Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Cena jakéhokoliv zboží je složená z cen nutných vstupů plus zisk. U drog je nutným vstupem zajištění dostatečného utajení a přiměřené ochrany před zákony a jejich vykonavateli. Zisk je také větší, když existuje monopol, když gang kontroluje své území, diktuje si ceny. Gangy se tvoří právě z důvodů utajení a ochrany. U legálního zboží spousta nákladů odpadá, pro nadměrný zisk bývá jen využít monopol, stačí i dominantní postavení na trhu.

Takže Putinovi se povedli dva kopance jedním tahem.

Proti bránícímu se národu nelze válku na jeho území vyhrát, to je odvěká praxí prověřená pravda, na kterou dojelo už hodně diktátorů i jiných dobrodruhů.

Po zneužití monopolního postavení, odběratel začne hledat dodavatele jinde, nebo náhradu zboží. Původní vládce na trhu je časem zcela odstaven pro ztrátu důvěry, nebo musí hluboko pod cenu. Nebo musí, po vzoru gangů, převzít nadvládu na trhu násilím. V mezinárodním měřítku má tak agresor problém popsaný v předchozím odstavci.

Putin ví a věděl, že NATO na Rusko nikdy útočit nebude a ani to nemá v plánu. Není pro to jediný důvod. Ovšem je jasné, že čím víc států s bohatými nerostnými zdroji bude spolupracovat s bohatou Evropskou ekonomikou, tím víc bude slábnout Putinova moc. Nutně potřebuje ovládat okolní státy a jinde i rozhodování tak, aby se závislost na Rusku jen prohlubovala.

Kdo se zavčas od Ruska neodtrhne šeredně zapláče. Po volební porážce proputinovské kliky v ČR a po očekávané hradní deratizaci, vyrazíme díky slušné vládě správným směrem, ale chudáci Maďaři, počítám že je budeme v poorbánovské době zachraňovat z bídy.

2 2
možnosti
MF

Vy jste ale hlava, pane wachmajstr Kučero! Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik