Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J59i36r20i 29C48i78z

22. 2. 2022 11:22

Vazeny autore, EU je stale paralyzovana postbolsevickymi vychodnimi staty, protoze ty pri svem vstupu do EU v r.2004 dostaly stejne prava, jako puvodni clenske zeme. Jedna poslankyne EU prohlasila, ze to byla nejvetsi chyba a EU na to bude jeste dlouho doplacet. Postbolsevicke staty maji stale pravni system postaveny na socialisticko-komunistickych zakonech a politici techto vychodnich statu maji vetsinou socialisticko-komunisticke vzdelani. Vysledkem je, ze vychodni staty zablokuji jakykoliv posun EU k federalizaci a tedy i vytvoreni spolecne armady schopne se branit bolsevickemu Rusku vedenemu nacelnikem KGB. Nacionalismus vychodu neustale propaguje jejich chude statecky a snazi se za kazdou cenu protlacit sve zastupce do rozhodujicich funkci EU, tedy by to bylo i do spolecne armady. Jedine reseni vidim v prevzeti kompletnich zakonu nektereho statu zapadni civilizace do vychodnich statecku, ale tim by mistni politici prisli o ruzne korupcni ksefty a znamenalo by to postupne preorganizovani celeho pravniho systemu. To by prognostici UV KSC doposud ridici tento statecek nikdy nedopustili a jiz si stacili vychovat klony drzici jejich politickou linii. Tady se nikdy nic nezmeni stejne jako ve sportu, protoze by to museli udelat prave ti, kteri za ten propad jsou zodpovedni. Ke vsemu je zde stale velmi pocetna skupina obyvatel obdivujici bolsevismus v podani Ruska a staci si precist jen par blogu nebo diskusnich prispevku, abyste je rozpoznal.

0 1
možnosti
VB

V podstatě máte pravdu. Ještě je dobré, jak titíž lidé, před 30 lety tlačící se s prasetem o to, kdo bude spát u zdi, jsou teď povýšení nad Ukrajince. Rychle zapomněli co byly a co jsou.

1 0
možnosti
KL

Žádná "evropská" armáda není zapotřebí. Je třeba aby NATO přestalo řešit blbiny typu "gender a změny klimatu" a evropské státy přispívaly na obranu tolik, kolik se zavázaly...

0 0
možnosti
JM

Myšlenka je to dobrá ale riziko zneužití ve formě bratrské pomoci státu který zaškobrtne na cestě k světlým zítřkům evropské federace... Na pozvání samozřejmě.

0 0
možnosti
JM

Posledná vec, ktorú by som zveril nikým nevoleným úradníkom z Bruselu, je obrana štátu. Napríklad taká pani "Lejnová" dokázala totálne zlikvidovať nemeckú armádu. Podľa oficiálnych údajov majú 3, slovom tri, plne boja schopné stíhačky.

Kto neživí armádu svoju, ten bude živiť armádu cudziu.

3 1
možnosti
Foto

Podoba bruselského managementu je plodem národních reprezentací. většina lidí takovou slabou Unii chce. Ale armáda by měla být jedna s jednotným vedením. Je naprosto směšné, když naše armáda má vlastně necelé dvě divize (dvě a půl brigády). Tolik vojáků bylo za komunismu jen v Západočeském kraji! Koordinovat 25 miniarmád je naprostý nesmysl. Žádná "národní" armáda by dnes neubránila v Evropě svou zemi sama.

1 0
možnosti
JL

Podle ucebnice (a ve vasi mysli), je to mozne. pane Viléme Baráku. Jenze....!!

!. Ozveny WWII jsou stale citlive. Neni treba vice pripominat. 2. EU nema zabudovan uredni jazyk. To je stale neprekonatelne dilema u frantiku. (take Italie a Spanelsko nejsou na tom lepe). 3. Pyramida velitelstvi je jeden ze snu Evropy. NATO zde ma predstih. Velitelem uskupeni, kde jsou americke jednotky,MUSI byt american. Nevim , zda by nemec poslouchal polaka ci cecha. 4. Vojenska doktrina je zakladem. Zde je snad cast navrhu nejsnadnejsi. 5. Vydani na armadu je dnes dale nesplnitelna skutecnost. To procento v evropske armade MUSI byt splneno. Napred dat penize na konto armady a ta rozhodne , kde a za co se utrati. Pocitejte s armadni "mafii"!!!

Mozna diskuteri maji dalsi poznamky pro a proti. Tak honem, at se zasmejeme.

0 0
možnosti
Foto

Stále je čemu i komu se zasmát. Veselá mysl = půl zdraví:-)

0 0
možnosti
VV

O tu armadu se uz nekdy v devadesatych letech pokousel panove mitterand a Kohl, ale nejak to ztroskotalo. Asi jim to z Drazdan prekazil V.V.Putin.

0 1
možnosti
Foto

Když ona II.WW byla de jure ukončena až znovusjednocením Německa v r. 1990 na základě souhlasu jejich vítězů, a s podmínkou Polska o neměnitelnosti hranic O/N.:-)

0 0
možnosti
JL

Myslím, že takhle to nebude - roztříštěné soustátí s různými politickými zájmy nevytvoří spojenou armádu s jasným velením. Utopia. Autor taky dělá to, co mnozí dnešní amatérští politologové, jaksi odhlíží od toho, že na světě jsou jaderné zbraně....Takže z hlediska možnosti vzdorovat a vyhrožovat mají tento potenciál v Evropě mimo USA už jen Británie a Francie. ...A druhá věc je technologický vývoj - mám sci-fistickou představu, že je docela možné, že pomocí umělé inteligence bude jednoho dne možné zlikvidovat jadernou mocnost dřív, než vystřelí jedinou raketu - kdo bude první, měl by zlikvidovat nepřítele. Kdo to asi bude? Tipuju Čína.

1 0
možnosti
VB

Vždyť to na konci píši no a je mi z toho smutno.

0 0
možnosti
Foto

Armádu EU v žádném případě, protože by to byla útočná armáda a během krátké doby by válčila v drobných konfliktech po celém světě.

1 3
možnosti
VV

Napsal cesky mluvci plukovnika KGB V.V. Putina.

Nikdo jiny by podobny nesmysl napsat nedokazal. ;-(

4 0
možnosti
Foto

Má to logiku, jen je problém, jak se taková EU armáda bude domlouvat na strategii. Např. podobně, jako na zrušení letního a zimního času?

Oba velké státy v EU jako vedení se nehodí, Německo kvůli neblahé reminiscenci v minulém století, Francie viz její vstup, výstup a zase vstup do NATO.

Evropa zklamala na plné čáře (už dvakrát), a nebýt USA, nevím, co by se stalo.

4 0
možnosti
VB

No Evropa zklamala třikrát, a to i v Jugoslávii.

Němci jsou sami zbytečně paralyzovaní. Možná moc čtu military sci fi, ale to špatné by mohli hodit za hlavu a rozpomenout se na své vojenské tradice. Takové pěkné čepobití po návratu z Afganistánu uspořádali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,90
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik