Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Když máme povinně na krabičkách od cigaret texty, že škodí zdraví, co dát do záhlaví každé stránky smlouvy o půjče povinně text o výšce písma minimálně 2 cm,. že půjčky škodí vašemu finančnímu zdraví?:-)

A co povinnost budoucího dlužníka povinně projít několik případů v insolvenčním rejstříku v okolí jeho bydliště? Jak poznamenala jedna exkolegyně, bylo jí ze čtení některých detailů někdy na zvracení (např. cituji: "Budu mít dítě a dostanu dávky a z nich budu platit své dluhy." Chudák dítě..."Narozeno k placení dluhů...")

0 0
možnosti
VB

Ano, tohle jsem navrhoval v předchozích článcích. Ještě fotku bezdomovce.:-)

0 0
možnosti
JR

J60a37n 80R98á18ž

9. 7. 2018 16:31

To je zcela "ulítlý" názor, že by se mělo omezit nabízení půjček, třeba reklamou. Jediné, co našemu státu v této oblasti zazlívám je, že neni stanovena hranice, od které je výše úroků definována jako lichva a lichva není v zákoně trestním činem se sazbou až pět let.

Jinak si ale myslím, že je odpovědností každého příčetného a svéprávného člověka si rozmyslet kolik si může, s ohledem na své příjmy půjčit. A pro ty, komu do splácení zasáhne cizí nepředpokládaný vliv (viz major) tak tomu pomůže osobní bankrot se s průšvihu dostat.

Idiotům, kteří si půjčují na to, aby spláceli stávající dluh půjčkou s vyšším úrokem, než měla ta původní, bychom nějakými úlevami pomáhat neměli!

Kdo si vezme neodpovědně půjčku o které je jasné, že ji nesplatí, by měl být zbaven svéprávnosti a měl by mu být přidělen opatrovník, který by ho mohl zastupovat při právních úkonech a spekulant, který mu takovou půjčku poskytl by neměl dostat nic. Jinak by se měl dlužník nechat dopadnout tvrdě na zem a ponechat řešení vymahačům. Život přece není peříčko a s nikým se nemaže, jak si mnoho lidí pořád myslí.

0 0
možnosti
VB

Máte pravdu ale nejde realizovat. Kromě toho, těch 900 000 lidí plus rodiny jako voliči vás k řešení donutí.

Jinak ten spekulant nedostane celkem nic již dnes. Bankrot v podobě oddlužení ale bere věřitelům 70% půjčky a může to být pronajímatel bytu, vodárna ......

0 0
možnosti
JS

nějak mi nepřijde, že by někoho odradilo od kouření, to se píše například na krabičkách a stejně je to s půjčkami, kdo si chce půjčit tak udělá, reklama nereklama...

0 0
možnosti
EH

Akorát kdysi se v reklamách prezentovaly cigarety jako zdravé. A teď zase někteří netuší, že zadlužit se je blbost. Protože z reklamy hlásají, jak je to snadné, normální a máte nárok na stejnou životní úroveň jako soused.

Lidi jsou schopní si půjčit na dovolenou.

1 0
možnosti