Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

3. 2. 2012 7:45
Je třeba si připomenout, proč nebyli bezdomovci!

Za socialismu totiž nebylo možné být bez zaměstnání! To byl trestný čin příživnictví. Všichni, kteří upadli do situace dnešních bezdomovců byli okamžitě v kriminále.

A k tomu svobodnému mrznutí. Každý, z bezdomovců, kdo chce, najde základní pomoc v křesťanských organizacích. Charita, Diakonie, Adra, Armáda spásy, často  i na farách. Včera večerjsem viděl před osmou poposedávat skupinky bezdomovců na chodbách v Tesku. Všichni ve velni slušném čistém zimním oblečení, evidentně čekayli na osmou hodinu, až otevře blízký útulek Armády spásy. Dostanou najíst, mohou se umýt a vyspat v teple, v nejhorším alespoň v sedě na židli.

Druhou otázkou je, že třeba město a stát pro ně nedělají v této mimořádné situaci naprosto  nic. Doby, kdy lidovecký náměstek primátora svážel z restaurací neprodané obědy a rozdával je bezdomovcům jsou pryč.

0 0
možnosti
MR

iluminat

2. 2. 2012 21:55
kazdy ma pravo na svuj zivot, to je jako ta fanaticka z

Australie, podporavatelka porodu doma, zemrela pri porodu. A kdyz nekdo to nema v hlave v poradku a je bezdomovec, ano, neni to ekonomicky ani politicky jev ale dusevni porucha, a nede lecit, tak je chcete zase posilat do lochu jako za komancu?'' Nebo do blazince? Oni existovali VZDY, ale i za Rakouska je davali do satlavy.

A kdo si chce vzit zivot, mate do toho co camrat??

0 0
možnosti
JN

Wrunx

2. 2. 2012 21:07
To je právě ono:

osobně bych rád od společnosti žádal jen tolik, aby mně nechala laskavě na pokoji a nepletla se mi do života!! Abych nemusel vyživovat armádu zhola zbytečných úředníků. Abych nemusel živit armádu zcela zbytečných ne-li přímo vyloženě škodlivých politiků. Abych nemusel financovat státní systém, který pro mně kromě represí nedělá vůbec nic! A světe div se - přesně tohle dělají bezdomoci. Nezávidíte jim....?

0 0
možnosti
PK

dolch

2. 2. 2012 17:17
Co k tomu dodat? Snad jen ...

asi bude nejlepší, když se smíříte se s tím, že většina obyvatel této republiky tu ten váš socializmus nechce. A nemusí vám nijak zdůvodňovat proč. To je ta demokracie ...

3 0
možnosti
MK

Miska Kvakin

2. 2. 2012 16:34
Líp bych to

nenapsal. Je to přesná trefa do naší prolhané společnosti. Jen se koukám po tý pravdě, co měla zvítězit nad lží a nenávistí. A zrovna v těchhle dnech vyšel jakýsi pazákon o autorovi tohoto výroku, že se zasloužil! Inu, o tisíce bezdomovců nepochybně taky!

Za článek R^R^R^

3 0
možnosti
L

laduk

2. 2. 2012 16:17
hm..

40 let boje národa proti komunizmu? Jako našeho národa .. kde každej třetí měl někoho z rodiny ve straně?

0 0
možnosti
V

vsevedec

2. 2. 2012 16:03
Samozřejmě svoboda, ne socialismus

Každým dnem už více než 20 let  děkuji za to, že bezdomovci mohou svobodně mrznout. Jsem tzv. obyčejný člověk, celý život makám, platím daně, nechlastám, nehraju automaty, nekradu, žiju obyčejně a posledních 20 let svobodně a z toho titulu šťastně, Každý má, co  si zaslouží. V každém stádu jsou nemocné kusy a ty z vlastní vůle nemocné není třeba litovat. Socialismus je zrůdnost, která obrátila opravdové hodnoty na ruby. Bezdomovci nebyli, protože soudruzi tak rozhodli. Ale oni jsou, byli a budou, dokud bude člověk člověkem a budeme (na rozdíl od komunistů či sociálních demokratů a jim podobným) respektovat svobodu lidské individuality. Z celého článku dýchá mráz nebezpečnější než ten z Kremlu... Autora je mi upřímně líto, choroba nevyléčená ani za 22 let je zřejmě nevyléčitelná.

4 0
možnosti
T

thomas.angel

2. 2. 2012 16:23
Re: Samozřejmě svoboda, ne socialismus

A oni se narodili jako bezdomovci? Taky makali a platili daně. To je humus, každý se tu ohání, že platí daně..

6 0
možnosti
AT

Antek

2. 2. 2012 15:51
Banány

Každý řekne jó byly fronty na banány,teď jsou fronty na pracáku,co je lepší nechám na posouzení jiných.Práce byla pro každého,ti nepříspusobiví museli taky makat a neměli čas na lumpárny.Může někdo namítnout že byla umělá zaměstnanost,že se dělalo na sklady,atd,ale zajímavé že to fungovalo 40 let a NEBYL STÁTNÍ DLUH....

7 0
možnosti
JN

Wrunx

2. 2. 2012 21:09
Re: Banány

Jenže tohle leckdo velmi nerad slyší... ;-)

1 0
možnosti
P

pouyt

2. 2. 2012 15:26
"pravda a laska zvitezila"

protoRv

1 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

2. 2. 2012 15:05
S tím, že

bezdomovci nebyli, lze souhlasit. Prostě platily zákony a kdo se povaloval na ulici toho prostě policajti sebrali. Hlavně se muselo pracovat, byť by to byla práce pro práci. Tak byla vždy nějaká ta korunka. Ale pořád nevím kolik lidí popravili komunisti pro jejich politické názory po ukončení Gottwaldovské éry, aby na to pravověrní komunistobijci se slzou v oku vzpomínali. Spiš by mě zajímalo kolik lidí dnes odešlo z tohoto světa dobrovolně, když na ně dolehla neřešitelná rodino-ekonomická situace a kolik jich odešlo, že byli odesláni na onen svět úmyslným zločinem, díky neuvěřitelně našim benevolentní  zákonům a neschopné státní výkonné mociRv

8 0
možnosti
P

pouyt

2. 2. 2012 15:13
Re: S tím, že

Dobrovolne zijete v takovych hroznych podminkach a zemrit mrazem na ulici?

0 0
možnosti