Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Brněnská kletba aneb z Klokánku do Klokánku

Miloš Zeman chce za věštbu brněnského onkologa - amatéra Bartíka o rakovině, "metastázích" a brzké smrti  5 milionů na charitu. Živ a zdráv chce prezident vysouzené peníze věnovat na Klokánky. Vyhraje boj o Hrad Brno či Klokánek? 

Ani Václavu Moravcovi dlouho nebylo jasné, "o čem jsou letošní volby."

Neuplynulo mnoho vody ve Vltavě a už je to celkem jasné: poprvé v historii ČR hrozí, že budeme mít brněnskou vládu i prezidenta.

Skutečně? 

Nedoceněná naděje sociální demokracie, věčně mladý Diesnstbier junior si včera v rádiu posteskl, že "atmosféra je jiná než před 5 lety."  Moudrá slova, za 5 let člověk například zestárne. Některé věci se ale nezměnily. Tenkrát to začlo takhle ... https://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=245567 ... a takhle to dopadlo: https://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=314092

Stručně: Téhož dne, kdy Senát schválil přímou volbu prezidenta (8.únor 2012), opustil ženskou věznici ve Světlé nad Sázavou hrdina brněnského okultního podsvětí,  médium apokalyptické sekty brněnských Mravenců  - ženomuž Adam Škrla, alias Barbora Škrlová. Dnes by se řeklo příslušník 3. pohlaví neurčitého věku (bylo tomu sice přes 30, ale v Brně se to úspěšně vydávalo za 13letou osobu), něco jako syrský uprchlík bez pasu, který-á-é statečně uprchl-a-o z brněnského Klokánku do říše norských fondů, aby se vrátila jako Adam a pod různými dalšími podobami kandidovala (naposled jako Želé) s podporou brněnských zasvěcenců v prezidentských volbách. 

Adam Barbora

Dnes má to, co dříve bylo Adam, Barbora atd.  ... až  Želé opět změněnou identitu, jak to zařídil Spolek Šalamoun Johna Boka https://www.novinky.cz/krimi/437916-barbora-skrlova-zije-v-utajeni-pod-dohledem-psychiatru.html a nelze tedy vyloučit, že opět pod nějakou překvapivou tváří se známým hlasem kandiduje za Brno, tuto duchovní metropoli českého vesmíru. 

Zatímco Jakub Patočka,  intelektuální gigant sociální demokracie a vyznavač kultu androgyna Škrly hbitě organizuje brněnskou vládu vedenou 11% vítězem, brněnským politologem Fialou ... ( ...„ODS svým tahem nominovat Petra Fialu na předsedu sněmovny ukázala, že je zcela na výši současné situace. Ale může pro něj chtít i víc: post premiéra. Podle rozložení sil k němu předseda ODS může být blíže než Babiš,“ napsal hned na úvod Patočka. Volby podle jeho názoru dopadly smutně, především pro klasické pravicové strany. Proto také ODS, TOP 09, KDU-ČSL i STAN zamířily ihned do opozice.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jakub-Patocka-vymyslel-reseni-soucasne-situace-Ted-premlouva-Fialu-aby-se-postavil-do-cela-vlady-vsech-proti-Babisovi-509696

... a brněnský špičkový politolog Dalík se vrátil do vězení, jeho bývalý přítel a premiér, F. Aleš Prázdný - Topolánek s plnovousem vyskočil na poslední chvíli jako před lety božský Karel s čírem z klobouku, aby ukázal zatím bohorovnému Zemanovi, zač je toho loket. Topolánek se mimochodem v rozhovoru pro DVTV postavil za fialovou vládu zcela jednoznačně. 

https://video.aktualne.cz/dvtv/dvtv-31-10-2017-josef-skala-mirek-topolanek/r~53d8ca80be4a11e7a49e0025900fea04/

A Topolánek je rázem favoritem.

Situace se tedy po 5 letech opakuje, ale naruby : Vousatý Topolánek, kypící zdravím, jako Velké listopadové revoluční překvapení  šlape na paty dýchavičnému Zemanovi, zatímco tehdy "pankáč" Karel tehdy měl co dělat, aby byl vydržel vzhůru aspoň u volební urny.

Buď jak buď, Brno útočí a nedá Zemanovi nic zadarmo.

Účel světí prostředky a brněnský čaroděj voodoo Bartík kouzlí s rakovinou tak ohleduplně a jemně, jak je v tradičně taktním a gender -gentelemanském Brně zvykem. https://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=371834

Nedivme se Zlomilošovi, že dává na modlení a slibuje Klokánkům odpustky. Nevypadá snad ten plnovous na Topolánkovi trochu falešně? 

 

Autor: Michal Vimmer | pátek 10.11.2017 10:51 | karma článku: 17,72 | přečteno: 744x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Napoleon se vrací

"Film je pro nás nejdůležitejší uměleckou formou,"pravil Lenin: Co je správné, morální, důležité, co potřebuješ a co vlastně chceš, to se dozvíš z Hollywoodu. Pokud teď nadchází čas pro Napoleona, je to symbol. Čeho asi? Proč teď?

15.9.2023 v 10:43 | Karma: 14,10 | Přečteno: 591x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Pražský experiment

22.7.to bude 80 let, co se prý (vojenské tajemství) uskutečnil tzv. Filadelfský experiment. Oč šlo? To si povíme pak: Důležité je, že v Praze (EU) se dějí pozoruhodné experimenty na civilistech každou chvíli a výsledky to tedy má.

20.7.2023 v 8:08 | Karma: 20,79 | Přečteno: 808x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Eurovedro

Jak si vysvětlit, že předpověď počasí, ta rozkošná koketérie s rosničkami se změnila v nekonečný horor teplotních rekordů, superkrup, such, tornád a povodní ? Z map cáká krev, dští síra a plameny, varování stíhá zákaz vycházení?

18.7.2023 v 12:02 | Karma: 31,08 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Práva trpaslíků

Trpaslík prý má právo vybrat si (d)obra, který ho ochrání před (zlo)brem. A když si vybrat neumí, obr poradí. V 90.letech, kdy se hrála trpasličí volenka a ještě nás nevzali do EU, ozývaly se nápady stát se evropským Portorikem.

8.6.2023 v 8:41 | Karma: 25,07 | Přečteno: 755x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Druhá fronta : evropské řešení

Musíme plnit spojenecké závazky ! Proč ? Ono "plnit" zní líp, než "USA nás nebudou chránit zadarmo." Zní to podstatně líp, než "sami se neubráníme". Líp než "naše obrana stojí za" ... Tak to vypadá s celou naší státní suverenitou.

6.6.2023 v 8:33 | Karma: 23,28 | Přečteno: 631x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik