Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dannny

30. 12. 2010 15:30
Pane Vilíme,

Váš text je tak šílená směs pohádek, naivních neoliberálních teorií se základy makroekonomie a mizernou znalostí zdravotnictví, že to celé chutná jako dort pejska a kočičky. Uvědomte si, že určitá forma přerozdělování fungovala v lidské společnosti  již od chvíle, kdy se naši předci začali sdružovat do tlup. I vlčí smečka z ulovené kořisti přerozdělí část členům, kteří se přímo neúčastnili lovu. A garantuji Vám, že vlci nejsou komunisti. I starověcí feudálové vybírali daně a možná Vás překvapí - úměrně zdrojům poplatníka. A nějakým způsobem fiancovali veřejné služby. Možná Vás překvapí, ale jen hoodně přerozdělující společenstva to někam dotáhla a vybudovala velké říše. Na pochopení těchto základních informací stačí učebnice dějepisu pro 6. třídu. A k tomu zdravotnictví - fakt si myslíte, že na jeho řešení stačí volná ruka trhu a primitivní teorie nabídky a poptávky?

0 0
možnosti
D

dannny

30. 12. 2010 15:41
Re: Pane Vilíme,

Myslíte, že lidé nadužívají lékařskou péči jen proto, že je zdarma? Vy

chodíte k doktorovi rád? Necháte si vrtat zuby a řezat žlučník proto, že

Vás to baví? Ovlivňuje Vaši návštěvu lékaře nějaké neodbytné nutkání

dát si pár tabletek antibiotik? Máte pocit, že Vás za mlada bylo nutné krotit regulačními poplatky, abyste náhodou nevypil příliš rybího tuku? Máte pocit, že je rentabilní provozovat státní hygienické stanice, infekční kliniky nebo by bylo lepší je v rámci jednoduché finanční kalkulace zrušit a případná ohniska nakažlivých chorob nechat řešit armádu? Event. volnou ruku trhu?

0 0
možnosti
A

averius

30. 12. 2010 12:06
Další věrozvěst českého zdravotnictví. A že už jich bylo !

" Naším cílem je, aby byli všichni nemocní a pokud možno furt, jen tak bude zdravotnictví pptimálně prosperovat ".

Že by to napsal také Mises?

Nebo že by  to napsal nějaký blb?

Nebo že by to napsal  Vilím?

0 0
možnosti
S

sůva

30. 12. 2010 11:22
Problém je v tom, že lidi raději umřou, než by zaplatili

- nebo vyšší pojištění nebudou platit a pak v nemoci dají jen tolik, co je "nezruinuje" (televize a auta se kvůli rakovině nevzdají) - nezaplatí si operaci, jdou třeba k léčiteli a pak klidně umřou. Zuby si nechají vytrhnout a jsou bez zubů, stálo by to moc peněz, ale žerou dál k prasknutí a kupují dál kraviny. Časté v USA. Takže kdyby šlo do tuhého, tak myslím, že nejméně polovina populace by nedala nic, léčila by se zadarmo "alternativně" a nakonec s penězi na kontě by umřela úplně v pohodě.

0 0
možnosti
VM

pagac

30. 12. 2010 10:54
plýtvání ve zdravotnictví

Souhlasím v podstatě s uvedeným článkem. Podle mého názoru je potřebí ucpat díry,  způsobené rozkrádáním zdravotnického materiálu v nemocnicích a jeho předražený nákup a to se týká i předraženého nákupu lékařských přístrojů. Co je nemravné, je chaos v nákupu léků od farmaceologických firem. Zde působí zdatně lobby. SUKL dosud nesjednal v této záležitosti pořádek a ministerstvo zdravotnictví to dosud toleruje. Tady by se mělo okamžitě zakročit. Snad se to novému ministru zdravotnictví brzy povede.

:-)

0 0
možnosti
R

realateista

30. 12. 2010 11:23
Re: plýtvání ve zdravotnictví

Viděl jste včera Hegera ve zpravodajství ČT? Jak je stále podivně klidný, bez mimiky? A jak stále nechápe, co se děje?

Začínám věřit těm řečem, že je to psychiatrický pacient na antidepresivech.

Doufám, že tím novým ministrem myslíte jeho nástupce.

Ale to bude zřejmě až po Generální stávce, která bude asi až v březnu.

Pokud tam zůstane Heger, nic se řešit nebude. Je to jen panák, za jehož zády si mafiáni mastí kapsy. Proto byl přece vybrán. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1117x
Kdo se přidá za individuální a ekonomickou svobodu

Seznam rubrik