Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Přemýšlím jak shrnout tuto diskusi. Asi takto: Schvalovat násilí na bezbranných lidech pod jakoukoliv záminkou (byla taková doba, oni si začali. byla to oprávněná msta.....) je hnusné a je tak na úrovni srazu rasistů, antisemitů atd. Kdyby Němci měli možnost on-line číst tyto názory, 70 let po válce, tak by byli zděšeni.

Dovolil by si to někdo proti Židům nebo jiným skupinám? Ti co něco takového dělají nemají ve slušné společnosti co dělat. Dokud nebyl internet, tak svoje zloby tutlali v sobě a teprve nějaká krize, kdy přestalo platit vynucení pravidel, jim dalo možnost projevit se. Útoky proti svým sousedům, rabováním, vraždami. Právě proto bychom si tuto dobu měli připomínat a brát si z ní ponaučení. A snažit se být připraveni ve všech ohledech na tuto lůzu.

Také snaha zapomenout a již nic neřešit (my již za nic nemůžeme) je nesmyslná. Jde o poučení a kdo se odmítá pod touto záminkou poučit, je odsouzen tyto chyby opakovat.

1 0
možnosti
MB

Já bych snad doplnil, že vyvření poválečného násilí není bohužel nic tak neobvyklého. K jeho minimalizaci by měly sloužit státní orgány, jednání politiků, resp. obecně uznávaných autorit. A tady vidím hlavní problém v poválečném Československu. Až na nemnoho výjimek tito lidé selhali.

1 0
možnosti
AS

A50d88a60m 45S86t59a83v60a

23. 5. 2015 18:14

Tak si ji přijměte, nikdo vám v tom nebude bránit, když máme tu demokráciu....

0 0
možnosti
PW

Odsun byl zlocinemRv proti lidskosti a to jak divoky tak "sporadany"!!!

1 0
možnosti
MB

Zločinem proti lidskosti byla válka. Odsun byl pouze jeden z jejich dopadů. 

V dané situaci byl organizovaný odsun nejméně špatným řešením.

2 1
možnosti
JP

J18a49n 19P47i48r38k81l

23. 5. 2015 9:22

Tento článek je asi na objednávku. V Mnichově opět Němci požadují odškodnění za to co prováděli po celou válku. Asi se splní Sibylino proroctví. Němci, rozpoutají třetí světovou válku, ale i tuto prohrají. Nakonec Němců zbyde jen tolik, že se vejdou pod jeden košatý strom. Pisálek by měl dostat pár přes tu jeho sprostou a zaprodanou hubu.

0 3
možnosti
VV

Povidejte neco o tech Nemcich v Mnichove, ale pravdu, zadne pohadky.

0 0
možnosti
Foto

Žadnu odpovědnost nepřijimam, nikoho jsem nevyhnal. Jestli si někoho vyhnal, Vileme, přijmi si zodpovědnost sam a netahej mě do teho. A mimochodem, ten Schindler byl pěkny hajzl - československy občan, agent cizi tajne služby a uspěšně pracoval na rozbiti Československa. Odděleni českeho a německeho etnika bylo spravne.

1 1
možnosti
Foto

tak už mě je jasný kdo u nás postříkal Schindlerův pomník.:-)

1 0
možnosti
Foto

každá akce vyvolá reakci, to neplatí jen ve fyzice, zvláště v tu chvíli...ta odpovědnost je spíš na těch co to osobně prožili, my se na to díváme už jen s odstupem  neumíme se do toho ani vžít a pokud dnes po sobě žádáme odpovědnost v té době bychom patrně nejednali jinak, takovou morální sílu má jen málo kdo.

2 0
možnosti
JH

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Válku jste rozpoutali vy, tak se nesmíte divit, že jste po ní dostali po hubě a možná že málo, když pořád vystrkujete růžky. Havel a jeho rodina kde se v Lucerně a na Barrandově scházela elita nacistů se může omlouvat, já nikoliv. Jak si můžete dovolit srovnávat odsun kolaborantů z Československa se zvěrstvy co se děli v koncentrákách, nebo v Rusku, ve jménu čisté rasy a Třetí říše. Chtěli jste totální válku, tak jsme vám to měli splnit, byl by klid a nemusel bych číst takové bludy o odpovědnosti.

3 5
možnosti
JH

omluva, pravopis je strašný, samozřejmě - zvěrstvym, co se děly v koncentrácích... mě tyhle kolaborantské články vždycky tak rozhodí, že zapomenu na pravopis. Autor by jistě dostal od Němců za války kolaborantskou Svatováclavskou orlici. Tím nám chtěli Němci vysmát, že už Sv. Václav platil za mír s Němci a za spolupráci s nimi, v případě Václava s Jindřichem Ptáčníkem. Boleslav nebyl bratrovrah, ale vlastenec, který nezaprodal Čechy německé rozpínavosti a  církevní  nenažranosti jako se děje dnes.

3 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti
MM

M91i62c92h36a14l 49M28a93c65h

22. 5. 2015 21:32

Až pane vtipálek dostaneme reparace od germána a to v hodnotě 5,5 miliardy liber v tehdejší měně, to je za ukradené zlato, peníze a majetek. Pak se o tom budeme bavit.

5 2
možnosti
JH

no to bychom měli žádat spíš od Anglie, které vydala půlku československého zlatého pokladu bez problému na požádání Hitlerovi.  A z druhé půlky nám řádně ubrala jako reparaci za výzbroj našich letců co bojovali v Anglii a pak si ještě sebrali s USA penízky za znárodnění. Nejdřív nás s Francií prodali a pak rozkradli. A my se teď Němcům ještě budeme omlouvat za  350 tisích lidí co zahynuli u nás za II. světové války....asi v tom není započítaný Slovenský fašistický stát.

1 2
možnosti

Všichni víme,

co by nás čekalo, pokud by Němci vyhráli válku.

Částečné poněmčení vybraných jedinců a odsun ostatních na východ.

Tady by nebylo žádné Česko, ale Německá říše.

Do čerta, pokud chcete patřit k Němcům, tak se tam odstěhujte

a neotravujte nás se svým stálým omlouváním!

Válka i okupace je zlo a způsobili jí Němci!

8 2
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,87
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik