Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma.:-)R^

0 1
možnosti
JH

J86a52n 32H74u81r77k22a

5. 5. 2015 23:26

jste stejný jako politici to že obhajujete něco co je v přímém rozporu zákonů Ústavy LS o vás hodně vypovídá denně musíme řešit třetí osoby které nikdy dlužníky nebyli a jen díky exekutorskému zákonu a vytvoření superhrdiny s pravomocema boha tedy možností okrádat za bílého dne majetek který je nezcizitelný (mimo ČR takovou pravomocí kterou nemá ani soud ani policie)  titulem veřejného činitele závislého na vykonavané činnosti (toto musím neustále v cizině vysvětlovat co jsme si to stvořili) rozhodujicího tedy sám o sobě pro sebe nemluvě o prokazování majetku místo opaku dle zákona a ještě za to platit...tohle obhajujete?...((navzdory zákonu § 268 odst.1 písm e) a také§ 268 odst.1 písm h) o.s.ř. jež váže posouzení účelností vedení exekuce(výkonem rozhodnutí ) na kritérium o tom, že výtěžek musí postačovat alespoň kekrytí nákladů exekuce)).Z jeho dikceje zřetelné, že v obdobných případech je třeba na nemajetnost povinnéhousuzovat z průběhu exekuce/výkonu rozhodnutí, nikoliv z možnýchbudoucích majetkových poměrů povinného. Zákon tak předpokládá, že úvahasoudu o majetku povinného v poměru s předpokládanými náklady exekuceje ukotvena k určitému okamžiku a ve vztahu k době jej předcházející(dle exekučního soudu supluje i závěr NS prezentovaný v rozhodnutí sp. zn.Cdo 1378/2009). Argumentace by v podstatě – dovedena ad absurdum-znamenalaneaplikovatelnost § 268 odst. 1 písm e) o.s.ř.), dožadoval se domnělýzaměstnanec exekutora výkonu exekuce (aplikace§ 89 Exekučního řádu, odsouzeni k hrazení nákladů exekutora, místo důslednéaplikace zákona, kdy náklady má hradit oprávněný, popřípadě dle § 271 o.s.ř.,kdy o nákladech rozhoduje soud a opět ve většině případů dojde k dalšímupoškození nevinného opětovně, navýšení dluhu a navíc státem?  Je to tím, že se vyplatí exekuovat ne kvůlivýši dluhu, ale kvůli nákladům na řízení)) tedy hurá na majetek všech rodinných příslušníků přátel atd. a na základě lhůt je o majetek připravit a teprve potom se můžete soudit...jsem bůh exekutor hrr

2 1
možnosti
ZJ

..... tvrdé - ALE SPRÁVNÉ R^! A ještě něco .... dlužníkům od jisté výše dluhu ODEPŘÍT VOLEBNÍ PRÁVO! Dluhy se zkrátka MUSÍ platit.Pane autore - souhlasR^

1 0
možnosti
Foto

Viléme Baráku, Vy jste hovad. Rv

1 1
možnosti
AK

Proč miluji PRE - aneb jak jsem se stal dlužníkem.

V rámci Podzimní akce jsem obdržel nabídku na nějaké ceny výměnou za časový závazek. Nebylo mi to zcela jasné a tak jsem to odložil, že se k tomu vrátím časem. Pak přišlo vyúčtování elektřiny a s ním Zimní nabídka obdobné konstrukce jako ta Podzimní. Vyúčtování jsem si prohlédl (jeho součástí byl i měsíční rozpis zálohových plateb na další období) - aha, mám přeplatek, takže nic hned k řešení a odložil jsem ho na stejnou hromádku jako ty nabídky.

A zapomněl jsem se k tomu vrátit.

Po čase mi přišla z PRE upomínka, že dlužím zálohy za leden a únor a já jsem zajásal.

Okamžitě jsem PRE poslal zálohy za 3 měsíce, celý šťastný, že nepočkali, nepředali věc k vymáhání a mě nepřipravili o další desetitisíce navíc.

Je to slast nespadnout do exekutorské mašinérie...

1 0
možnosti
AK

Se vší možnou vehemencí nesouhlasím s tezí autora, že do exekucí nemůže spadnout každý.

Může.

Tedy - pokud někde existuje člověk, který nikdy na nic nezapomněl, tak ten jediný do exekucí spadnout nemůže.

Ovšem tento jedinec zemřel před několika sty lety...

