Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Někde jsem četl návrh, že by neziskovky měly být placeny až po "vykonané práci", ne předem jako dnes.

A proč ne to stejné u zemědělců? Udělala by se kontrola krajiny, znečištění pozemků a hlavně vody a podle toho by se spočítaly dotace a udělily pokuty.

A jsou nějaké vyhlášky o povinném procentu elektroaut ve veřejné a státní sféře a i na další činnosti.. A co něco obdobného na veřejné a státní pozemky, tedy povinnost obnovení cest či ty zmíněné výpovědi z nájmů?

0 0
možnosti
Foto

O tom, jak v Českém ráji řádí jistý zemědělský velkopodnik, jsem tu už psal. Před pár lety jsem oslovil pracovnici CHKO, aby se podívala, jak likvidují křoviny a činí "pěstební" zásahy na stromech. Shlédla, zděsila se, a že by se s tím mělo asi něco udělat. Ovšem skutek se nedostavil, neboť její pozemek byl také podniku pronajat, jakož i dalšího pracovníka CHKO.

Vlastníci pozemků jsou vesměs lhostejní k tomu, jak tržní jézeďák na jejich půdě hospodaří, hlavně když kápne nějaká korunka.

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma. U nás ovládá teritorium obrovský zemědělský podnik, který vznikl "šikovnou transformací" z megalomanského JZD. Nedozírné lány pokračují, i když se mezi ně sem-tam vklíní o něco menší pole samostatně hospodařících zemědělců. Z dennodenního pozorování musím bohužel potvrdit obsah Vašeho článku. A co přibývá rok od roku, je stoupající frekvence chemických postřiků. Absolutně nevěřím, že by nezbytný pravidelný průjezd po menších silnicích mezi poli, po nichž x krát za rok jezdí postřikové stroje, neměl žádný vliv na zdraví lidí.

1 0
možnosti
MK

Navrhuji poskytovat dotace pouze na pole o rozloze do 10ha, které bude ohraničené polními cestami a mezemi bez potoků ve vybetonovaných korytech.

Je toto možné dosáhnout během vládnutí současného premiéra?

2 0
možnosti
VB

To je řečnická otázka, že? :-)

0 0
možnosti
Foto

Nikde mimo východních zemí nejsou tak obrovské lány jako u nás. Rozoráním remízku to začalo a další věc komunistické hnojení chemií důsledek půda není schopná přijímt vodu. To není o dotacích ??? Sedláci věděli, proč hospodří na menších lánech, proč na polích nechávjí remízky. Všechno mělo svůj důvod. Dnes na obrovských nedohlédnutých lánech se pěstuje řepku, o který se ví, že vysává spodní vody . Když je veliká postříká se chemií v důsledku toho se ztáhne a následně se postříká Rondapem uschne a pak se teprve sklídí.

3 1
možnosti
AM

Jo v USA jsou mraky podobných minifarmiček á 1 až 2 ha.Rv

2 0
možnosti
AL

Všecko začalo rozoráváním mezí v r.1950...

9 1
možnosti
Foto

R^Pěkně napsáno. V principu souhlasím.

Ministerstvo zemědělství bych však nechal. Zemědělci by se však museli též řídit zákony spadajícími pod kontrolu Ministerstva životního prostředí.

2 0
možnosti
VV

Ja si myslim, ze ceske zemedelce by mel nekdo naucit hospodarit. i kteri to jeste umeli jsou uz davno pod drnem, a ti co se dnes staraji jen o nejvetsi zisk umi jen to, co se naucili v JZD ci Statnim statku.

4 3
možnosti