Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nevím, jaké vznešené studie a přednášky jsou na téma vliv inflace na výši dluhů psány, přednášeny a z daní honorovány.

Ovšem o bídných kapitalistech, kteří klidně dělají státní dluhy, které se díky inflací reálně "samy" snižují nás učili před více než půl stoletím i socialističtí ekonomové (za výrazně nižší peníz). A byl to argument V. Klause, proč není třeba splácet dluh (splácení by byl z výše uvedeného pohledu prodělek).

0 0
možnosti
VB

Ano, jsou to bankéři komunisté. Centrální banka se chová jako dřívější cenový úřad se svojí snahou určovat cenu peněz a provádět jiné zásahy centrálního plánování. V článku je odkaz na můj další článek, který to rozebírá.

1 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že banky chrlí stále nové nekryté peníze a součet globálního dluhu dosahuje asi desetinásobku peněz v oběhu, vypadá to, alespoň podle reakce autora, že nám vládnou bankéři-komunisté. Ovšem z USA. ☺

1 0
možnosti
JV

J21i25ř74í 29V92a96c29a

31. 12. 2015 15:39

Z blogu jsem nepochopil, na jaké straně stojíte

Současný měnový systém nekrytých peněz vede lidí na spodku pyramidy ke druhovému otroctví a vršek dosahuje přiměřený zisk .... Cca 16-40%

Už i nobelisti na ti přichází.... To je OK

A souhlasím s vasim závěrem, že to chce uplatnit změny vycházející z morálky.... Tj. Nutně se stávající systém musí opustit.

0 0
možnosti
VB

Samozřejmě jsou proti zastátnění peněz a proti manipulaci s nimi.

0 0
možnosti
Foto

Čeho je moc, toho je příliš. Ale současně platí, že alkohol podávaný v malých dávkách, je lékem.

0 0
možnosti
MP

Poprvé Vám dávám karmu R^.

I když i v předchozích článcích byly dobré myšlenky, jiné je zase znehodnotily. Prostě na rozdíl ode mne dovedete vyvodit razantnější závěry. Dobře, nebo špatně?

2 0
možnosti
AJ

A91d82a74m 14J53a18k51e13š

30. 12. 2015 20:41

Pyramidový obchodní model, tzv. letadlo, je systematicky potírán jako něco nemorálního. Nikoli z důvodu nemorálnosti, ale jen proto, že názorně ukazuje fungování "moderní" ekonomiky. V letadle tratí vždy ten poslední v řetězci, což je běžný produktivní člověk. A i v letadle má ta nejpočetnější nejnižší úroveň (level) tu nejmenší možnost rozhodování.

0 1
možnosti
Foto

Jsou to dluhopisy, které vytvářejí chudobu pro budoucí generace! Banky, které s nimi obchodují je vždy ochudí, a jejich další nabyvatel v tom pokračuje! Konečný příjemce už jen doufá, že si polepšil!? I USA své dluhy nesplatí ani do 40 let a podle Ann Bernhardtové (odešla z Wall Streetu do odchodu Obamy, který znárodňuje prodělky bank)! Ve středověku se tento stav srovnal válkou, udělá to i USA?

3 1
možnosti
JR

J37a63r31a 34R88a98n22k

30. 12. 2015 21:12

Ne , pane Gabrieli, za USA to prevzalo Rusko, srovnava Syrii se zemi a ropa jde stale dolu, takze si asi moc nepomuze;-)

1 3
možnosti
JL

Nevím, ale mám pocit, že nositel Nobelovy ceny za ekonomii tomu asi bude rozumět lépe než já nebo třeba Vy.

2 8
možnosti
JF

Nikoli, jasným a prostým věcem rozumí prostým inteligentní člověk lépe, než někdo indoktrinovaný, proživší život, v pseudointelektuálním skleníku.

9 0
možnosti