Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FT

Pane Barák, skvělý a výstížný článek v dopbrém stylu. Naprostý souhlas a karma. Dovolím si malý dodatek. Největší nebezpečí nám Evropanům hrozí z Číny. Už před tisíci lety považoval Konfucius (čínský filosof) lež za největší moudrost. Lež a přetvářka utvářela a utváří čínský charakter až do současné doby. Islamistický kalifát je oproti Číně papírový drak. Putin, bývalý spion KGB, je sice despotický diktátor ale je možné s ním jednat a uzavírat smlouvy. Trump, nevypočitatelný oportunista, který se dostal do Bílého Domu jen pomocí Putina a jeho agentů je jen dočasným presidentem. Američané jako národ pro mě nikdy nebezpeční nebyli. Před žlutým nebezpečím nás už ve středověku varovala Sibyla a to nebezpečí je stále aktuální. Osobně bojkotuji všechno, co pochází z Číny ale jako jedinec jsem nula. Katastrofa nás postihne, jestliže se těm asiatům podaří dokončit plánované železniční spojení z Pekingu až do Hamburgu. Je to mnohamiliardová (v US dolarech) investice a má umožnit exportovat jejich padělky do Evropy přímou cestou. Jediná naděje spočívá v tom, že jim Putin nepovolí trasu přes Rusko.

0 0
možnosti
Foto

Proč přesně si myslíte, že místní politici jsou neschopní burani a evropskounijní politici jsou nesmírně schopní světáci? Nebylo by naopak lepší decentralizovat moc, aby jeden každý z nás měl možnost "svému" lokálnímu politikovi připomínat dnes i zítra, že jeho nápady jsou mimo realitu?

0 1
možnosti
FT

Milostpaní Chvátalová, zkuste to s vařením a praním prádla. Komentáře na iDnes.cz/Blog Vám nesedí a příliš namíhají Váš myslící orgán. Přeji hodně pohody při aktivitách v domácnosti.

0 0
možnosti
Foto

Suverenita s holým zadkem je na nic! Kdykoliv se pohybuji mimo EU tak se setkávám se závistí, že my tam jsme. PROČ MÁME POŘÁD PLATIT OBROVSKÝ STÁTNÍ APARÁT, KDYŽ TO MŮŽOU DĚLAT CENTRÁLNÍ EVROPSKÁ MINISTERSTVA?

1 0
možnosti
Foto

Viléme - moje řeč. Spojené státy Evropské, národní ministerstva maximálně 100 pracovníků, parlament 101 poslanců a zrušit senát. Evropská armáda a evropská policie. Justice na stejných zákonech pro všechny. Přejít co nejrychleji ke společné měně. To bychom se měli! Peněz ušetřených přehršel a dálnice by nám stavěli Němci.

Ale zatím se spekuluje o dalším Junkerovi z řad lidovců. Strašná představa. Copak není v Evropě jedna osobnost?

0 0
možnosti
JM

Článek "K čemu nám vlastně je suverenita" jsem po prvním přečtení chápala jako

provokaci. Po seznámení s dalšími články autora jsem došla k závěru, že tento článek mohl myslet i vážně. A to je katastrofa, kam dospěla česká společnost!

Abych byla konkrétní, nemohu souhlasit s uvedeným názorem, že českým politikům nezbývá, než realizovat své nápady pouze uvnitř státu. Kultivace podnikatelského a politického prostředí po vstupu do EU je skutečně znatelná, ale že bychom měli mít ze suverenity našeho státu strach? Že vypíná masám mozek? A závěr článku ať si Evropa tady rozebere vše je třešnička! Návod, jak následovat vydrancovanou Venezuelu !

Stačí vrchovatě, že stát prodal v poměru k dnešním ziskům do zahraničí za symbolické ceny strategické firmy, očištěné banky, jejichž deficity jsme zaplatili my všichni, firmy, které byly následně zrušeny. Dodnes proto dvě třetiny obyvatel

nedosáhnou na průměrnou mzdu, chybí na investice v dopravě, zdravotnictví, na důchody. Zisky jdou do zahraničí a změnit se na tom dá jen málo.

Hájit naši suverenitu je vůči našim dětem povinnost a existeční nutnost!

0 2
možnosti
VB

No, ta česká cesta se ukázala jako cesta do pekla, viz Poldi a další. Soudek měl stejnou rétoriku jako vy.

Jestli si myslíte, že firmy si mohl stát ponechat nebo dát místním podnikatelům (to je přesně ta suverenita) a ony by prosperovali, tak vězte, že by bylo po nich. Jako po Liazu, Avii, Poldi atd. Prostě zde nebyl kapitál, znalosti, napojení na obchodní sítě...... A ten kdo něco vlastní, tak si se zisky může dělat co chce. Že je málo peněz. Nesmí se vyhazovat na jízdné, uplácení důchodců, zemědělce, dotace fabrikám montovnám atd.

1 0
možnosti
JL

Dekuju za velice vystizny clanek pane Baraku. Zejmena za posledni dve vety. Taky bych se rad pripojil, vlastne obnovil vztah k Rakousku, a stejne jako Vy se obavam, ze by nas nechteli.

0 0
možnosti
OH
SB

V tom nejdůležitějším však máme mnohem více rozumu než tradiční západoevropské státy.

A to je pro mne to nejpodstatnější.

Proto s vaším článkem nesouhlasím.

3 2
možnosti
JB

J93a39n 19B86u72r14d88a

25. 2. 2019 10:41

Jo, jo, taková ta klasika - progresivnější než ti na východě a moudřejší než ti na západě ;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 22,30
  • Průměrná čtenost 2232x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik