Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někdy cca v dubnu až květnu když se vláda zmínila o posilování kapacit, zvedla se vlna odporu, že vláda chce zlikvidovat soukromé laboratoře. Guru neortodoxních expertů Dr. Peková prohlašovala, že vynalezla novou metodu testování, o kterou mají zájem v zahraničí a že po jejím zavedení bude testování jednddušší, rychlejší a levnější. Odhadoval bych, že nyní ti kritici státní arogance vůči soukromým subjektům hlásají, že vláda zaspala...

0 0
možnosti

Jak to souvisí? Vláda nic neposilovala, jen jí 3 týdny trvalo, než dala souhlas k testování i laboratořím, které neměly v této souvislosti zbytečné ISO (to byla i Dr. Peková). A to byly další soukromé laboratoře, pracoviště vysokých škol a Akademie věd.

V civilizovaném světě stát je schopen věci řídit i pomocí smluv se soukromými a veřejnoprávními subjekty. Jistě se nemusí kvůli neschopnosti nemehel ve vládě laboratoře zestátňovat nebo s velkým odkláněním budovat síť státních laboratoří.

0 0
možnosti

No hlavně nefungují hygienici,když tam voláte odpoledne,tak už vám nikdo nezvedne sluchátko je to dokázáno i TV Novou!!Místo aby se snažily testovat co nejvíc,tak vše brzdí a testují jen co hygienici uznají za vhodné.Tak že vláda nemá nejmenší šanci něco ovlivnit.Měla by jedinou šanci,udělat průvan na všech hygienických stanicích.Jenže to se bojí!!!

4 1
možnosti
Foto

Však úředníci už by vám vysvětlili, proč to tak nejde... Znáte to staré známé pořekadlo... kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody... Všimněte si, kdo hledá způsoby a kdo proti tomu vznáší důvody proč to nejde.

..

2 0
možnosti

M75a81r52t57i52n 43H71o92l13y

28. 7. 2020 20:28

Bohuzel nezbyva nez souhlasit. Jestli tento takzvane "krizovy manazer", co ted ridi tento stat, takhle ridil i sve firmy, tak se nemuzeme divit, ze jsou provozne zavisle na evropskych dotacich, jinak by uz davno zkrachovaly. Ale co si nasi spoluobcane zvolili diky velmi dobre zpracovanemu marketingu, to ted bohuzel mame vsichni...

6 2
možnosti
Foto

Kdy a kde nějaká vláda něco uměla a nevyprávěla pohádky?

3 6
možnosti

Pandemii pred 10 lety jsme zvladli lepe.

2 4
možnosti

Naprosta pravda. V dobe, kdy se brambory vozi z Francie, i kdyz se kdysi pestovaly na Vysocine, neni prece zadny problem prevezt vzorky KAMKOLIV v republice v radu hodin.

Naprosto staci jednoducha KOORDINACE, coz by mel byt ukol ministerstva, pripadne hlavniho hygienika (coz je zase namestek ministra, tedy namestkyne).

Take nechapu, proc neni mozne, aby jednotlive laboratore uzaviraly SLA, tedy smlouvu s jasne definovanymi parametry - kolik a v jakem casovem horizontu jsou schopni testovat. Pokud smlouvu nedodrzi, napr. netrva jim test radove hodiny, ale dny, pak jim ma byt platba kracena, pri prekroceni X dni by naopak mohli byt pokutovani. Nevynalezejme neco, co davno funguje v soukromem sektoru.

11 6
možnosti

to musí ta laboratoř chtít přeposlat, příjde o peníze......

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 4
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti

A to nemluve o tom, ze kvuli spatnym cislum zavedli plosna opatreni v MS kraji a tim poskodili radu subjektu.

5 2
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 23,29
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik