Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Autor asi naznačuje, že na podzim se patrně objeví druhá vlna a stále není vakcína, tedy že by měl být stát na podzim na 2. vlnu připraven. Stát má informace, zkušenost s 1. vlnou, tak uvidíme.

Obávám se, že se nic moc nezmění a že stále budeme roušky si šít doma. Ale vlastně ne, Asiati budou určitě na 2. vlnu připraveni a zavalí nás rouškami.

0 0
možnosti
Foto

Koronavirus nás především oslepil. V r. 1968 jeden vládní expert prohlásil, že les je jediným zdrojem vody u nás. Ale ani jedna vláda od té doby si nevzala z tohoto poznatku ponaučení ve vztahu k nutné druhové proměny našich lesů, i když už tehdy řádil kůrovec jak pominutý. A pokud právě nyní zažíváme snížení plochy zdravých lesů o jednu třetinu, tak nás začne co nevidět trápit jako skutečný problém sucho, bída a hlad.

0 0
možnosti
Foto

Ukázalo se, že týmy krizového řízení nemohou fungovat na základě běžné struktury státní správy.;-D;-D Na to jste přišel jak ???. Jak je vidno, víte o tom kulové. Krizové řízení fungovalo v rámci státní správy v době povodní v době pandemií chřipky a najedenou v době, kde se jedná o nemoc příbuzné chřipce, která není u nás pandemií se neví jak postupovat ,????

0 0
možnosti
VB

Když se vylije potok tak ještě, ale koronakrize ukázala jasně jednu věc, která je ale všem známá. Ve státní správě nepracují nejlepší, nejiniciativnější....

0 0
možnosti
PB

P66e78t10r 22B59u10r66i21a87n

16. 6. 2020 20:55

Vidím to taky tak, jen já bych ještě ostřeji a konkrétněji jmenoval tu žábu na prameni ať už v podobě ne/činů, zločinů, nebo i person.

0 0
možnosti
Foto

Máme zákon o krizovém řízení. Jeho součástí je Pandemický plán, který přesně říká, co dělat v době, kdy vypukne jakákoliv pandemie. Kdy lze hovořit o pandemii na počet onemocněných na počet obyvatel. Jeho součásti je seznam firem, které jsou ochotné dodat vše potřebné. Jejich seznam je každé dva roky aktualizován. Takže stačí zavolat na firmu podle seznamu a sdělit ji, že byl vyhlášen stav nouze a potřebujeme takové množství roušek. Je fak dobrý že při tvorbě vlastního Pandemického plánu vycházelo z našeho Pandemického plánu i Německo a přizpůsobilo jej svým možnostem. Pandemický plán byl použit v roce 2009, kdy zde byla pandemie chřipky typu B a hrozil nám kolaps zdravotnictví, protože lůžková kapacita byla vyčerpána. Pak byl použit v roce 2018, kdy byla největší úmrtnost u nás, a to zde řádila chřipka typu A. V současné době se úmrtnost u nás pohybuje pod celostátním průměrem. Coronavirus ji nezvýšil. Proč vláda nevycházela za pandemického plánu by měla zdůvodnit ona. Dále máme sklady hmotný rezerv, kde je skladováno vše od obilí až po ochranné zdravotnické potřeby případ krize. Šéf Státních hmotných rezerv a uvedl, že v lednu upozornil vládu, že ve skladu hmotných rezerv pro případ krize není není dezinfekce, respirátorů jako filtračních polomasek tam bylo deset tisíc, klasické roušky, ústenky v rezervách nebyly. Reakce vlády byla, že byl vydán zákaz nákupu s tím, že vše bude objednáno centrálně a nebylo nakoupeno nic. Sklad hmotný rezerv pro případ krize zůstal prázdný.

0 0
možnosti
VH

Píšete stát. Ale mnohé z toho způsobil jmenovitě a výhradně Geniální Babiš.

Stát má management pro krizové situace - ÚKŠ. Mocichtivý premiér odkládal jeho využití doslova až do nemožnosti. Aby posléze jmenoval jeho vedoucím člověka, který je ledasčím, ale rozhodně především nejnemožnějším manažerem, natož krizovým. I proto byla účinně a účelně činnost ÚKŠ zahájena až 30.03.

Závěr: Proto byl start chaotický. Jistě má stát jako organizace mnohé slabiny. Ale neštěstím v krizovém okamžiku byl premiér. A neštěstím bude v následující krizi ekonomické (viz např. Smartwings, plácnutých půl biliónu na schodek) i případně další zdravotní.

PS: Akci "Chytrá karanténa" příliš dlouho opět řídil pan Prymula. Takže to nemohlo fungovat, tím méně fungovat rychle. On je objektivně opravdu mizerný manažer. (Jenže odstavte ho z vedení Krizového štábu bez bonbónku - co by tomu říkal dárce medailí!)

0 1
možnosti
VB

Dívejte. V Africe mají státy parlament, prezidenta, psané zákony atd. A nefunguje to, protože mají určité zvyklosti.

V Česku můžete mít krizový zákon a další instituce, ale také to nefunguje. Podtrhneme jeden druhého, blokujeme, politikaříme.....jako v té Africe. Jen v soft podobě.

0 0
možnosti
MV

Nejdesivneji zjištění pro me: stát hledal všude kolem a české výrobce, kteří nabízeli kapacity, přehlížel a až po delší době milostive povolil např vyrobu dezinfekce. A když se Babiš v jednom z projevu obrátil k Bohu, získalo to celý smak zvejkani velbloudiho trusu. Karma, Viléme.

2 1
možnosti
PD

P88e91t61r 56D85r88a94p79a78l

16. 6. 2020 13:51

žádní čeští výrobci žádné kapacity v potřebném množství a čase neměli

2 3
možnosti
PK

..nic nemusí býti špatně, ale je tomu tak pokud si to myslíte...

0 1
možnosti
PD

P74e23t93r 50D53r18a51p30a71l

16. 6. 2020 12:59

no, a kde to tedy zvládli alespoň za dva, když my nic neumíme?

1 2
možnosti
MV

Doporučuji rozhovor s panem Julinkem v aktuálním Reflexu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,87
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik