Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

L87i14b29o57r 22B87í38l91e75k

2. 11. 2021 14:19

Ale tohle nebylo na něm, že zdrhl, to si špatně vykládáte, to bylo o tom, že se jo chtěl někdo zbavit, nezáleží kdo za tím stál, ale dělat pětikoalici před volbami je nefér předvolební hra

0 0
možnosti
LB

L49i93b16o23r 76B90í56l18e38k

2. 11. 2021 14:24

To patřilo pod pana Buriana

0 0
možnosti
Foto

J27i58r81i 74C72i79z

1. 11. 2021 17:39

Vazeny autore, Vas prispevek k povolebni situaci jsem pozorne precetl a ze sveho pohledu bych to videl 50:50 s cim souhlasim a s cim ne. Predevsim nikdo zatim nevycislil, jak velky vliv na 4lete obdobi vlady ANO mela covidova opatreni v poslednich letech. Takova situace se objevila poprve na celem svete a vazne postihla ekonomiky i nejvyspelejsich statu. Jen konstatuji, ze CR celkem kopirovala opatreni proti covidu v EU i USA, coz je pro me rozhodujici. Zpravy sleduji predevsim na ZDF, ARD nebo ORF a v nejblizsich okolnich statech postupovali proti covidu podobne (rousky, ockovani populace, investice do oslabene ekonomiky za cenu uveru a ztrat). Jestli by Narodni fronta nebo jeji jednotlive casti, pokud by jim v minulych volbach dali volici duveru, postupovala jinak se uz nedovime, ale osobne pochybuji kdyz ostatni staty na jine reseni neprisly. Jako veteran jsem ovsem zaznamenal jednu vaznou zmenu proti demokratickemu systemu a tou je zrizeni Narodni fronty "Antibabis" jen z toho duvodu, ze volice nedokazaliy partaje z NF presvedcit svymi programy o nutnosti zmeny na vladnouci pozici. Proste se spojili stejne jako v r.45 s timto novym bolsevickym systemem prisel narodni socialista Benes. Neco takoveho, aby se vytvorily koalice rozdilnych partaji jeste pred volbami, tak to by se ve vyspele zapadni demokracii stat nikdy nemohlo, protoze ustavy techto statu nic podobneho nedovoli. V CR to umoznil karierni komunista se socialisticko-komunistickym vzdelanim pravniho smeru Rychetsky. Kdo vyuzije v pristich volbach tento bolsevicky system vi jen Pan Buh, ale muze to mit katastrofalni dusledky pro cely stat. Nebudu zde vestit, v jakem stylu probehne vladnuti NF, i kdyz svuj nazor samozrejme mam a velmi rad bych se v nem mylil. Piste prosim casteji, vetsina ostatnich blogeru (az na par vyjimek) by se svymi blaboly klidne uzivila v Blesku.

2 1
možnosti
JL

Pane Cizi. Mluvite o spojeni nekolika stran v koalici a to pred volbami. Zde se naskytuje otazka, jaky je to rozdil v koalici PO volbach.

Podle mne, vse co se tyka koalici je snuska idiotin jako pozustatek konstitucni monarchie ve vsech tech statech, kde se voli strany a ne jedinci.

Volba jedince s tvrdou kontrolou jeho prace, je ten nejdemokratictejsi system najit silu vest stat na dalsi mandatni cas.

0 0
možnosti
Foto

J83o65s96e24f 36B58á98r53t56a

1. 11. 2021 16:16

Bez změny v Bruselu nemáme šanci.

2 1
možnosti
Foto

Babiš se zbavil "horkého bramboru" velmi nesnadného vládnutí podobně, jako to před 32 lety udělali komunisté. Bez boje a s ulehčením.

0 0
možnosti
PB

P49e65t22r 56B78u42r41i91a45n

1. 11. 2021 17:33

Tedy rozvoral, rozkradl a zdrhl. Stejně jako komunisti tenkrát.

3 2
možnosti
JL

Od té doby, co Václav Klaus prohlásil, že Adamové čiší z očí zlo, je patrné, že už je taky mimo. Dalo by se na to humoristicky navázat otázkou, co čiší z očí Klausových. Většinou nic - má je neuvěřitelně dobře zakryté, snažil jsem se je najít během dlouhého rozhovoru se Strakatým, ale otevřel je na chvíli jen na konci - a viděl jsem NIC.

2 3
možnosti
Foto

Kdo jsou ti kmotři, šíbři a další odporné postavy ODS v době minulé. Žádná vláda orroku 1989 neměla v čele vlády takového kmotra, šíbra, jedním slovem odpornou postavu jako náš stát

4 7
možnosti
JD

Dalík- Topolánek, Nagyová- Nečas!!! Kmotři, šíbři? Janoušci, Rittigové, Bémové a mnoho dalších. RvRvRvRvRv

2 4
možnosti
JL

Pane Viléme Baráku. Vas nadpis je vysledkem nasi lenivosti v reseni naseho systemu voleb. Jeste dnes neni presne urcena cela nova struktura vlady i se vsemi temi mensimi funkcemi. Pridavame pozice, delame nove podminky kooperace v peti a vse je ve vysledku nestabilnost naseho vedeni.

Po nekolika mesicich nastane rozklad a vsazim tim na nove volby. A ten zpusob urcovani vse po volbe, ten nynejsi system nam neudela.

Volba jedince je ve svete nejstabilnejsi system. Samozrejme je nutno mit moznost kontroly a take brzdy, kdyz se ten jedinec rozjede moc rychle. Ale to vse je situace v domluve tohoto systemu.

Jinak vas clanek se vyjadril k mnoha tem problemum. Dobre uvazovani.

1 2
možnosti
VB

Jsem ráda, že ve vládě nebude p. Babiš, ale jsem taky velmi skeptická.

1 0
možnosti
Foto

Ačkoliv jsem se Babiše vždy zastával, tak ani mně jeho odchod z jeviště nevadí. Od roku 2020 jsem nechápal, jak se může podnikatel, který slíbil, že bude stát řídit jako svou firmu, tak nehospodárně chovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 22,83
  • Průměrná čtenost 2237x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik