Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V poměru ke světovým výdajům na zbrojení Severoatlantické alianci přísluší téměř 70%. Bez USA to dělá cca 20%. Ruský podíl se dá odhadnout na nějakou čtvrtinu oproti evropským členům NATO. Stejnou čtvrtinou disponuje i pokud jde o obyvatele. Kdo útočí by však měl být aspoň v trojnásobné přesile. Tu máme my i bez USA. Rusko by bylo, v případě útoku na NATO, zcela bez šancí. Otázkou je i, proč by útočilo. Pověsit si na krk surovinově vyplundrovanou, ekonomicky zadluženou a lidsky vzato zpohodlnělou Evropu?

1 0
možnosti
DR

Na to bych moc nesázel. Stále všude čteme, jak by v případě konfliktu NATO s Putinem zatočilo, že nemá žádnou šanci a bůhví co ještě. A pak se zase přímo od britů dozvíme, že britská armáda má munici na max. tři dny a ta německá, jak jsem se zrovna dneska ráno kdesi dočetl, dokonce max. na pár hodin.

0 0
možnosti
Foto

Zasloužená karma. Řada záležitostí musí být v EU centralizovaná. Armáda, výrova zbraní, ochrana vnější hranice, sociální sít, trh práce, policie, ... jinak se neubráníme. 27 maličkých armád je méně akceschopných než stávající ukrajinská armáda.

5 3
možnosti
JZ

tyhle geopolitické militaristické výlevy znějí z České republiky mimořádně podivně. Je to země která neoplývá vojenskými prostředky ani pevnou spojeneckou páteří, abych to řekl kulantně. Krom toho, příštím a posledním prezidentem USA se stane podvodnické individuum, v příštím českém parlamentu budou mít prokremelské síly ústavní většinu, všechno to půjde kukat

Z hlediska Západu, o který prý tomuto českému komentátorovi tak jde, je hlavně třeba vypotřebovat všechnu českou vojenskou techniku a munici na Ukrajině dřív, než se české hlavně obrátí směrem na západ

3 10
možnosti
Foto

Co to je ta blábol? Proč bychom měli obracet zbraně směrem na Západ? Pokud opravdu vyhrají SPD a PRO, zasloužime si vyspělý svět ještě méně než Ukrajinci. Vrátíme se tam praotec Čech přes 1500 lety přišel. Blahopřeji.

9 2
možnosti