Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

b arbudo

7. 12. 2010 7:46
Tak dluhopisy nekupujte ...

... Kolósi udělají důchodovou "reformu" a bude to ze zákona ...

... dluhopisem proti dluhu ... hehe ...

0 0
možnosti

fvocel

7. 12. 2010 8:17
Re: Tak dluhopisy nekupujte ...

Důchodový systém tak nějak funguje taky. Nevím, proč tak neefektivní systém v bankrotu je stále tak populární. Je zaplacen několikrát. Různé dúchodové fondy také kupují státní dluhopisy. Nepodniká se, netvoří, ale rabuje a kořist se rozděluje. Jak dlouho to může vydržet než někdo řekne, že "císař je nahý" a ostatní to uvidí také.

0 0
možnosti

kolos.veliky

7. 12. 2010 7:37
Divná agitka

Tak to nekupujte, k tomu Vás nikdo donutit nemůže.

Na druhou stranu, státní dluhopisy jsou obvykle velice bezpečnou investicí, pokud nejsou vydané třeba Řeckem.

Investoři se rozhodnou podle podmínek a úroků, ne podle blábolů na blogu.

0 0
možnosti

Stará kára

6. 12. 2010 16:15
Co si lidi nevymyslí!

Státní dluhopisy se prodávat budou.  Buď jednotlivě (aby si je mohl koupit i jednotlivec), nebo v lotech, které jsou určeny bankám.

Státní dluhopisy kryjí státní dluh. Pokud proti nim chceme bojovat, musíme bojovat proti rozpočtovým schodků (a /pozor!/ to mj. znamená podporovat úspory ve všech kapitolách rozpočtu).

Nenakupovat státní dluhopisy, pokud budou mít trochu zajímavý úrok je ovšem ekonomický nesmysl.

0 0
možnosti

fvocel

6. 12. 2010 16:26
Re: Co si lidi nevymyslí!

Jako podíl na loupení je to dost škodlivé. Tvrdíte, že je ekonomické, když Váš soused bude mít podíl z lupu místní loupežnické bandy a zrovna si Vás ta banda všimne? Zřejmě si chcete nečestně přivlastnit cizí majetek.

Důsledkům, které popisuji se nevyhnete. Na konci celého procesu budete Vy nebo Vaše děti chudší.

0 0
možnosti

Gašpo

6. 12. 2010 14:58
Vaše rozhorčenie chápem

ale táto agitka mi príde nedomyslená. Viete, ak si človek chce úspory držať v banke, tak mne osobne sa zdá lepšie dať ich do štátnych dlhopisov. Banka Vám lepšie úroky neponúkne a záruku tiež určite nie.

Že kupovanie dlhopisov občanmi prispeje k zhoršeniu ekonomiky je tiež poriadna blbosť. Keď si žiadny občan dlhopis nekúpi, nič sa nestane a bude to všetko po starom. Dlhopisy prejdú cez komerčné banky a tie budú ich multiplikáciou za účelom zisku na úveroch zvyšovať množstvo peňazí v obehu = inflácia.

Ak to mám úplne zjednodušiť: Pre ekonomiku by bolo najlepšie keby si všetky dlhopisy kúpili občania, ktorí nemajú záujem s nimi ďalej kšeftovať. Je otázka, či má cenu túto ekonomiku podporovať, pretože za stávajúceho finančného systému je splatenie dlhu štátom prakticky nemožné. V tom prípade by ale bolo lepšie rozdávať ľuďom rady kam tie peniaze dať, než agitovať proti dlhopisom. Taká agitka sa totiž dá vyložiť ako podpora komerčných bánk.

0 0
možnosti

fvocel

6. 12. 2010 16:18
Re: Vaše rozhorčenie chápem

Peníze půjčené státu stejně skončí v bankách. Úvěrové expanzi tím nezabráníte.

O ni píšu jinde. Bankovní reformu stručně popisuji v http://vilim.blog.idnes.cz/c/161196/Volebni-program-kapitalisticke-strany.html. Bude to ale oříšek. Zřejmě se spíš zhroutíme do nějaké vyhlazovací revoluce aniž by většina pochopila o co jde. Nemáme poctivé banky, které by nebohatly z privilegia úvěrové expanze pod taktovkou státu.

0 0
možnosti

Yesname

6. 12. 2010 14:29
Však se svobodně

rozhodněte. Nikdo Vám ty dluhopisy nenutí. Koupí si je někdo jiný. Vy si dejte svý prachy do matrace. Jenom byste měl vědět, že tím nedosáhnete vůbec ničeho.

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

6. 12. 2010 14:28
pravdu má ten, kdo drží peníze a pistoli

když vyhodíte prachy za státní dluhopisy, zbavíte se peněz , no a stát má samozřejmě vždy větší kanón. samozřejmě že se pokusí obyvatelstvu z pozice síly sebrat i prachy , které mu neodevzdáme dobrovolně, ale už to nebudou mít hošánci tak jednoduché, budou muset nějakou křivárnu uskutečnit viditelně a my máme do té doby šanci své peníze ochránit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1117x
Kdo se přidá za individuální a ekonomickou svobodu

Seznam rubrik