Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Píšete: "Izraelci by Netanjahua měli okamžitě měli vykopnout z funkce bez ohledu na nějaké řeči, že napřed se musí bojovat a potom vyšetřovat." Nikoli. Především: Jak si to "vykopnutí" představujete? V demokratickém právním státě, jakým Izrael je, kde platí Základní a běžné zákony, nelze premiéra jen tak "vykopnout". Legislativa z března 2023 říká, že premiér může být prohlášen za nezpůsobilého pouze z duševních nebo jiných zdravotních (fyzických) důvodů. Učinit tak může pouze on sám, případně vláda tříčtvrtinovou většinou, eventuálně Kneset stejnou většinou. Následovat by měly předčasné volby. Jedno i druhé je v čase války naprosto nesmyslné, takže i nadále platí "nejprve bojovat a vyhrát, pak vyšetřovat". ---Jakkoli Vašemu rozhořčení rozumím, doporučoval bych více racionality.

4 0
možnosti
VB

Jde o tlak, aby prostě musel odejít z funkce a byl by nahrazen. Nevím, jestli v takovém případě by museli ihned následovat volby a nemohla by fungovat "úřednická" vláda. Izrael nemá ústavu tak je otázka, zda jde nebo nejde.

Teď jsem slyšel zprávy o možné vládě "národní jednoty". Tím , v případě předání některých ministerstev, by se alespoň dostal pod kontrolu racionálněji uvažujících lidí.

Bibi má na svědomí min. 1200 Izraelců vražděných jako za holocaustu před kamerami. I psychicky to z něj dělá neracionálního, vyšinutého člověka.

0 0
možnosti
Foto

J27i32ř74í 47K97i79n28d43l

10. 10. 2023 13:47

To jsou řeči jak od všeználka

4 0
možnosti
MK

.. již není přípustná migrace z arabského, resp. muslimského světa. Dovolím si tvrdit, že voliči v Evropě svým hlasování raději negují jakékoliv mezinárodní ujednání, migrační pakty, ustanovení námořního práva, kterými by jejich země měly být vázány a nuceny přijímat tento typ běženců.

Bohužel se to nestane, ač by mělo.

0 0
možnosti
AT

Neraďte Izraelcům, co mají dělat. Vždycky se dokázali vyhrabat ze všech ohrožení bez ohledu na světové mínění.

12 0
možnosti