Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J22a24n 17R39á47ž

15. 6. 2023 10:23

V ČR je podle ČSÚ přes 600tis. bytů, ve kterých není přihlášena ani jedna osoba. Počet volných bytů jen v Praze statistici odhadují (přesné číslo není jak zjistit) na 95.000.

To na nějakou bytovou krizi nevypadá.

PS. Špatnou situaci na trhu nájemní seho bydlení vyvolává zejména nepoměr právní ochrany vlastníka a nájemce, kde jsou vlastnická práva potlačena a práva nájemce nepřiměřeně hájena.

6 0
možnosti
LH

"Bytovou krizi" vytvořila vesměs skupina novinářů, kteří v Praze vystudovali a pracují a to jim vytvořilo dojem, že mají nárok tu vlastnit byt. Plus skupina podobných, kteří se na tuto emoci chytli.

1 0
možnosti
Foto

S problémem "koupit si byt" se v zásadě v ČR nesetkávají naši páni politikové od krajských zastupitelů směrem nahoru - a dále členové vlády a zákonodárci.

1 0
možnosti

Tak tohle mě pobavilo. Autor celý článek tahá králíky z klobouku ve stylu bavil jsem se s jedním, ale chce tvrdá data. Okatě dává najevo jak on tomu rozumí, ale nechce slyšet žádné chlubení. Cítím z toho odtržení od běžné reality a lenost podložit svá tvrzení něčím konkrétním.

3 2
možnosti
LH

Jedinými tvrdými daty jsou počty bezdomovců. A ty nijak významně nestoupají.

1 2
možnosti
PP

Bytové krizi se u nás říká tomu, že lidé si nemohou koupit byt, nemovitost v místě, kde by chtěli pracovat nebo žít. Přece nebudou bydlet v nějakém malém městě, kde jsou platy proti velkým městům nižší, ve větším městě je všeho více, třeba si mohou i zademonstrovat za znárodnění neobsazených bytů, mohou obsadit dům na lukrativní adrese. Na malém městě jsou také neobsazené byty a domy, ale tam by byli s takovými aktivity trapní.

To varování s hypotékou, kdy lidé nebudou mít na splácení, znám z jednoho případu. Nemoc, nemocenská nestačila na splátky, prodej domu, malý podnájem, rozvod.

Zarazila mě poznámka, že se lidé často nesnesou se sousedy, že lidé se cítí jako socky, když nemají vlastní dům s plotem. Ano, je to tak...

Hledal jsem, s čím bych v tak dlouhém blogu mohl nesouhlasit, je to vše tak, jak se v blogu píše, a je to smutné čtení. Závěr? Nebuďte jako ostatní...

3 0
možnosti
Foto

Ukažte mi na mapě České republiky místo, kde nejde koupit byt. Otázka je jen za kolik.

2 0
možnosti
SB

Proč myslíte, že rozhodování o vlastní nemovitosti musí být projev pánovité povahy?

Člověk nemusí být nijak pánovitý, aby měl na věc svůj názor, který se můe lišit od názoru nějaké jiné osoby.

3 0
možnosti
VB

To není hodnocení, ale konstatování. Výsledkem je ona hypománie.

0 0
možnosti
Foto

Přesně. Děkuji. Už jsem se několikrát přel o pojem "dostupnost" bydlení a "příliš vysoké ceny" bytů.

1 1
možnosti
Foto

S článkem v podstatě souhlasím. Podle Eurostatu na tom s byty nejsme špatně. Ale pořád stavíme a stavíme nové byty a domy. A co ty původní byty a domy? Nebylo by lepší je modernizovat? Obce a města by zkrásněly a zůstalo by více volných prostranství. Takhle poroste počet neudržovaných staveb a ošklivých satelitních městeček.

1 0
možnosti
HH

Kritizovat hypotekare a majitele nemovitostí s tím jménem je celekm fun

0 0
možnosti
PN

Bytová krize neexistuje? Hmm, proč ji tedy řeší třeba ODS?

Že by další ze lží? Nebo mají bytovou krizi jen členové ODS? Jako třeba v Brně?

3 1
možnosti
LH

Protože levicová ODS ví, na co spodina slyší.

1 1
možnosti
LH

Výborně! Konečně to někdo napsal a shrnul.

Celá "bytová krize" je jen jedno velké, uječené a uslintané "Já chci!!!".

Popřípadě "já mám nárok, každý má právo, základní lidská potřeba" a další podobné kecy. Reálně jde jen o obří migraci do velkých měst spojenou s představou, že každý má nárok tam vlastnit luxusní bydlení.

5 2
možnosti