Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Najděte si zprávu Polské kontrolní zprávy- přes 500 případů závadných potravin z Ukrajiny.

2 0
možnosti
VB

Běžná taktika dezoláta, odkazovat na lampárnu na V. nástupišti.

1 1
možnosti
Foto

Ukrajinské obilí ovšem už není tak úplně ukrajinské.... Proto také ta péče o ně, že

2 0
možnosti
PP

Pokud máte zahrádku, určitě tam manželka pěstuje brambory, mrkev, hrášek pro vnoučata. Nazveme to pokusem o "soběstačnost"?

S tím "kýblem sádla " je to skoro na žalobu na ochranu osobnosti, abych se bál podívat do zrcadla a mám zkažený celý den.

Před asi 15 lety jsem počítal roční dotace na zemědělce a vyšlo mi, že jsou ročné asi 130 tisíc na zemědělce, tedy v té době to byly roční mzdové náklady na 1 zemědělce, dotace pokryly komplet mzdy. V vašeho výpočtu chápu, že dotace na 1 zemědělce se zvýšily nejméně 2×. Ale spíše je to dáno, že s novější a dražší technikou je potřeba méně lidí.

---------------------------------------------------

A k té ukrajinské pšenici, bavíme se o statisticky nevýznamných procentech.

A u nás pěstují spíše tritikále (žitovec), pozná běžný Čech rozdíl od pšenice?

0 0
možnosti
VB

Podle všeho dorazilo 4000 tun, při produkci 5 200 000 tun.

0 0
možnosti
Foto

J18o37s18e37f 49B88á71r77t77a

2. 10. 2023 16:22

Monsanto Company je americká nadnárodní korporace podnikající v agrárním sektoru, agrochemickém průmyslu a oblasti biotechnologií, farmaceutik a geneticky modifikovaných potravin. Je to jeden z největších producentů fosfátových herbicidů (např. velice rozšířeného glyfosátu), pesticidů, hnojiv a dalších ropných derivátů; též je to zdaleka největší producent geneticky modifikovaného obilí.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Monsanto

Přečtěte si celý odkaz a zjistěte si kolik půdy vlastní Monsanto na Ukrajině, jinými slovy, pište raději o tom čemu rozumíte.

25. května 2013 proběhl pochod proti Monsantu. Účastnili se ho lidé v 436 městech (včetně Prahy) z 52 zemí po celém světě – celkem 2 miliony lidí.

6 0
možnosti
Foto

J93a82n 14Š94i17k

2. 10. 2023 16:50

Vy jste tedy také expert přes obilí pane Bárto?

3 3
možnosti
ZZ

Nejprve si odpovězme na otázku: Je to Ukrajinská pšenice určena pro hladovějící Afriku, tak jak se nám tady od r. 2022 tvrdilo, nebo je to hlavně pro královsky dotované chovatele prasat ve Španělsku, Francii, Německu, Nizozemí ...... i Polsku. kam směřují největší vývozy této komodity ?

3 2
možnosti
Foto

J22a58n 18Š72i70k

2. 10. 2023 16:00

Fakt vidím některé, jak pomalu rozlepují sáčky s moukou a strkají dovnitř nos, jestli náhodou nejde o "závadnou" mouku plnou škodlivin. Druhou rukou ovšem šmátrají po různých tyčinkách a jiných pochutinách, které mouku obsahují. Jakou už nikdo neřeší. A to zcela pomíjím skutečnost, že v některých tyčinkách je tolik různých éček, péček a céček, které svojí škodlivostí několikanásobně přerazí i celý pytel mouky. Ale co na tom. Co Čech, to odborník, aktuálně to i zemědělský expert na mouku z Ukrajiny. Díky za článek a hezký den

2 5
možnosti
PP

"různých éček, péček a céček, které svojí škodlivostí několikanásobně přerazí i celý pytel mouky." - super věty

0 0
možnosti
Foto

Je zapotřebí vystavit všechny podnikatele nemilosrdné konkurenci a to i té zahraniční dotované. Proč si nedopřát levné věci, které nám zaplatí daňoví poplatníci z jiné daňové farmy.

Podnikatelská kreativita si dokáže poradit s každou takovou situací. Potřebuje k tomu jen svobodu a ochranu vlastnických práv.

0 0
možnosti
ZZ

Zajímavé, že se tímto vašim názorem neřídí ani EU, ani USA a pokud se jim zdá, že je dovozem ohrožena domácí výroba - okamžitě zavádí vysoká cla a sankce.

2 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.