Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šokovalo mě, že počet Poláků zavražděných Sověty v Katyni, je přibližně-řádově shodný s počtem zavražděných Němců Čechy po válce. Tak jsem nikdy neuvažoval ani nepočítal.

0 0
možnosti
Foto

Od podpisu paktu Ribbentrop-Molotov 23. srpna 1939 až do 22. června 1941 Sovětský svaz vzorně plnil úlohu spojence nacistického Německa ve válce se Západem a společně porcovali Evropu.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755837

Nic takového, nastudujte si něco o datu příjezdu plukovníka Píky do Moskvy.

0 0
možnosti

Prosím osvětlete tok svých myšlenek. Děkuji.

0 0
možnosti

To jsem zase o něco přišel. Dva Češi Klaus a Weigl řeší odsun Němců. Nevrtěj náhodou psem, protože jeden z nich byl součástí dobře vytunelované firmy? Já bych podotkl, že němečtí nacisté by zaručeně vylikvidovali Čechy v Protektorátu, protože jim tam překáželi - ale až po vítězné válce. Mimochodem v Československu bylo mnoho etnických židů, kteří mluvili německy, hlásili se k německé národnosti, dokud nepřišli jejich soukmenovci nezačali je posílat přes Terezín do plynu. Beneš už měl Němců plné zuby a rozhodl se je vystěhovat do zbytkových Němec. Mimochodem zabývá se někdo tím, koho SSSR resp. Rusko vylikvidovalo v bývalém Prusku a kam zmizeli Němci například z Koenigsbergu? Nezabývá, protože Rusko má balistické rakety a asi 4000 jaderných hlavic - s tím se blbě diskutuje. Diskutovat se může tak leda s Čecháčkama, kteří už zase montují německá auta.

2 0
možnosti

Vidíte, bez seriózního historického bádání se stále opakuje "nacisté by zaručeně vylikvidovali Čechy v Protektorátu".

Kam zmizeli Němci z Východu se ví. Část jich Rusi rozjezdili tanky a jinak povraždili, části se podařilo uprchnout (ti co nerozjezdili v kolonách tanky) no a zbytek vyhnali.

A co vám vadí nad diskusí o vlastní historii?

1 0
možnosti

A60l64e84š 39N69o68v29á36k

17. 8. 2020 18:21

Odsun německy mluvících spoluobčanů byl součástí poválečných spojeneckých dohod vítězných velmocí...

3 2
možnosti
Foto

V Postupimi proti transferu Němců z Československa a Polska, byli západní Spojenci a Stalin byl pro. Snažily se tedy alespoň celý proces zastavit do doby, než budou pro něj vytvořeny snesitelné podmínky, což prosadily navzdory nesouhlasu Stalina do závěrečného protokolu. Sovětský vůdce ovšem svým protějškům několikrát zopakoval, že vlády Polska a Československa k odsunu jejich souhlas nepotřebují. V tomto měl generalissimus pravdu, výsledek jednání nebyl mezinárodně právně závazný. Československá vláda na souhlas z Postupimi nedočkavě čekala. Pro vyhnání Němců, které se v podstatě rovnalo etnické čistce, chtěla mít alibi. Dočkala se uznání svého požadavku se současnou žádostí další vyhánění pozastavit (to suspend further expulsions). Československá vláda a Beneš zamlčela část, týkající se zastavení transferu a vytvořili mýtus, že spojenci v Postupimi s odsunem souhlasili. Odpovědnost za vlastní rozhodnutí svedli na spojence v Postupimi . Po desetiletí byly utajovány důležité informace o přípravách a průběhu konference v Postupimi a pro vyhnání se začal používat eufemismus odsun.

1 1
možnosti

Tak taková polemika může mít úroveň jestliže ji dělají profesionální historici, ne "blogeři". V poslední době mě zaujal jeden fakt. Když se generalita, resp. její část chtěla zbavit Adolfa (a to byli takoví ti "lepší") a vyjednat se Západem separátní mír - tak jako východisko stanovila Německo v hranicích 1939, ne 1937. Zvláštní ...

Jinak sudetští Němci po 1.válce do naší republiky nechtěli, historie je známa, a pochybuji že by byli šťastni v poválečné ČSR, ev.ČSSR ovládané Sověty. Samozřejmě přišli jsme o kvalitní pracovní sílu a nahradili ji ... Prostě nemůžete mít všechno.

2 1
možnosti

Pane Kuchto,

měl byste se podívat na historické mapy a asi byste zjistil, že území Čech se staletí v zásadě neměnilo, takže bylo v pořádku, když nové Československo vzniklo na celémúzemí historických Čech bez ohledu na místní složení obyvatel.

0 0
možnosti

Dobry selsky rozum. Vse je jasne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 22,83
  • Průměrná čtenost 2237x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik