Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pokud budete pravidelně posypávat okolí domu pepřem, tak vám na něj močit psi nebudou.

Opravit část poškozené omítky od pomočení psem, aby to nebylo vidět, většinou nejde. Jeden majitel domu poškozeného graffiti mi říkal, že aby zdi byly po opravě barevně stejné, bylo by potřeba pravit všechny. Tedy načapáte majitele psa močícího na váš dům. Zavoláte policii a správně tvrdíte, že je potřeba skvrnu odstranit tak, že se musí přemalovat zeď, dům, proč byste měly mít skvrny na domě či každou zeď jinou? A škoda je zjevně vyšší než 5000 Kč, možná dokonce větší.

"právo na volný průchod" - Kdysi se mě někdo ptal, jak má poznat, čí je který pozemek a zda má před vstupem na nějaký pozemek se dívat do katastru. Já mu řekl, že je to jednoduché, "když nepoleze na cizí pozemek", tak nic takového nemusí řešit.

0 0
možnosti
VB

Díky. Ano a ten odst. 3 přesně vystihuje podstatu. Nejsem povinen řešit vaše problémy se psem.

0 0
možnosti
MV

prominte, ale Vy jste opravdu hodne mimo

0 2
možnosti
VB

Proč? Šokuje Vás, že existují nějaká pravidla, kterým byste se jako majitel psal měl podřizovat?

V čem jsem mimo?

1 0
možnosti
RR

Vám museli psi provést něco strašného. Místo vyjmenovávání zákonů stačí selský rozum na jedné straně a méně opičí lásky na straně druhé.

1 2
možnosti
VB

Měl jsem několik psů a jednoho mám i dnes. Neprovedli, jen mě štve ta bohorovnost pséčkařů s kterou terorizují své okolí.

2 0
možnosti
BH

Řádný poplatek by vyřešil mnohé. Dále povinné pojištění odpovědnosti a každoroční kontrola na veterině

1 0
možnosti
JH

Tak v Česku je asi tak jediným člověkem, který chovu psů rozumí, pan Rudolf Desenský. Říká to té drtivé většině lidí, co nechápou a nechtějí chápat, co je spojeno s vlastnictvím psa, naprosto jasně.

A co se počtu psů týče - všimněte si, že i tady na idnes se objevují různé články věnované psům, kde se rozebírají "velmi důležité" problémy, slabší jedinci (kterých je hodně) prostě dojdou k názoru, že mít psa je in a kdo ho nemá, jako kdyby ani neexistoval.

Vždycky čas od času dojde k nějakému pokousání, tisk má o čem psát, emoce se vzedmou, majitelé psů se zaklínají, že tohle by teda jejich pes nikdy atd., pak se situace zase uklidní a máme tady všední život s tím každodenním psím obtěžováním a nekonečnými diskuzemi typu "kdo nemá rád psy, nemá rád lidi" atd., které samozřejmě k ničemu nevedou.

Zvyšovat poplatky za psy je k ničemu, protože se tím pouze posiluje vědomí u pejskařů, že si jako to obtěžování už zaplatili. Smysl má pouze vyžadování dodržování předpisů, uvedených v příspěvku a trestání jejich nedodržování.

2 0
možnosti
Foto

Dodala bych že tito střílí na psa který se pohybuje v dosahu 15m od majitele. Bez výstrahy a optání se.

V případě že žádná "zvěř" není v dohledu a pes si klidně čmuchá.

3 0
možnosti
VV

Nevim jak obrovsky pocet tech psu je. Ale podle mne je CR spis zeme snobum nez psum zaslibena.

Vzdy to bylo tak kdyz soused ma neco, ja to musim mit jeste vetsi nebo toho vic.

A kdyz ma soused psa, ja ho musim mit take. Pokud mozno vetsiho, nebo aspon dva.

1 2
možnosti

V České republice žije v přepočtu na jednoho obyvatele nejvíce psů v celé Evropě. Ve zhruba 4,5 milionech domácností jsou téměř 2 miliony. Nezaostáváme ani ve spotřebě alkoholu na osobu nebo používání marihuany u mládeže.

IN DOG WE TRUST!

3 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,80
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik