Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nigel ma pravdu v tom, ze Vychodaci nemaji predstavu o obecnem pravu. Staci jim minutu naslouchat a uz vite, ze by kazdeho hned zavirali a veseli!

1 0
možnosti
PP

Počet Poláků v Británii předběhli Indy a stal se nejpočetnější skupinou britských rezidentů s rodištěm v zahraničí.

https://www.euro.cz/politika/polaci-jsou-nejpocetnejsim-cizim-etnikem-v-britanii-1302262

0 0
možnosti
Foto

Pracoval jsem od Skotska po Banglades s desitkami narodnosti. Je pravda, ze uroven anglictiny je u Pakistancu obecne obvykle lepsi, nez u "vychodoevropanu".

My Cesi (Cechoslovaci) mame solidni povest (ale ne v urovni anglictiny, bohuzel) diky pracovnim navykum, sebediscipline, prumyslove tradici, urovni odbornosti a schopnosti resit problemy, nad kterymi Nemec bezradne stoji, protoze "on to ma v planech jinak", coz je odvracena strana mince jejich jinak precizni prace. Lidi z Polska je tam opravdu, opravdu hodne, drtiva vetsina tvrde pracuje a nektere provozy uz se bez Polaku neobejdou (jak rekl jeden majitel tridirny zeleniny u Invernessu "klidne vymenim Polaky za Skoty, vzhledem k rozdilne produktivite prace budu vsak nucen sve vyrobky vyrazne zdrazit"). Coz smeruje k meritu veci. V nekvalifikovane praci (kde neni tolik potreba jazyk a odborne zkousky dle Britskych Standardu) "vychodoevropane" prekonavaji domorodce a skutecne jim tim berou praci.

Proc "vychodoevropane"? Z pohledu Anglicana je jazykovy rozdil mezi cestinou a polstinou stejny, jako mezi jazykem Ira a Anglicana, neboli zadny. A pokud resite neco s Bulhary, bezny Anglican nepozna, ze s nimi mluvite rusky a ne polsky. Nejsou schopni to rozpoznat.

Ale zpet k Brexitu. Predstava jak se po Brexitu vychodoevropane vrati domu, "white trash" v UK se prestane flakat, pobirat benefity, bydlet v socialnich bytech a s Pakistanci nadsene obsadi nekvalifikovana, ci nizko kvalifikovana pracovni mista, jejichz cena se zvedne na takovou uroven, aby se z ni dalo zit a poridit si bydleni, tak na takove zpravy se tesim, prijemne se usadim, udelam si k tomu popcorn a budu velmi pozorne naslouchat. :-P

9 0
možnosti
PN

P10e11t25r 16N11e40d92o75m23a

2. 12. 2019 21:52

Polaci jsou v Britanii nejvetsi mensinou. Proste to prehaneli a svoji pocetnou pritomnosti a nekoncicim prilivem a usazovanim zacali citelne kulturne Britanii ovlivnovat. Neni divu, ze to Britum zacalo vadit. Nevim proc se Polakum tolik nelibi doma v Polsku a masove prchaji kam muzou.

2 3
možnosti

A ještě k tomu to dělají Poláci tak, že chlap pracuje v Británii, a bere příspěvky na celou rodinu, která žije v Polsku.

0 0
možnosti
LH

Našinci v Anglii nevraždí, ale občas jsou beztrestně sejmuti domorodci. Jistě víte, o kterém případu píši...

4 0
možnosti
PN

P17e17t15r 20N85e30d42o28m52a

2. 12. 2019 21:54

Provokovat bandu, od pohledu nebezpecnych, britskych vytrostku, jako cizinec z vychodu je vice nez stupidni. Aspon ostatni z vychodu vi, ze nemaji provokovat, kdyz uz maji to privilegium v Britanii pracovat

0 9
možnosti
TK

Jejich země, jejich volba.

Sami se na mnoho národností díváme přes prsty, ale mnozí z nás nedokážou přijmout, že úplně stejně přes prsty se zase mnoho národů dívá na nás. :-)

5 2
možnosti
MZ

M48i76l45o34s 62Z38a48c

1. 12. 2019 15:55

Britanie si uziva bohatstvi co nakradli a ovladali Indii, Afriku a dalsi zeme. Kdyby "vychodni evropane " kradli a vlastnili pul sveta tak by Anglicane chodili za praci na vychod. A jednou se to asi stane kdyz tam preroste muslimska populace.

4 2
možnosti
JU

J63o53s43e65f 48U29l90m14a63n

1. 12. 2019 15:04

Já nevím. Nevidím do Britů, i když jsem tam nějakou dobu žil. Co vím ale jistě je, že se ze čtvrtí, kde bydleli Pákistánci, stěhovali jinam. Prostě v UK běžně najdete čtvrti, kde žijí Pákistánci a v menší míře relativně nově příchozí Poláci, ale Brita tam už nenajdete, přestože před 20 lety tam údajně (to jsem tam zase nebyl já, takže to vím pouze z vyprávění) Britové žili. Osobně bych v Británii ale žít nechtěl, nějak mě to tam nechytlo.

9 0
možnosti
JC

Možná, že nejsou horší. Když na otázku koho více nesnášíte odpovíte Východoevropany možná, že Vás nikdo nenařkne z rasizmu. I když více nesnáíšíte třeba Pakistánce.

8 0
možnosti
RK

Takový omezený a zaprďený český pohled. Mám svůj píseček a nic okolo mě nezajímá. Všichni kolem jsou fuj a bacha na ně. Angličani vždycky uvažovali mnohem víc globálně, byli v přímém kontaktu s mnoha kulturami a spoluutvářeli ráz a směřování světa. Pro spoustu Čechů asi nepochopitelné. Naopak po 40 let komunismu ve Východní a Střední Evropě začali vnímat evropany černobíle. Západní byli ti dobří a východní ti zlí a omezení. Dost to také souvisí s oním otevřeným globálním x uzavřeným uvažováním. Čím více na západ, tím víc otevřeného myšlení a naopak.

3 12
možnosti
VB

Asi je to k jinému článku nebo důsledek puzení naučeného na asociálních sítích...prostě něco říci i když je to úplně mimo probírané téma.

2 0
možnosti