Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J61a86n 44R46á85ž

24. 1. 2023 17:47

Způsob jakým vedl Řezníček debatu s Babišem v ČT byl na úrovni moderátora který by vedl debatu s Havlem v ČST před listopadem. Předvedl etalon neobjektivnosti.

1 1
možnosti

Naopak, pokud někdo v přímém přenosu evidentně lže, nevede debatu, ale monolog, pak musí moderátor důrazně trvat na formátu, který byl předem dán. Jednou se rozhodl Babiš odpovědět na jasnou otázku a je z toho mezinárodní průšvih, diplomat jak noha.

2 1
možnosti

Každý stát, který začne zbrojit ve velkém, řešit historické křivdy a zašlou slávu, je pro nás automaticky hrozba.

Kde bylo Polsko v 1938? V ČRS. ;-)

Jenom naivka může věřit v trvalý mír nebo trvalé spojence. Můžeme udělat inventuru, komu jsme za posledních 200 let ukřivdili, a ti při první možnosti dorazí zúčtovat.

4 0
možnosti

Autore, dej kačku. Za víc to nestojí.

2 2
možnosti

Za rozšíření vašich obzorů byste mu měl dát víc.

;-)

1 0
možnosti

Snažíte se vnést zmatek do celkem jednoduché věci. Polsko i pobaltské státy jsou naši spojenci a máme spolu platnou smlouvu o společné obraně.

Jmenované státy cítí reálné ohrožení ze strany putinovského Ruska, které jim dnes a denně vyhrožuje a podniká reálné vojenské provokace. Krvavá agrese Putina na Ukrajině nám ukazuje, že jediné co agresora drží za hranicemi je právě onen obraný pakt států NATO. Otázka napadení těchto států je tedy víc než reálná. Náš prezident nemůže sám osobě vyslat někam vojska, vyhlásit mobilizaci a ani pomoc státům sdruženým v NATO zastavit.

Mír tedy udržuje jednota a odhodlání se navzájem bránit, každé zpochybnění této jednoty je Putinem vnímáno jako slabost a příležitost k rozklížení jednoty a spuštění vlny dezinformací, což se vzápětí také stalo.

Babiš ukázal názorně, že je prachmizerný diplomat, naboural jednotu, nahrál Putinovi a ohrožuje mír, kterým se tak okázale zaklíná. A proč to dělá? Sobecky potřebuje hlasy komunistů pro vlastní zvolení, obětuje cokoliv a kohokoliv, jen aby měl moc. Dělal to v minulosti, dělá to nyní a klidně zradí i naše Česko v budoucnu, jeho Česko to není, vnímá nás jen jako další firmu k násilnému převzetí a Čechy jako prachsprosté zaměstnance, včetně těch co ho volí.

Pamatujme na to při těchto volbách.

15 2
možnosti

Znám řadu poláků - a mnozí z nich pochází z dnešní Ukrajiny a byli po válce převezeni do dnešního Polska. Musím říct, že většina z nich dnešní polské vládě vůbec nerozumí a nechápe její kroky.

Pomoc běžencům - to ano - ale poskytnout jim přístřeší za standardních podmínek - a o zbytek se musí postarat běženci sami - tedy vlastní prací.

O nějaké vojenské pomoci by podle nich neměla být vůbec řeč - a nostalgicky při tom vzpomínají na Lvov, ke žili jejich rodiče.

;-)

1 4
možnosti

Ono tohle vykecávání kandidátů spíš připomíná lízanej mariáš v knajpě, kde oba chtějí vyhrát pár kaček. Tady zase nechtějí ztratit ať své nebo sponzorské finance. Takže v obou případech se někdy či častěji ukecnou, ale ti co z toho dělají mezinárodní ostudu, ti jsou na tom asi nejhůře.

2 2
možnosti
Foto

;-D Výraz geopolitika, je až rudým hadrem. Atˇ se komu líbí, či nelíbí, stále funguje, a to nejen coby nějaká teorie. Ani jejím ukrýváním se za různými ,,izmi", BA I ,,IJEMI", NEPOMINE;-)

2 1
možnosti

Ještě se pan moderátor mohl zeptat, co by kandidáti dělali, kdyby bylo russkem napadeno orbánovské maďarsko...

3 2
možnosti

Soryjako, ale podivovat se nad otázkami typu "co když" a pak líčit brzkou katastrofu na základě jednoho z mnoha tisíců fantastických scénářů vývoje Evropy či světa je poněkud bizár.

P.S.: a co říkala baba Vanga?

10 1
možnosti
Foto

Co říkala? To, co vidí;-D

3 1
možnosti
  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik