Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J93a26n 51R48á58ž

21. 12. 2022 18:47

Ukrajinsko Ruská válka nemůže skončit jinak než jednáním o kompromisních podmínkách jejího ukončení. Domnívat se, že tato válka skončí totální porážkou jednoho z aktérů, je naprosté nepochopení reality. Připomínám, že žadná válka, které se euroatlantický západ po roce 1945 zúčastnil na kterémkoliv kontinentu totiž neskončila jinak.

Teď se oboustranně bojuje o výchozí pozici tohoto jednání.

Myslím, že to řekl Kissinger, že Evropané si musí uvědomit, že Rusko bude důležitým hráčem celoevropské politiky ať dopadne tato válka jakkoliv. Už jenom tím, že má obrovské surovinové zdroje, které západ nezbytně potřebuje pro své hospodářství

0 2
možnosti

V31i84l16é46m 41B97a22r83á47k

24. 12. 2022 12:42

Kissinger je člověk, zahleděný do své minulé (nezasloužené) slávy. Kromě toho, je ve věku, kdy opravdu nemá co světu vzkázat.

Proč nezasloužené. On to byl, kdo ve snaze získat spojence proti SSSR přiměl USA hodit přes palubu Čínskou republiku (na Taiwanu) a uznat uznat za Čínu odštěpeneckou provincii na pevnině. Takže jako za 2.WW se snažily USA vyhánět čerta ďáblem. Napřed se bratříčkovali s Adolfem a potom s Maem. Vzhledem k tomu, že USA dnes považují Čínu za největší nebezpečí, jsme svědky krachu jeho politiky.

Takže svět by neměl poučovat zkrachovanec.

O čem by Ukrajina měla jednat? Když jste tak geniální. V představách Puťky, vždy to bude o tom, jak moc omezí svojí vnitřní nebo mezinárodní suverenitu a územní integritu. Proč?

0 0
možnosti