Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

A kde by se vzaly miliardy na vybudování toho systému? A nejprve je potřeba si ujasnit, komu ty miliardy vlastně půjdou.:-) Vidíme to na systému dávek MPSV.

0 0
možnosti
Foto

Pamatujte na klasickou moudrost: Čím větší bordel, tím lepší vojna. R^

0 0
možnosti
VF

Popisovaný stav je klasickým příkladem rozpadu a devastace státní správy v celém rozsahu od nově zřízených 14 idiotských krajů přes samosprávná města až po všechna ministerstva dvakrát až třikrát nafouknutá do neskutečných rozměrů obrovského byrokratického molochu. Říká se tomu vítězství byrokracie nad racionalitou a možnostmi efektivního využití počítačů v administrativě. Je to účelová symbióza gangsterských klik IT firem s vládnoucími sektami úřednictva - opakovaně předražené dodávky HW i SW všichni se napakují prachy zmizí, nikdo za nic nemůže a jede se nové kolo. Viz aféry IZIP, Opencard a podobně. Všechny centrální úřady se mezi sebou rvou o uchvácení nějakého centrálního registru, se kterými se roztrhl pytel. Za zmínku stojí nepředstavitelný bordel v oblasti registrace podnikatelských subjektů. Tento chaos zásadně nahrává existenci zájmových gangsterských klanů soupeřících o vliv, moc a veškeré myslitelné finanční zdroje. Možnosti nápravy v podstatě neexistují, je to jako chyliastické věštění o blízkém rozpadu EU - jinak řečeno - zanechte všech nadějí.

2 0
možnosti
PV

P65a74v98e31l 51V53é39b47r

21. 7. 2020 13:25

Ptáte se, kdy dojde k nápravě. Nápravě čeho? Vždyť hlavního cíle - dohodit kšeft kamarádíčkovi - bylo dosaženo a není důvod do toho rejpat. Takže k nápravě do vámi požadovaného stavu dojde za hodně, hodně dlouho...

4 0
možnosti
Foto

Kdyby aspoň ten kamarádíček uměl! To je na tom to nejhorší!

0 1
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 22,83
  • Průměrná čtenost 2237x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik