Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Vrana

8. 11. 2007 17:12
Jeste k te zavisti

Jestli je na celem svete jedna jedina nezavidenihodna vec, je to pozice Jiriho Cunka. Pritom je uplne jedno, je-li bohaty nebo chudy. Snad pouze extremni masochista by mohl zavidet nekomu, kdo je celemu narodu pro smich, a to hned v nekolika rovinach. Navic nejhorsi forma trapnosti je, kdyz se urazky obrati proti puvodci tak krute, jako to bylo v pripade tech "opalenych, co pobiraji socialni davky". Zde je na miste pouze soucit a krestanska laska.

0 0
možnosti

Jan Vrana

8. 11. 2007 16:59
mimo misu

Mimo misu: v tomto pripade velmi vystizne. Je totiz zcela vedlejsi, zda Jiri Cunek mohl ci nemohl nasetrit prislusnou sumu, mnohem vic jde o prezentaci onoho faktu danovym poplatnikum. Od vrcholoveho politika ocekavaji danovi poplatnici zcela jinou argumentaci nebo alespon uroven vystupovani. I kdyz zustaneme u toho setreni jako zastupneho problemu, Vas prispevek stejne dokazuje spise opak. Setreni z omezeneho zdroje muze vest pouze k omezenym vysledkum. Vase argumentace je tudiz nepripustna: "Kdyz mohl Franta nasetrit stotisice, proc by Pepa nemohl za stejnych podminek nasetrit miliony; pouze tim, ze by byl jeste setrnejsi."

0 0
možnosti

ryksa

8. 11. 2007 16:15
my o koze, autor o voze

Nechapu ucel tohoto clanku. Mam dojem ze lidi nepoburuje kolik Cunek usporil, ale ze pri milionech ukladanych na konto parazitoval na nasem stedrem socialnim systemu. Autor tedy obhajuje zlodeje ( neznam vhodnejsi pojmenovani pro cloveka, ktery bere co mu nepatri) a ohani se ceskou zavisti, coz je klise na nez jsem uz alergicka. Pane autore, cozpak musite pana Cunka obhajovat i pres to, ze ocividne lhal o svzch majetkovych pomerech a pobiral davky, urcene socialne slabym, i kdyz tri miliony na konte socialne slabsi jedinci nemaji???

0 0
možnosti

Vilém Pokorný

9. 11. 2007 8:34
Re: my o koze, autor o voze

A opět jen kecy, prdy a beďary. Že Čunek parazitoval je opět jen lež. Pan Čunek žádný zákon neporušil. Dokonce se některých dávek dobrovolně vzdal, kdo z nás toho byl schopen? Chtělo by to víc přemýšlet a shodit ze sebe předsudky, pak by jste se i vy dobral k rozumnějším závěrům.

0 0
možnosti

občasný čtenář

8. 11. 2007 12:56
Autorovi od čtenáře

Je neuvěřitelné, že by po těch zmatečných informacích mohl ještě někdo obhajovat jednání J. Čunka. Ale zřejmě, jak je vidět, mohl. Žil jsem v té době a musím říci, že i při dvou dětěch jsem nebyl schopen ušetřit desetitisíce, o milionu nemluvě. Pokud má někdo zájem, ať se zeptá svých rodičů. Nepovědí nic jiného. Jsou to zkušenosti z doby, o které mluvíme. Proto je pro mne J.Čunek lhář a podvodník. Lhář proto, jak se obhajuje, podvodník proto, jak ty peníze získal. Nemluví ze mne závist, já jsem na to ten "žaludek" neměl a tak jsem na tom jinak. Kdyby nebyl "nenasyta", tak si mohl v klidu užívat a měl pokoj. Při vstupu do politiky s podrobnějším zkoumáním musel počítat. Protože to neuvělal, považuji ho za málo chytrého.  

0 0
možnosti

sims

8. 11. 2007 12:54
Prosím vás diskutující

přečtěte si dnesšní MFdnes o dalším prominentovi panu Tlustém. Teď je mi jasné proč tak rychle vyklidil své funkce a proč se již na nějakou dobu uchýlil do ústraní. Jsem zvědavá, jak s touto kauzou ODS vyrovná. A to Čunek byl vedle Tlustého skoro troškař. Mají tam na hlavě máslo všichni, jen teď čekám, jak to bude postupně vylézat. Oni ti páni policisté z těch všech možných zkratek (BIS,...) asi musí vědět hezké věci. :-)

0 0
možnosti

Krtek

8. 11. 2007 12:15
Příklad

Hezký příklad spořádané rodinky, která tedy nevychovala 4 děti jako Čunek, ale 6...ale jak sám píšete, našetřila maximálně statisíce, a to žila skromně. Proč tedy věříte, že Čunek schopen peníze našetřit byl?

8-o8-o8-o

0 0
možnosti

Kája

8. 11. 2007 18:54
Re: Příklad

No protože byl desetkrát lepší, tak asi našetřil maximálně milión... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

klvana

8. 11. 2007 12:03
Podle Tebe soudím tebe

Pane Viléme,to nemůžete myslet vážně,kolik z těch našetřených peněz panem Čunkem za ten blábol dostanete?

0 0
možnosti

Petr

8. 11. 2007 11:19
jste v ČR, když v čele KDU-ČSL stál člověk nezpochybnitelných mravních a lidských kvalit?

Ano, naspořit lze, pokud by jeho 6-členná rodina od poloviny 90 let při vykazovaných příjmech dokázala vyžít ze 3.000,- Kč měsíčně. Nevnímejte to jako hrubost, ale pokusil jste se udělat minimální rozpočet takovéto rodiny a příjmu, ze kterého vycházela? Z jakých faktů Váš příspěvek vychází? Vychází vůbec z faktů, nemáte pouze obsesivní potřebu fanaticky obhajovat prozatímního předsedu KDU-ČSL? Žil jste v ČR, když v čele KDU-ČSL stál člověk nezpochybnitelných mravních a lidských kvalit, Josef Lux, jehož IQ se nepohybovalo ve spodní hranici průměru?

0 0
možnosti

Kenny

8. 11. 2007 11:13
Nevím, kdo je tady blbec ...

Takže podle Vás je každý, kdo má jíný názor než vy, úplný blbec. Hlavně, že Vy jste sám se sebou spokojený.

Jak už tady bylo také řečeno, proč když je Čunek tak nevinný, vysvětloval každou svou "aféru" vždy několikrát a pokaždé jinak. To Vám nepřijde ani trochu divné?

0 0
možnosti

Xstream

8. 11. 2007 11:03
V žádném případě

nemohl Čunek našetřit 3,5 milionu. Sám už hodil 2,5 mil. na rodinu. Zbývá 1 mil. Jak bylo dostatečně prokázáno, od roku 1993 (při měnové odluce se žádnými úsporami neprezentoval, tudíž úspory nemohl mít!) samotné Čunkovy výdělky sotva přesáhly jeden milion. Je jasné, že z něčeho musel žít a tudíž nemožné částku jeden milion ušetřit, nemluvě o 3,5 mil.

Nevím, co vás vede se této osoby zastávat, snad jedině stranická legitimace...Rv

0 0
možnosti