Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám jen dvě drobné poznámky:

1/ Občas se používaná terminologie nepotkává, já například život na "brzdu" vnímám jako opatrný, úsporný, nízkonákladový a to buď dobrovolně nebo z donucení.

2/ Poučka říká, že každá krize v sobě nese zárodek změny, zlepšení. S něčím takovým však ani náhodou nepočítáte a místo přehodnocení funkcí státu a jeho hospodaření chcete ponořit ruce do kasy ČNB. Óóó, jak socialistické..... :-/

0 0
možnosti
VB

ad 1) já jsem to psal ve smyslu..na ostří nože. jízda na brzdy znamená, že se ženu, ženu a až při problému (který kvůli vlastní tuposti nepředvídám) zoufale brzdím; tatínek mě říkával, že správný řidič jede plynule:-)

ad 2) chyba se stala, když ČNB nafalšovala 2 bil. korun, teď má rezervy 3,4 bil. korun (možná o něco méně v důsledku poklesu kursu koruny); než vršit další chyby (další tisk, výkup "cenných" papírů, inflace..), tak je lepší sanovat dnešní problémy jak jsem navrhl.

Zde je o těch rezervách.

Seberme centrální bance část rezerv

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737936

0 0
možnosti
Foto

ČNB se nechová jinak, ač pouze na ,,svém písečku", JAKO TŘEBA ECB, či FED. Systém, kdy dluhopisy jsou kryté dluhopisy, kryté dtto, atd. Lidově cosi jako ,,letadlo". A na tom je založena ekonomika až celosvětově, nejen u nás. Obecně, nešlo o život na brzdy, ale takřka bez brzd. A až zákonitě následuje karambol. Ten vir jej nezpůsobil, jen to rozkryl, ba až dolomil. A nejen u nás, ale opravdu až celosvětově;-) Tento film/dokument až ilustruje systém, zde na příkladu poslední krize, původně ,,hypoteční", viz :The Big Short " Je dostupný na Netfix.

1 0
možnosti