Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusko a Čína pokrytecky vyzývají k ukončení bojů až poté, co má dojít k odvetě z izraelské strany. Je pravda, že Izrael se v přístupu k válce na Ukrajině nijak "nevycajchnoval", to ale není důvod, proč teď nebýt na jeho straně.

0 0
možnosti

Krátce a jednoduše, Hamás izraelskou armádu nezaskočil, ona tam vůbec nebyla.

Vím, že všichni mají krvavé oči a v nich pomstu, ale tragédie, kterou způsobil Bibi se může změnit v naprostou tragédii. Veden snahou smýt ze sebe vinu a zakrýt neschopnost své vlády ortodiletantů, zaviní věci nedozírných následků.

Teď, po uzavření pásma Gazy, se největším nebezpečím pro národní bezpečnost Izraele stal Netanjahu. Izraelci by jej okamžitě měli vykopnout z funkce bez ohledu na nějaké řeči, že napřed se má bojovat a potom vyšetřovat.

0 0
možnosti

Izrael nikoho nepotřebuje. Má dostatek síly na to, aby to zvládl sám - byť se bude jednat o krvavé potlačení. To ovšem strůjci tohoto útoku museli předpokládat.

Izrael si byl vědom možnosti zneužití svých zbraní na Ukrajině a proto do konfliktu, který se jej bezprostředně netýkal, nezasahoval.

2 1
možnosti

Plot a zdi už stojí přes 20 let a o železné kupoli to platí právě tak. Kampaň s nožovými útoky mi připadne že byla včera a přitom je to jistě 15 nebo víc let zpátky. Židi prostě ztratili ostražitost a zpohodlněli, komu by se taky chtělo tahat se imrvére s kalachem i na záchod a do sprchy, je to sice o zvyku, ale v civilu opruz a taky odpovědnost. To samé každovečerní cvičení domobrany a ponocování na hláskách. Viděl jsem video jak si Arabáši drandí na motorových rogalech a střílejí po lidech pod sebou, a Židi co? Točí si to na mobil, místo aby týpky sestřelili, bože, vždyť to je úkol jak pro děcka. Jenže Židi měli v rukou místo ošmataného A-Rka nový Samsung či iPhone. Ať se teda laskavě nediví, byla to všechno jen otázka času. Podobně jako se v Česku stavíme k vojenské službě a k obraně státu. Vždyť taky jen čekáme, než nás někdo vykuchá podobným způsobem. - - - - - Už jsem to tady v jedné diskusi psal, nestane se nic. Jediné rozumné řešení je obklopit Gazu 5-10 km širokým vyčištěným zaminovaným pásmem, a případně ten zbylý koridor od severu zredukovat až k hranicím s Egyptem. Stejně je to všechno teroristická infrastruktura. Ale to nenastane, gründerské časy sionismu jsou pryč a Židé jsou změkčilí. Jejich volba.

1 0
možnosti

Možná ani nevíte, jakou máte pravdu. Oni matlou i při stráži na vojenské základně (jistě, byly to týlové jednotky, ne bojové). Když jsem tam byl, říkal jsem si, že je to celé nějaké uvolněné, že ale přece ví, co dělat. Chlubili se, že jsou mistři v improvizaci, no někdy co je moc, to je moc.

0 0
možnosti
Foto

I když s většinou Vašich tézí souhlasím, to, že by Bibi věděl o připravovaném útoku a nic by neudělal, je přitažené za vlasy. Má problém s justicí, hrozí mu soud, ale pokud by se provalilo, že věděl a nic neřekl, byla by to jeho smrt (nejspíše i skutečná).

2 0
možnosti

Ne Bibi bude tvrdit, že to na něj IDF i Mosad nahráli.

0 0
možnosti
Foto

Izrael odsouhlasil prodej elektronického systému, který má pomoci Ukrajině s ochranou proti útokům dronů. Izrael se snažil od začátku války chovat jako neutrální stát a hovořilo se o něm jako o jednom z možných kandidátů na zprostředkovatele míru. Podle Tel Avivu se o změnu politiky nejedná, jelikož systém nepoužívá smrtící střely, které by mohly přinést oběti na straně Ruska. Kyjev mezitím opět urgoval židovský stát kvůli dodávce protiraketových systémů.Izraelští ministři zahraničí a obrany Eli Kohen a Joav Gallant odsouhlasili v polovině února exportní licence dvěma izraelskými firmám – Elbit a Rafael – na prodej elektronického armádního protidronového systému, který je schopen zachytit dron v okruhu asi čtyřiceti kilometrů.

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Woloszczuk-šíří ruskou propagandu, mažu.

4 0
možnosti
Foto

S devadesáti procent článku souhlasím, s jeho závěrečnou částí však absolutně ne.

2 0
možnosti
Foto

Izrael má co dělat aby sám přežil a vy po něm chcete, aby si přidělával další nepřátele? A "přidal se k Západu", který financuje Palestince?

10 0
možnosti