Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Prolétl jsem cíle onoho zmíněného Rusa a v kostce je to návrat ke stalinismu: už mě napadlo, že pokud by chtěl Putin trvale ovládat znepřátelené Ukrajince, musel by se vrátit o 100 let zpět: zavést zase gulagy, rozdělit lidi na poslušné a neposlušné - neposlušné zastřelit hned nebo poslat na Sibiř, poslušné pomocí výkonného gestapa a místních kolaborantů hlídat a hlídat, nejpoluslušnější korumpovat jako Rusáci korumpovali čs.poslušné občanstvo.... Pomoc Západu k obnově se nelíbí Putinovi - protože je to zasahování do sféry jeho vlivu. Ovšem. Představa, že Rusko platí reparace, je halucinace...Máme tady takové historické deja vu. Američani trošku zaspali a pospávají, teď prý pošlou síhačky...Už před pár lety jsem přemýšlel, co je ten Vladimir za inkarnaci a napadlo mě - Lenin. Na Stalina je měkkej. Ale jinak si pořád myslím, že jediné řešení jak uklidnit Rusko, tedy jeho současné imperiální vedení, je zlikvidovat mu pokročilou technologií všechny jaderné zbraně a nosiče, a to najednou - ztráty by nebyly vysoké jako při skutečném válečném konfliktu dvou velmocí. Jinak ti Rusové mají hezké písničky, i válečné. Třeba "Čornyj voron".

2 0
možnosti
Foto

Dobře a přesně sepsáno. A v tomto kontextu lze vidět, že současná Ruská politika a politika hitlerovského Německa jsou prakticky stejné.

6 0
možnosti
AM

A30d23a63m 22M69a81l70ý

23. 7. 2022 7:46

Velmi komplexně sformulováno. Děkuji.

4 0
možnosti
VP

Článek je založen na jakýchsi informacích, o kterých lze pochybovat. Tak za prvé problém začal až v r. 2008 nástupem Juščenkovy vlády, která byla už nacionalistická. Předtím problém nebyl, národnosti se jaksi snášely, obyvatelé Krymu dokonce k Rusku nechtěli, zalíbilo se jim v autonomii. Tato pohoda se vrátila za Janukoviče. Jenže Janukovič byl proruský a proto musel být převrat vedený nacionalisty. Tito potom vedli onu propagandu a realizovali plán postupného odruštění Ukrajiny. To samozřejmě nechtěla ruská menšina a a tak raději přijala ruskou nadvládu na Krymu a vyhlásila samostatnost Doněckých republik. Autor jaksi zaměnil aktéry. To co přisuzuje Rusům, dělali ukrajinští nacionalisté.

0 13
možnosti
LP

No to jste tomu dal. Nakonec začnete ještě tvrdit, že si za to mohou úkáčka sami.:-)Rv

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 0
možnosti
Foto

Sleduji to z profesionálních důvodů hodně. Skutečně nejhorší na tom je, že nejde o výkřik nějakého šílence, ale o naprosto běžný narativ. Chvílemi mám dojem, že tyhle hlásné trouby to ženou do extrémů jen proto, aby pak mohl být baťuška o něco (jen o malinko) lidštější.

12 0
možnosti
VB

Nemáte nějaké zdroje k doporučení, proč Rusácko nezabralo po zimní válce celé Finsko, resp. proč se to nestalo po 2. WW?

Co to způsobilo?

4 0
možnosti