Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Takže k "zpeněžit majetek nejvyšší nabídce" pořád nedochází a poškození stále čekají na peníze z konkurzu. Tedy mohou žalovat správce pro nečinnost?

A to SBD Svatopluk opravdu tají hospodaření ta poslední 3 roky, to je "fakt hustý", co se tam asi s penězi děje, to jeho členům nevadí?

0 0
možnosti
VB

Správce měl dvě volby. Prodávat domy i s lidmi, což radikálně snižuje cenu. Kdyby to udělal, měl by to rychlejší a jednodušší, ovšem za nízkou cenu (způsobenou ale protiprávním jednáním těch co tam bydlí) by jej mohli všichni napadat (média, politici, věřitelé...). Myslím, že ani soud by neměl odvahu mu dát pokyn k prodeji bez vyklizení.

Potenciální kupci se totiž bojí, že takové squttery nevystěhuje (Vy byste do toho šel? :-))a v tomto případě to platí dvojnásob. Právě zde k tomu došlo, kdy v roce 2008 bylo soudem postaveno na jisto, že nejsou vlastníci a od toho okamžiku jsou tam protiprávně. Na druhé straně, MS v Praze a VS v Praze u žaloby na vyklizení výše uvedený fakt popřely (když jsem v minulosti slyšel citace ze zdůvodnění, tak jsem nevěřícně kroutil hlavou) a žalobu zamítly. Až NS ČR to změnil a řekl vyklidit. SBD však podalo ústavní stížnost, takže i když to není opravný prostředek, pořád není úplná jistota jak to dopadne.

Druhá volba je dosáhnout vyklizení (tzn. žalovat, získat titul v právní moci, což teď má, navrhnout exekuci vyklizením a nechat je vyvést) a potom prodávat prázdné za daleko vyšší cenu. Podle mě volil variantu 2, protože měl v roce 2008 i jiné spory a myslel si, že za 2-3 roky je hotovo a mezitím, co běží něco jiného, tak se toto vyřeší. Tak dlouho totiž trvají spory na vyklizení. Jistě ho nenapadlo, že se ty dva soudy úplně odchýlí od logiky věci, rozhodnou proti němu a ještě se to potáhne 10 let. Takže je v podstatě napadán, že chtěl co nejvyšší cenu, tj. co nejvyšší uspokojení pro věřitele.

Z dnešního pohledu (teď je snadné být chytrý) se jeví lepší, kdyby to v roce 2008 prodal i s lidmi, nabyvatelé by si s nimi poradili, dohodli se.......

0 0
možnosti
MK

Následná schůzka s předsedy Nejvyššího soudu a Ústavního soudu, která se uskutečnila 31. srpna, měla

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=674985

v perexu taky překlep,dál už ani nečtu.

1 0
možnosti
VB

Nikdo není dokonalý. Zkuste to teď.

0 0
možnosti