Výsledkem současné lichvářsko-exekutorské praxe je strach.

Nutnost být stále ve střehu, dávat pozor na každý detail, to zejména ty starší nesmírně unavuje a deprimuje.

Ta možnost jediné chyby, která může být likvidační, je hrozná.

1 0
možnosti
VB

Může se stát, že něco zapomenete. Musíte ale obdržet výzvu od věřitele, aby mu soud přiznal náklady (aby Vám byla doručována pošta, je Vaše starost). Potom to zaplatíte a žádná exekuce není.

Děláte z toho dráma, že někdo pořád čeká na něčí chybu. Ty miliony exekucí vznikly z chyb? Těch je 0,0001%.

1 1
možnosti
AK

Považujete za správné, aby u nás dlužník částky Kč 1020 zaplatil 5,5x více než by zaplatil za vymožení uvedené částky v sousedním Německu?

Považujete za správné, aby se pražským dlužníkem zabýval exekutor z Ostravy a naopak?

0 0
možnosti
JP

povazuji za spravne, aby dluznik proste a jednoduse splatil svoje dluhy ... a pokud se nekdo k tomu splaceni bez zasahu exekutora tak nejak nema, pak holt je treba i tech exekutoru. az budou vsichni dluznici radne a vcas splacet to, co splacet maji, pak exekutori pochcipaji hlady ...

1 0
možnosti
PZ

blog je odporná demagogie nejhrubšího zrna Rv;-€ na to ani nemá smysl odpovídat, fuj

2 0
možnosti
Foto

Demagogie nejhrubšího zrna. Mimochodem, už jen ta statistka - exekuce na majetek 909 tisíc občanů je alarmující a říká, že v ČR je něco špatně. Zjevně je tu nadprůměrné množství lichvářů a lidé bohužel ještě málo vychováni k tomu, že ne od každého je vhodné si půjčit.

K věci. Tato věta je nesmysl: 'Exekučnímu vymáhání vždy předchází neetické jednáním dlužníka, například nesplácení dluhu, jízda „na černo“, a také ignorování výzev k dobrovolné úhradě.' Vím o případu, kdy dlužník sice dluh zaplatil, ale na jiné konto věřitele (a skutečně toto jiné konto patřilo věřiteli) a věřitel po něm po čase vymáhal penále za opožděné zaplacení - a skutečně mu ta exekuce prošla. Případy vymáhání plateb za jízdu na černo v situaci, kdy se někdo prokázal cizím dokladem totožnosti byly medializovány a DPP se v tomto směru chovalo naprosto neeticky.

Způsobem exekucí zdaleka nepatříme k Euroatlantickému prostoru, ale někam na východ. Více o tom, jak se exekuce provádějí v civilizovaných zemích zde: http://www.blisty.cz/art/66411.html , http://www.blisty.cz/art/66274.html , http://www.blisty.cz/art/62178.html . Čili tyto demagogické kecy si nechte pro někoho jiného.

5 0
možnosti

Výše uvedené ale nevyčítejte exekutorovi, to je problém soudů.

0 0
možnosti
PD

Nevíte o čem je řeč, mluvíte jako politik, nikdy jste se s tím nesetkal.

Zrušíte kabelovou televizi. Modem,settopboxatd vrátíte technikovi. On vám dá papír. Za pár měsíců přijde upomínka o 3 000za “nevrácenou kartu do settopboxu”. Zavoláte tam – “ aha ok, všechno je vpořádku, omlouváme se”. Za měsíc přijde upomínka od samosoudce (nebo kdo to je)3000 + právní výlohy 11 500, okamžitě uhraďte.

 

Teď přichází období – nedej bože abyste si řekl „nikomunic nedlužim ježiši, kašlu na ně“ - .Vy se na to nevykašlete,takže odvolání,doporučenédopisy, telefonáty.“Ano všechno je OK“.. Týden na to – Exekutor se zámečníkem apolicíí u vás ve vchodě řve „EXEKUCE, KDE BYDLÍ PAN X, ZNÁTE NĚKDO PANA X?“ S ostudouvyškemrají od nějakého souseda kontakt a seženou vás v 10:00 v práci,abyste se laskavě dostavil do místa bydliště uhradit exekuci 23 000kč.  A teďjste buď tvrďák, nebo jim to zaplatíte. Takhlefunguje x desítek tisíc exekucí. Žádný opravdový dluh tam není.

6 0
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 21,23
  • Průměrná čtenost 2211x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik