Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Mně se lámaistický prapor taky nelíbí (vlajka to není, neb nemají loďstvo).

A lamaistický režim v Tibetu považuji za jednu z nočních můr lidstva.

A k Číně cítím obdiv a úctu a pevně věřím v její úžasnou budoucnost, neboť křesťanství je tam silně na vzestupu a například katolíků je tam více než v Polsku, Slovensku a České republice dohromady.

0 0
možnosti
Foto

1) Vůbec není důležité, zda se vám líbí tibetská vlajka (kde se píše o tom, že vlajku může mít jen země s loďstvem?), jako je naprosto irelevantní, jak se stavíte k lamaistickému režimu v Tibetu (ten vidím podobně jako vy). Podstatné je, že policisté neměli žádný zákonný důvod šikanovat lidi s tibetskými vlajkami, o jejich bezprecedentním extempore na FAMU už vůbec nemluvě.

..

2) K Číně necítím vůbec nic. Jenže Čínu ovládají komunisti a vůči nim mám vypěstované veliké opovržení, ať jsou z Číny nebo z Jičína. Komunistický prezident reprezentuje komunisty, kteří v Číně vládnou.

..

3) Obávám se, že používáte značně unfair argumentu, když porovnáváte počet katolíků u nás a sousedů s počtem katolíků v Číně – jednak do toho mícháte tzv. „ateistickou“ (sic) Českou republiku, jejíž obyvatelé jsou hodně proticírkevní a katolíci zde představují ca,. desetinu obyvatelstva, zatímco na Slovensku se k řkc hlásí 68 % a v Polsku dokonce 96 % obyvatel (tedy „sčítáte jabka s kozami a výsledek vydáváte za akvakulturu“), jednak má Čína ca. 25× tolik obyvatel jako vámi uváděné země dohromady, takže aby bylo srovnání čestné, muselo by v Číně být víc než 25× více katolíků, než je jich u nás, v Polsku a na Slovensku. A to není, viďte. Dopouštíte se podobné argumentační perverze jako bloger Petřík, když srovnává StB s CIA, aby se mohl dobrat s demagogií sobě vlastní výsledku, že StB byla (v porovnání s CIA) humanitární organizací. Nesnažte se být jako on, toho snad nemáte zapotřebí.

2 0
možnosti