Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten, kdo půjčuje komukoliv a okamžitě s vidinou shrábnutí vysokých úroků, by měl nést i riziko svého konání. Půjčím studentovi bez příjmu, nemohu vymáhat plnění na rodičích. Půjčím člověku s minimální mzdou a bez základní finanční inteligence - musím se smířit se ztrátou.

3 0
možnosti
Foto

K dluhům můžete přijít v tomto státě zcela bez vašeho přičinění. Stačí úplatný nebo líný soudce a už se vezete.

1 0
možnosti
VB

To je ale hloupost.

0 0
možnosti

Nechápu, jak může někdo obhajovat současný "exekuční byznys"... leda snad, že je na ten byznys osobně napojen. Že mnoho institucí exekuci nepoužívá jako poslední, ale naopak první nástroj k vymáhání, je obecně známo (spolužák mého bratr dostal exekuční výměr na poplatek za studium, bez jakéhokoliv předchozího upozornění - fikce doručení byla uplatněna na adresu, na níž se nezdržoval, protože příslušnou školu už několik let nestudoval). Že např. Exekutorský úřad Přerov není nic jiného, než továrna na ožebračování dlužníků, je rovněž poměrně známo. A opravdu si myslíte, že odeslání jednoho až tří dopisů odpovídá 3.630 Kč, které za to exekutoři běžně inkasují, zcela dle zákona? Že fakt, že se exekutoři nenamáhají dopředu zjistit, kde dlužník opravdu bydlí a dorazí (nějací jejich lidé) rovnou s dodávkou k našemu domu (napsanému na nás v katastru), kde dlužník bydlel možná před 10 lety v nájmu (u předchozího vlastníka nemovitosti)? Naštěstí to bylo v úředních hodinách obecního úřadu, kde nám dosvědčili, že tam nikdo takový už nejméně 10 let nebydlí.

3 0
možnosti
VB

Úsměvná je historka, jak někdo nezaplatil za studium. Tento člověk si snad zaslouží nějaké ohledy? Kromě toho, bylo na něm, aby měl správně doručovací adresu. Dokonce ji měl nahlásti svému věřiteli.

0 0
možnosti

Kecy.  Dlužník by měl stát bez majetku na ulici... ?? Hm, zajímavé. A co potom s těmi lidmi "bez majetku" na ulici budete autore dělat ??? Budete dělat, že je nevidíte ?  Obávám se, že ignorance a stokrát se utvrzovat proč nějaký stav nastal (jistě spravedlivě a chybou dotyčného dlužníka) je jaksi poněkud nefunkční.  Lidé mají nějaké potřeby, ty nezmizí, ač si můžete do mrtva opakovat vaše "spravedlivé poučky". Jedna teorie totiž naráží na životní praxi. Možná kdybyste toho dlužníka nenechal na ulici, nechal mu na důstojný život, aby měl na jídlo, oblečení, nájem, a cesty do práce,  tak ten věřitel nakonec, dostane víc, než když vyrobíte armádu zoufalých lidí, kteří nevědí kudy kam , neb z výplaty, kterou jim nechají, se nedá přežít.  Je to jako s novým papiňákem. Dejte do něj kus hovězí flákoty, zalijte vodou, zaklapněte a dejte vařit.  Když vám vrškem nebude utíkat pára, uklidňujte se skutečností, že je všechno v pořádku, neb jste koupil nový hrnec a neústupně a tvrdohlavě trvejte na svém, vařte a vařte ....

....uvidíte jak vaše "spravedlivé uklidňování" nakonec dopadne. !!Rv

3 0
možnosti
VB

Takže co pozitivního navrhujete? Já navrhuji mohutnou kampaň "Dluhy jsou špatné" a omezení reklamy na půjčky.

0 0
možnosti
PN

P75e49t91r 97N46ě50m69e63c

4. 8. 2015 12:32

Ddlloouuhhee ....

Největší problémy exekucí spatřuji:

- zabavení baráku pro pár tisic 

- zabavení cizích věcí nepatřící dlužníkovi - proč musí někdo úplně cizí dokazovat, že věc je jeho ??? to mi hlava nebere !!!

4 0
možnosti

J41a23n 22Š75p18a47t15n10ý

4. 8. 2015 12:46

1) kde se tohle prosim vas stalo? 2) kdybyste to dlouhe cetl alespoň do pulky, tak tam rozumny argument naleznete .... uznavam ale, ze je jednodussi ponechat hlavu prázdnou ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,87
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik