Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Přečetl jsem dva poslední vaše blogy. Hodnotím tyto texty jako euro slátaninu. Pokud chcete informace pod pokličkou tak se zeptejte v Hartmann Rico, co dělo při vrcholu šílenství COVID-19. Podokýtám, že jejich matka má sídlo v SRN.

1 0
možnosti
VB

Asi se nic moc nedělo, když o tom neinformujete.

0 0
možnosti
Foto

Prostě se ukázalo, že v případě epidemií evropské zvyklosti a pravidla škodí, neboť přispívají k šíření nemoci a nijak v jejím potírání nepomáhají. EU tedy selhala.

1 0
možnosti
JP

J17i61r38i 43P48i51l81n92y

10. 6. 2020 9:16

EU nic nevlastní, al chová se jako by jí všechno patřilo. Alespoň tím jak všechny buzeruje a jaké nesmysly nařizuje.

1 0
možnosti
VB

A co český stát? Kolik vám toho bere na daní?

1 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma.

Velmi dobře napsáno.

1 8
možnosti
JS

Pane Baráku, obávám se, že Evropská unie selhává úplně ve všem. Možná jste si toho nevšiml, ale EU právě opustil jeden z jejích nejvýznamnějších členů – Velká Británie.

Podívejte se třeba na obranu vnějších hranic EU. Když se Řekové rozhodli svou východní hranici bránit, tak místo efektivní pomoci sklidili kritiku. O tom, co se děje ve Středozemním moři ani nemluvím. V roce 2017 Evropský parlament pozval na svou půdu palestinskou teroristku Leilu Khaledovou, která tam s krví na rukou řečnila o lidských právech a také o tom, že nenávist k Židům je oprávněná. S rezolucemi, které nelze označit jinak, než jako útok na Izrael, se v EU doslova roztrhl pytel. Já například s antisemitskou politikou EU nesouhlasím.

Německo a další západní země EU se rozhodly zcela autonomně přijímat islámské migranty, ale problémy, které z toho plynou, chtějí rovnoměrně rozdělit mezi všechny členské země EU. Za takovou solidaritu pěkně děkuju.

Příjemci peněz z EU jsme už dávno jen formálně. Fakticky z naší země odchází každý rok asi pětkrát více peněz, než dostáváme na dotacích. Na dividendách a odměnách akcionářům z naší země každoročně odteče skoro půl bilionu (!) korun. Už dokonce i na ČT24 někteří ekonomové hovořili o tom, že je dlouhodobě neudržitelné, abychom kvůli tomu každý rok zchudli o sedm procent, ačkoli ekonomika jede na plný výkon. Jak to bude vypadat, až se z nás stanou čistí plátci, to si ani nechci představovat. Ano, jsme opravdu ubožáci, doslova žebráci, kterým je vyčítáno, že odmítají pomáhat udržet životní styl boháčů.

9 2
možnosti
VB

Ta moje fotka je od Velké zdi. V posledním odstavci se mýlíte. Směšujete hrušky a květáky. Prostě když někam investujete (jako, že všechny fabriky co jedou jsou výsledkem takových investic), tak si chcete peníze vzít zpět (část, nebo i všechno). Prostě koupit si za to porsche, manželce náhrdelník, dětem trojkolku a tak. Do toho vám nemá co kdo mluvit. Jako kdybyste měl zahradu a někdo vám chtěl mluvit do toho, kolik si odnesete ovoce.

Jestli to říká někdo někde říká, tak leda pseudoekonomové.

0 0
možnosti

EU selhala na celé čáře, jen její fanatičtí stoupenci to nechtějí vidět - a přesvědčit sebe i ostatní o pravém opaku - aby jim náhodou nebylo špatně z toho, že přišli o iluze.

5 1
možnosti
VB

Máte nějaká fakta k tomuto názoru?

2 0
možnosti
Foto

Dobře napsané, souhlas. R^R^R^

Lháři sloužící zájmům Ruska a Číny budou samozřejmě dál lhát dle úkolu svých "inspirátorů", jejichž cílem je EU rozložit. A právě proto nesmíme být - my jako jednotlivé státy a jejich obyvatelé - tak blbí, abychom nepřátelské snaze o rozklad nadbíhali a předem se rozložili sami. Jako malá osamělá země nebudeme mít ani tu nejmenší šanci a budeme snadnou kořistí. Ze zaprodání sebe sama a z asijského otroctví se pak jen velmi těžko vymaníme.

5 11
možnosti
Foto

Moc vám nerozumím, pane Trizuljaku. Blog je o tom, že EU nemohla selhat, když epidemii nemá “ v popisu práce”. Má. O Rusku ani Číně to nebylo.. Pro úplnost: EU má komisaře pro zdraví..

2 1
možnosti
MV

M30i68l70a22n 39V44i31k

9. 6. 2020 11:12

Jak dlouhé, tak i hloupé.

8 4
možnosti
VB

Jak krátké, tak hloupé.

2 0
možnosti
TB

Ale selhala...EU sice nevlastní svoje nemocnice a továrny, ale zřizuje Evropské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) , obdobu americké CDC....

11 1
možnosti
Foto

Přesně tak, zkuste navštívit tyto stránky: https://europa.eu/european-union/about-eu/agencies/ecdc_cs Jsou to stránky Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC). Je to evropská instituce se sídlem ve Stocholmu s 290 zaměstnanci a rozpočtem 1,25mld.kč. Všechno to, co tvrdíte, že EU nemohla dělat, má tato instituce v popisu práce.

5 1
možnosti
Foto

EU selhala, pane Baráku. Obdobné postavení má v USA prezident Trump - za zdravotnictví a opatření odpovídají hlavně guvernéři. Přesto Trump objednal u firem vývoj vakcíny ( tři miliardy Dolarů), u zbrojních firem plicní ventilátory a na konec zakázal i lety z Číny a Evropy. EU nic nebránilo dát stejnou částku, vypsat granty na roušky a ventilátory. Nic z toho neudělala a navíc kritizovala izolace až do doby, kdy k ní sáhlo i rodiště paní Leyenové - Německo. Dal jsem vám karmu omylem. Tož tak!

15 1
možnosti
Foto

Bránilo. EU na to nrdostala pravomoc od členských států. Tu Trump měl.

EU udělala jediné co mohla a to uvolnila peníze určené na něco jiného.

A mimochodem EU zpočátku kritizovala ne všechny "izolace" ale jen některé a dodnes je sporné jestli např. Hranice mezi státy měly být uzavřeny (to Trump například taky neudělal)

PS. Když už celé otec Trumpa žák jeho blekoty o podávání desinfekce jen pobavily, ale kecy o obyčejný rymičcr stály desítky tisíc životů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,90
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik