénárista českého rozhlasového Dallasu "Jak se máte Vondrovi?" (Pro nepamětníky, to nebyla reality show z prostředí českých chartistů kolem Saši Vondry, ale seriál se soudružkou Jiřinou Švorcovou.) Ve Wikipedii mj. píšou, že Karel S. podepsal Antichartu. Ale konec dobrý, všechno dobré: teď svorně dští moudra, síru a oheň po boku s Pafkou Kohoutem (pro nepamětníky chartista - exstalinista, profesionální sypač popele na hlavu - vzor mládeže všech generací.)

0 0
možnosti
KLZNK

Kupředu levá, zpátky ni krok!

3. 2. 2012 9:26
Myšlenky zneuznaných géniů bývají zajímavé

málokdy však v reálném životě potřebné.

0 0
možnosti
R

robbbert

3. 2. 2012 9:45
Re: Myšlenky zneuznaných géniů bývají zajímavé

Naopak jsou velmi potřebné, abychom nežili v bludu a spolkli všechno co nám média , slovy historika tesaře"všenárodní oblbovna" předloží. Minulost ovlivňuje naše chování v reálném čase a tvoří základ budoucnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 24,27
  • Průměrná čtenost 1141x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik