Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VB

Pomluvy a nesmyslné spiklenecké nesmysly, mažu.

0 0
možnosti
JP

Putinův jídelníček: předkrm Ukrajina, polévka Evropa, hlavní chod USA.

0 0
možnosti
JK

Rusko již minimálně 10 let jede klasickou válečnou ekonomiku a výrobu. Státy NATO zatím jen vyprazdňují sklady a zbrojní firmy najíždí jen pomalu. Je nutné ihned zadat obrovské zbrojní zakázky, firmy musí mít jistotu, že mobilizování a rozšíření výroby nepřijde nazmar. Jenže velké státy v EU čekají, jestli to nevyřeší skladovky. Je jasné, že nevyřeší, k převálcování putinových hrdlořezů musí být dostatečná převaha kvalitnější techniky. Není na co čekat, chleba se láme teď.

Na druhou stranu by bylo divné, kdybychom o těch zakázkách předem věděli, my se to dozvíme až ve chvíli, kdy zbraně vytlačí putinovce z Ukrajiny.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že Rusko tak úplně válečnou ekonomiku nejede. To by už léta nakupovalo letadla a rakety namísto jachet, fungovala by linka na Armaty a ty by z ní sjížděly po stovkách, mělo by zásoby kritických komponent (moderní vojenské vybavení, ložiska, čipy a mnoho dalšího pro zásobování armády). Přechází na ní až teď, kdy se mu specielní přehlídková operace pod rukama změnila v opotřebovávací válku s izolaci od velké části světa.

O tom ostatním - tedy nutnosti se rychle připravit na obranu proti dalšímu ruskému územnímu či dokonce jadernému apetitu - asi není pochyb.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PS

Pro paní Annu - rád se poučím, uveďte v čem se mýlím. Děkuji.

0 0
možnosti
PN

Koukam, ze o Kubanske krizi nevite vubec nic nez tzv. "demokratickou propagandu". Vazeny pane, Kubanskou krizi nastartovaly USA ve velkem stylu umistenim raket do Turecka, cimz se velka mesta v SSSR dostala do jejich dosahu. SSSR je na to opakovane upozornoval, at to USA nedelaji, ale americky geroj prece nebude vnimat, co mu nekdo rika. Tak SSSR adekvatne odpovedel pokusem umisteni raket na Kubu a tak by se velka mesta v USA dostala zase do jejich dosahu. Nastesti se USA uklidnily a dohodly se s SSSR, ze SSSR neumisti rakety na Kube (uzasne vitezstvi USA demokracie) a USA stahnou rakety z Turecka, k cemuz za par mesicu doslo. Jinymi slovy, krize byla uplne zbytecna a USA ji nemusely vyvolavat. Ale klidne zijte v iluzi, ze to byl zlotrily SSSR, ktery temer vyvolal treti svetovou valku.

A aby bylo jasne, jsem velmi rad, ze se SSSR rozpadl, ale narozdil od jinych nemam klapky na ocich. Hezky den.

1 2
možnosti
VB

Nemá to jakoukoliv souvislost s dnešním útokem Rusácka na Ukrajinu. Snaha odvést pozornost.

1 0
možnosti

Ještěže Evropu k válce nesměrují, to by bylo horší.;-D

0 0
možnosti
PS

Západní Evropa hodila východní Evropu přes palubu

------------------

NIc nového pod Sluncem - naši vlast 3x hodili tzv. "spojenci" přes palubu v min. století - roky 1938, 1968 a 1990. Jsme poučitelní?

0 1
možnosti
VB

Dejte pokoj s tou vaší obsesí.

V roce 1938 se Češi zadávili svými sudetskými koloniemi, přivlastněnými podvodem v roce 1918, když o ně nechtěli bojovat.

1968 nešlo nic řešit a vyčítat toto Západu je nerativ rudého noka.

"Zrada" 1990 je pouze vaše konstrukce, to nevymysleli ani v Petrohradu.

1 0
možnosti
IP

na první pohled správně rozohněný pohled, na druhý už to tak bohužel není, zase se stavíme do role, my nic, to Německo, Francie....naštěstí naše vláda nečekala na nějaké pokyny, ale sama poskytla všemožnou pomoc, že Německo nekoná tak rychle jako my? no a co, nevidíme zatím ohromnou finanční pomoc, kterou Ukrajině poskytlo, to samé v rámci Evropské unie, jsou obrovské změny zatím neviditelné, třeba odklon od ruského plynu, kde se rychle snižuje závislost, to nejsou proklamace, ale řada reálných kroků, poučením a názorným příkladem, který kritikům EU nevoní je postup při řešení covidové krize, nákup a distribuce vakcín, taky kdyby Německo chtělo, tak nás vyšachuje a postará se samo o sebe......a nestalo se, jediný kdo kňučel, jsme byli ústy našeho premiéra my.

0 0
možnosti
VB

Jsem příznivcem Unie. S vakcínami to byl perfektní tah. Líbila se mi van Layen, když navštívila Buču, jak nabrala ostře protirusácký kurs a to stejné Borell s jeho.....méně potlesku a více zbraní pro Ukrajinu.

Nevím, kolik věnovala Francie a německo peněz, ale těmi tanky nezastavíte. A Německo a Francie jsou největší vývozci zbraní. Pro Ukrajinu ale nic nemají ani nejsou nic schopni zorganizovat (rozjet výrobu....).

0 0
možnosti
ZB

Autor sice toho moc nechápe, ale to mu nepřekáží, aby poradil celému světu jak se má zachovat. Umístit tolik nesmyslů a nepřesností v tak malém článku je opravdu um.

9 4
možnosti
IL

I80v97o 20L20y27č72k72a

4. 7. 2022 10:06

Perfektně shrnuto. Karma.

3 4
možnosti