Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Kdyby se ten policajt hned na začátku správně a slušně zahlásil, tak by k incidentu zřejmě vůbec nedošlo. Místo toho začal nejdřív hulákat něco o bezmozcích. Ten civil se samozřejmě po tom druhém a jasném předložení policejního průkazu zachoval jako blb také. Ve výsledku tedy mohou místní policejní adoranti zatleskat inspekci, protože byla přísně dodržena litera zákona, že. Ostatní občané si ovšem o policii budou opět myslet své.

 Známá mi včera vyprávěla zážitek z vlaku směr Lysá z předvčerejška. Čtyři vyholený "ynteligenti" se vulgárně naváželi do přítomného Slováka, přičemž vyhrožovali i lidem, kteří se ho zastávali. Situace prý zhoustla tak, že nějaká paní za Vysočanama zavolala 158 a bylo jí slíbeno, že na nejbližší stanici pošlou hlídku. V Počernicích samozřejmě nikdo nečekal a tupouni vysmátý vystoupili. Teprve v Čelákovicích čekal jeden (!) městský (!) strážník, kterému se prý evidetně ulevilo, že nemusí nic řešit.

Resumé z toho tedy je - občane, nikoho se nezastávej, do ničeho se nepleť, policie se na tebe stejně vys.re. Hlavně správně přecházejte!

0 0
možnosti
MO

Jsou tam dvě věci:

1) Z mého pohledu byl policista v civilu příliš horlivý. Měl se na to vy...t nebo to vyřešit domluvou.

2) Jiná věc je, že pokud už dotyčného přestupníka zastaví, tak dotyčná osoba má poslechnout pokyny policisty. osoba kladla odpor takže z tohoto pohledu je zákrok oprávněný a poškozený dostal do držky kvůli vlastní blbosti.

Summa: Policista de facto jednal v souladu se zákonem. Na druhé straně - 

každý soudný člověk cítí že policista při troše taktu to mohl vyřešit domluvou (nebo ignorovat - nebyl ve službě a nešlo o nic závažného).

0 0
možnosti
Foto

Autor  píše z pozice nesvéprávného otroka.   Z tohoto pohledu,  je jeho vnímání události správné.

2 2
možnosti
LN

..zásah je možná....z hlediska formálního .....obhajitelný...asi ne oprávněný...a už vůbec ne pochopitelný....

2 1
možnosti
Foto

Nesouhlasím. To je přesně přístup pravidlem trestání „zločinů bez obětí“. Osobně vidím věc jako zneužití pravomoci veřejného činitele (asi se to dnes jmenuje už jinak). Plus nepřiměřenost. To přecházení bylo maximálně přestupkem a to bengo uplatnilo fyzikou sílu.

5 1
možnosti
VB

Děkuji za příspěvky. Často se opakuje "až bude policie....tak může něco chtít...",  "..jsou třeba důležitější věci..drogy...." a také relativizace "vždyť šel jenom na červenou".

Také se komentuje něco, co na záznamu není, tj. jak to začalo. Já tedy vidí a slyším zákonou výzvu a legitimování a přesto odpor dotyčného s tím "...to se tady děje za přecházení červené".

Pán vystupoval jako absolutně boharovný frajer a když narazil, tak začal pištět a svolávat všechny okolo.

2 0
možnosti
TJ

Vy jste zkrátka ignorant.

0 2
možnosti
JG

J65. 94G50r16o65h

22. 4. 2015 15:08

Postup policisty vyšetří GIPS,takže je z toho videa těžké posoudit zda byl postup správný. Ty další úkony použití donucovacího prostředku byly dle mého názoru nepřiměřené, každopádně ten chodec pokud si nebyl jistý, že ten civil je skutečně policista měl zavolat na 158 a požádat PČR aby přijela hlídka a provedla identifikaci.

0 0
možnosti
KH

Pane Viléme Baráku, viděl jste toto video, kde je nějaké násilí od pána, který vstoupil na červenou. Pane Baráku, spolu s tímto policistou,  udělal jste hodně dobrou reklamu "Buzerovat a prudit". Hodit na zem člověka, který ví, že už bude zelená pro chodce a sápat se na něj, tak to bude muset Zeman zase vyhlásit amnestii. Pan "civilní policajt" si bouchnul a zalehl, já jenom doufám, že mu to neprojde.  Nechci takový magory, kteří si myslí, že mne chrání a pomáhají. Tím myslím chlapa, který se s  batůžkem na zádech vytasí s nějakým průkazem a třeba potom postřílí několik lidí. Kolik už bylo falešných policajtů při přepadení, jak domovů, lidí, aut s prachama.

Jenom se koukněte na to video, co bylo na tom oprávněné?

https://www.youtube.com/watch?v=c1-FhVdG_xQ

4 1
možnosti
VB

V pravé poledne na rušné ulici? Co by se stalo, kdyby vyčkal? On ale nechtěl, přece na něj se pravidla nevztahují. Dokonce i běžný občan má právo zadržet násilím pachatele i toho, kdo chce třeba utéci bez placení.

0 0
možnosti
JK

Nebyl. Policajt se měl nejdřív v klidu identifikovat. To udělal až po "zásahu" a když zjistil, že je natáčen. Z pohledu toho přestupkáře šlo o škaredé napadení od civilisty (v tu chvíli). Pokud by věděl, že dotyčný je policista a teprve potom by se snažil utéct, pak ano. Ale video svědčí o opaku - v dané chvíli byl civil napaden civilem.Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 22,59
  • Průměrná čtenost 2219x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik