Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nevím, měly by se dát nukleární zbraně batalionu Azov nebo radši Pravému sektoru?

0 1
možnosti

Všechno výborně, na jedničku. Jen si myslím že po závěru v článku, s nímž plně souhlasím, musí dojít k závěru č. 2 a tím je obnova vojenské moci Evropy alespoň na úroveň 19. století. Myšleno adekvátně na úroveň současné techniky.

1 0
možnosti

Já pro jedno jsem šťastný, že jeden z nejvíce zkorumpovaných států světa jaderné zbraně nemá.

2 1
možnosti

To já také. Problém je v tom, že jeho soused, tak zkorumpovaný a navíc silně agresivní, jich má docela dost.

3 0
možnosti

Medvedev má samozrejme pravdu. Na Ukrajine bol politický prevrat, organizovaný a financovaný Západom. O tom sa nedá pochybovať.

A zámienka? Smiešna. Nepodpísanie zmluvy s EU. No a čo, keď to vtedajší prezident odmietol podpísať? Veď o tom je demokracia. To len boľševici a ďalšie totalitné režimy tvrdia, že v záujme "vyššieho dobra" je možno páchať aj veľké zlo.

Janukovyč bol na konci svojho volebného obdobia. Boli by nové voľby a ústrednou témou by sa mohla stať práve tá prístupová zmluva s EÚ.

Západ ale dokáže ospravedlniť v záujme svojich cieľov akýkoľvek nezmysel: aj ten Majdan, ktorý vraj vznikol kvôli tej zmluve.

Mimochodom Janukovyč bol odvolaný nezákonne. V parlamente nebolo dostatok poslancov, aby to pretlačili. A tí, čo tam boli, hlasovali v prítomnosti ozbrojencov fašistického Pravého sektoru.

A táto sebranka chcela odovzdať námornú základňu na Kryme Američanom. Čo Rusi asi tak mali robiť? Historicky sa znemožniť a urobiť zo seba úplných hlupákov, ktorí si nedokážu ochrániť ani svoje vlastné záujmy, ani Rusov žijúcich v susedných krajinách?

Skúste namiesto emócií, hlavne nenávisti k Rusku, chladne používať svoj rozum. A rozobrať si celú vec z viacerých uhlov pohľadu. Nielen z toho jediného, ktorý vám najviac vyhovuje.

3 6
možnosti

Smlouva o pronájmu Krymu byla podepsáno asi do r. 2048. Nechce se mi to ted hledat.

Tolik asi k těm lžím

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Ztrácíte nervy, vraťte Rusům peníze.

0 2
možnosti

Rusko neuznává výsledky převratů? Tak ten byl dobrý...to abychom na znak souhlasu prohlásili, že na území Ruska od VŘSR neexistuje legitimní stát.

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Infantilní, nic nepřinášející poznámka hodna tak mateřské školky.

0 0
možnosti

Článek je neuvěřitelný blábol – sbírka logických a faktických lapsusů, které nemá smysl vyvracet po jednom. Takže se zastavím u jedné věci.

To, že Majdan byl organizován a financován USA jako ozbrojený převrat proti legálně zvolenému prezidentovi, to není žádná konspirace, přiznala to náměstkyně amerického minstra zahraničí Victoria Nuland včetně částky, kterou to americké daňové poplatníky stálo tedy 5 miliard dolarů. Záznam z jejího projevu je dohledatelný na youtube.

Jestliže Putin říká, že tímto pučem se z Ukrajiny stal jiný stát než byl ten se kterým bylo podepsáno Budapešťské memorandum, je to výrok, který má precedens a to dokonce přímo v USA

.

Když se v roce 1845 připojil Texas k USA jako 28 stát, tak ve smlouvě o připojení byla klauzule, že se rovněž může od USA „odpojit“.

Není to tak dávno, kdy se skupina Texaských nacionalistů pokusila tento článek aktivovat a vyvolat referendum o osamostatnění Texasu podle smlouvy o připojení. Nejvyšší soud USA tuto snahu smetl – Texas byl na straně Konfederace a ta prohrála občanskou válku a poté už žádné smlouvy uzavřené před tím neplatí. A basta.

Jestliže tato argumentace platí pro USA a Texas, proč by neplatila pro Rusko a Ukrajinu? Protože na Ukrajině demokracie skončila ozbrojeným pučem v roce 2014. Může se vám to nelíbit, ale je to tak.

4 11
možnosti

Aeronet se Sputnikem má tu "argumentaci" vymakanou. Nechávám to zde, aby i ostatní viděli, kdo zde s námi žije. I když to být příspěvek tro(t)llí fabriky.

Tím koncem "na Ukrajině demokracie skončila ozbrojeným pučem v roce 2014" jste to ale pokazil.:-)

5 3
možnosti

A27l41e89š 79F47r27ý24b93a

30. 1. 2022 13:54

Spíš Nepřipusťte, aby se Ukrajina moc vzpamatovala, protože by si je pořídila a jsou to velikáši jako nikdo jiný.

0 0
možnosti

Co jsem poslouchal jednoho analytika, který narozdíl od autora věděl o čem mluví, domníval se, že Rusko se jednoduše bojí NATO a chce zachovat nárazníkové pásmo mezi NATO a jimi - Ukrajinu. To je nejvýznamnější důvod, proč se Rusko teď chová jak se chová.

Ano, jsou i jiné motivy. Rusko nechce na Ukrajině pořádnou nezkorumpovanou demokracii, protože kdyby se Ukrajina zvedla, Rusové by se mohli začít ptát, proč se nezvedá Rusko. Ozbrojená benzínka chce mít svojí sféru vlivu, jako mělo před 40 lety. Chce aby její sousedi je obdivovali a byli s nimi. Ale hlavním důvodem je první odstavec.

6 2
možnosti
Foto

J34a45n 77C45i57b24u37l71k56a

30. 1. 2022 16:50

Nechce tam demokracii zkorumpovanou někým jiným. Protože taková Ukrajina, resp. Kyjev prostě je. A jinak to nebude.

1 1
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,90
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik