Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Můj názor. Územní plán města řeší uspořádání obce z hlediska výstavby, komunikací, průmyslových zón, životního prostředí atd. Velká část ploch je v soukromém vlastnictví. Není ale asi dost dobře možné řešit vše s každým vlastníkem nemovitosti. Proto se to řeší veřejným projednáním, o kterém jsou občané informováni veřejnou vyhláškou a před kterým mají občané možnost se s návrhem seznámit. V rámci veřejného projednání můžete uplatnit námitku, což jste zřejmě učinil. Pokud vaše námitka nebude akceptována,máte další možnosti obrany až do doby, než bude územní plán definitivně schválen, což může klidně trvat poměrně dlouhou dobu. I kdyby se nakonec do územního plánu dostala pro vás nepříznivá varianta, myslím, že není čeho se obávat. Proti vaší vůli vám pozemek nevyvlastní, to se státu nepodařilo ani v případě stavby dálnice u Hradce Králové. Platí samozřejmě naopak, že pokud tam bude nakreslená silnice(nebo cokoliv jiného, např. zeleň) a vy si tam budete chtět postavit domek, máte smůlu(i když budete chtět stavět na svém pozemku), pokud území nebude v UP označeno jako území k výstavbě.

Dle dostupných informací si tedy myslím, že vše probíhá dle zákona. Netrdím ale, že ten zákon je správný, to v žádném případě.

0 0
možnosti
VB

Ve všem máte pravdu. I v té poslední větě. Chápal bych, že by mi tam namalovali železnici, ale silnici pro soukromé domy?

Mám ten ÚP žalovat (....máte další možnosti obrany)?

0 0
možnosti
ZS

Soukromé vlastnictví! No fuj , ee! Přeci všechno patří všem ... vlastně ne, oprava - všechno bude mít svého vlastníka a ten se hezky a správně postará... jo on se hezky a správně stará? takže návrat - všechno patří všem ... a my OUŘAD! rozhodnem.

Je to dost tristní situace, na vyšší zájem vás asi utlučou, ale tak založte občanské sdružení Brouci v trní (název není důležitý a stačí pouhé tři osoby!) a to by bylo, aby nebylo - když můžou Zelení blokovat jakoukoliv stavbu x let, proč by Brouci v trní nemohli blokovat silnici, kterou si někdo namaluje svévolně přes pozemek, kde se jim tak dobře daří.

Držím palce.

2 0
možnosti
BK

R^Držím palce. Nedejte se !

1 0
možnosti
JS

Lituji, ale vždy existoval a bude existovat vyšší zájem než vlastníka nějakého domu. Pokud by tomu tak nebylo, neexistovala by žádná silnice, železnice atd. Otázka pouze je, jak se ten představitel vyššího zájmu s tím majitelem domu vyrovná a jak ten vlastník domu bude ochotný ten vyšší zájem brát v úvahu.

1 2
možnosti
BK

Dle popisované situace v článku jde o vyšší zájem? Nikoli. Jen vyšší zájem majitele pozemku, protože má kamarády s kulatým razítkem.

1 0
možnosti
MK

Město Brno připravuje nový územní plán. Dozvěděl jsem se, že cca 30 metrů za domem má náš pozemek přetínat silnice a rozdělit ho na poloviny. Bláhově jsem si myslel, že 31 let po převratu takového není něco takového možné.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750800

Tohle mě děsí. To jste se dozvěděl jen tak, soukromě? Ne od úřadů? Mají vůbec na něco takového právo? Rozhodovat o cizím pozemku? V každém případě držím palce, ať to dobře dopadne.

4 0
možnosti
VB

Soused mi vhodil info do schránky. Nepovažoval jsem za možné, aby v roce 2020 někdo v soukromém zájmu maloval silnici přes soukromý pozemek. A vidíte, je to možné.

0 0
možnosti
Foto

V podobném nebezpečí jsme se před časem ocitli i my a pár sousedů. Po několikaleté bitvě a "odsunutí" hlavního viníka se podařilo akci zastavit.

Také jsme si vyžádali posudek geologa, který potvrdil, že zde také hrozí sesuv půdy, a odhad nákladů na zabezpečení stavby.

Ovšem na druhé straně - pozemek by od Vás jistě odkoupili za dobrých 30 Kč/m2, což byla před asi deseti lety cena stanovená (Městem). A dokonce můj známý byl panem starostou uchlácholen tím, že za pozemek nic nedostate, protože tam nebude komunikace, ale parčík, takže může být rád, jak prospěje občanstvu.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VB

Nechal jsem se unést, odstraněno.

0 0
možnosti
PP

" zářezu a valu" - A kde je dům, nad zářezem nebo pod ním? Pokud nad, tak by nebyl první dům, co by sjížděl do zářezu.

0 0
možnosti
VB

Pod uvažovaným zářezem.

0 0
možnosti
OU
VB

Jenže tady nejde o dálniční přivaděč apod. (takto si postavili domy v satelitu v Troubsku i když věděli co bude a teď zuby nehty brání stavbě křížení na R 43). Jde o prachsprostou silnici k jiným soukromým pozemkům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 22,83
  • Průměrná čtenost 2237x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik