Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Radek0075

21. 3. 2008 21:14
To je docela škoda.

A že jsem tak smělej, v jakém sportu si aspiroval na zlatou medaili?  Já jen že tě neznám. Ale jinak ti udělám radost. Já jí taky budu bojkotovat. Určitě na ní nepoletím.

0 0
možnosti
T

tromi

21. 3. 2008 18:09
Olympiáda v Číně bude nejlepší jakou kdy svět viděl

a nikdo tam není zvědavý na import americké pokrytecké "demokracie"

0 0
možnosti
P

Petrhospoda

21. 3. 2008 17:31
Souhlasím

Mám v hospodě projektor, sport je do hospody fajn. Olympiáda u mne nebude a basta. Nepustím a nepustím, co víc nůžu pro ty kluky tibetský udělat?

0 0
možnosti
T

tromi

21. 3. 2008 18:19
Re: Souhlasím

to nevadí, dám si pivo jinde, ale stejně vyměkneš, až tam bude prázdno

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

21. 3. 2008 17:16
Souhlas

Souhlasím a dodávám - dokud Číňani budou popravovat své vězně na stadiónech - možná na těch, kde v létě budou slavní olympionyci oslavovat své zlaté olympijské medaile! Dokud jejich ekonomický úspěch bude podmíněn naprostým útlakem většiny národa, nerespektováním základních lidských práv, absencí jakýchkoliv bezpečnostních standardů chránicích dělníky, naprosto asociálními životními podmínkami, nerespektováním základních autorských práv v konkurenci ku zbytku světa atd.... Prostě dokud pro ně bude člověk méně než PES, zaslouží ČÍNŠTÍ SOUDRUZI jediné - BOJKOT, BOJKOT a BOJKOT a nejen olympiády, ale všeho ostatního včetně nekupování jejich zboží!

Ono ekonomicky konkurovat ostatním není zas tak těžké, když k tomu využíváte otrokářský řád. Okolní svět je k tomu nepochopitelně pokrytecký.

0 0
možnosti
YY

Yeback

21. 3. 2008 17:33
Nesouhlas

Bože....

Ti čínští soudruzi přijímají zakázky od zahraničních firem, ze "západních demokracií", kterým ANI V NEJMENŠÍM NEVADÍ, že je Čínský dělník ždímán jako otrok (stavbaři olympijských stadionů měli měsíční plat okolo 2000Kč a to si ještě vydělali...), hlavně že je výrobek levný. Pokud se toto nezmění, jsou výkřiky o bojkotu Číny FARIZEJSTVÍM NEJVYŠŠÍHO STUPNĚ.

0 0
možnosti
V

Victora

21. 3. 2008 17:15
Nesouhlasím

Nesouhlasím s 1., 4. a 8.odstavcem. Souhlasím s 2., 3. a 6.odstavcem. Zvláštním případem jsou 5. a 7.odstavec, které jsou příliš prosáklé propagandou z pozice západní civilizace. Čínská civilizace, která je mnohem starší než naše, má právo na svou formu existence.

Zavedení  euroamerické formy demokracie, míry svobod a lidských práv mohou Číně přát jen její nepřátelé, neboť by to pro ni znamenalo katastrofální rozvrat.

Na druhé straně lze ale nepřátelské pocity vůči Číně pochopit, neboť z její velikosti a současného růstu její moci jde až strach. Kdybychom si Čínu představili jako dvoumetrového chlapa, tak Česko vedle něj bude jen dvoucentimetrový trpaslíček. 

 

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

21. 3. 2008 17:21
Re: Nesouhlasím

Otrokářský řád měl ve středomoří několikatisíciletou tradici! Myslím, že má právo v Evropě na obnovu a renesanci. Navíc zavedením otrokářského řádu nám ekonomika jen pokvete.

Co to plácáte? Kdyby v Číně byla tradice pojídat třeba na jejich Nový rok lidi - třeba smažené tučné bílé Evropany v těstíčku se sojovou omáčkou, tak na to mají taky právo? Tradice je tradice. Na co ještě mají právo?

0 0
možnosti
PM

falda

21. 3. 2008 15:52
Věc pohledu

Leccos z toho je pravda, ale aspoň nějaké náměty na zamyšlení:

1) Ať je Čína jaká je a dělá z pohledu Evropy a Ameriky vše špatně, žádná jiná země nevyvedla nikdy v historii tolik lidí za tak krátkou dobu z totální bídy na docela solidní až vysoce nadprůměrnou životní úroveň, jako právě Čína! Dnešní chudí v Číně, kterých je jistě stále mnoho, mají patrně z celého světa největší naději,  že se z bídy oni nebo aspoň jejich děti vyhrabou. V mnoha zemích, včetně "demokratických", je tomu přesně naopak.

2) Z čeho podle Vás vzešla dnešní slušná životní úroveň v Evropě a Severní Americe, příp. Austrálii? Pokud vím, tak především z utlačení původních obyvatel skoro v celém zbytku světa a z diktátorských režimů. Ale teď si tu všichni hrají na demokraty.

Z uvedeného pro mne vyplývá, že Amerika, západní Evropa ani Austrálie by neměly mít větší právo pořádat olympiádu, než Čína. Jenže chyby na "své" straně nikdo nechce připouštět, v tom je jádro problému.

0 0
možnosti
YY

Yeback

21. 3. 2008 15:56
Re: Věc pohledu

Karma, faldo, karma. Mluvíš mě z duše. R^

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

21. 3. 2008 15:45
Bojkot nic neřeší..

řekl jsem k tomu svoje. A moje řešení by znamenalo obrátit glorifikaci rudých fanatiků proti nim samotným. Mohl by se z toho stát největší protest na téhle planetě v její historii.Mohl by. Chce to jen trochu fantazie a odvahy.

0 0
možnosti
F

f.ake

21. 3. 2008 15:40
Moje řeč

Už nad tím přemýšlím tak 14 dní. Bilancuju v hlavě úsilí a snahu sportovců, kteří roky pilují přípravu a formu, aby podali maximální výkon (ať už s dopingem nebo bez něj) a zkouším si představit jejich černé svědomí, že na olympiádu pojedou, i když je polívá horko, když vidí, co se v Tibetu děje. Na druhou stranu si zkouším představit jejich smutek, kdyby jim účast někdo zakázal shora. Ještě je třetí varianta- že bych si zkusila představit jejich pýchu nad sebou samými, že budou olympiádu bojkotovat. Ale to je asi nejtěžší.

0 0
možnosti
JK

Jakub Kolacek

21. 3. 2008 15:38
Souhlas

Mám stejný názor jako Vy, stejně jsem ho publikoval a stejně to nic nezmění :-) Ale díky..

0 0
možnosti
JM

praptak

21. 3. 2008 16:07
Re: Souhlas

Také souhlasím. Nejhorší je, jak se západní svět vůči Číně chová pokrytecky. Když jde o peníze, zavírá oči před vším.

0 0
možnosti
YY

Yeback

21. 3. 2008 15:33
Kecy, prdy a beďary...

...příděl vstupenek pro ČR je vyprodán. Tak jen směle do toho bojkotu...;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1372x
Pokud se nebudeme veřejně vyjadřovat k věcem okolo nás, o toto výsostné právo brzy přijdeme. Příspěvky do blogu jsou hlasem PRO toto privilegium ve svobodné společnosti. Jsem jen jeden z Vás, co o toto právo nechtějí přijít.

Seznam rubrik