Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Úvaha, posuzující počet zemřelých je vedena evidentně chybnou logikou. Ty náklady nebyly pro zemřelé, ale naopak pro ty nezemřelé.

Porovnáme-li podle počtu zemřelých na milion obyvatel, zachránila opatření v ČR cca 3 250 osob ve srovnání s USA či Nizozemskem, zejména pak 4 200 ve srovnání s Francií, či 4 880 v porovnání se Švédskem.

O porovnání s Itálií (zachráněno 5 590 osob), Španělskem (6 000) či GB (6 150) nemluvě. Přitom i tyto země nakonec dospěly k obdobným opatřením, jako ČR. Samostatnou kapitolou by byla Belgie, kde by srovnání dopadlo ve prospěch ČR v celkovém počtu 8 390 zachráněných.

A teď můžeme srovnávat: Stálo 4 500 až 6 000 zachráněných za ty náklady? Zejména, když k utlumení pandemie by musela být nemalá část opatření použita tak jako tak?

0 0
možnosti
JK

J44a69n 18K45o95z55á23k

12. 6. 2020 0:19

Tak to by se musely vyházet všechny vlády v EU. Některé za to, že snažily reagovat, ostatní za to, že vůbec nereagovaly. Jste takový zaslepenec, který není schopen přemýšlet o tom, kdo dopadl lépe. Ekonomicky to dopadlo na všechny.

3 1
možnosti
LD

Kým má být vláda nahrazena? Dle Vašich příspěvků nějakou slunickarskou probruselskou partaji. Čím servilnejsi, tím lépe. Pokud bychom měli tisíce mrtvých, tak byste taktéž kritizoval. Na Radiozurnalu jedna studentka, která má přítele Švéda řekla, že na ta mírná opatření by Cechacci rovněž nadávali a nejen to. Příbuzní obětí by jako ve Španělsku zalovali vládu pro nečinnost. A na demonstracích by to litalo, jako v roce 2000, kdy zasedali MMF a světová banka

10 3
možnosti
PP

Spravedlivě rozhořčená, rozum utekl.

1 1
možnosti
KP

Další nevyužitý talent na předsedu vlády.Rv

8 0
možnosti
VB

Tak třeba jaký schodek má Švédsko, které se snažilo na Covid nereagovat? Škodovka v Boleslavi zastavila výrobu, protože neměla díly ani odbyt - jak za to může vláda? Kolik obratu ekonomiky Škodovka dělá? Myslím i se subdodavateli. Bohužel, závisíme na výrobě automobilů, a to mnohem více než na hospodských a majitelích psích salonů, kterým vláda pomáhá. Přesto s touto pomocí souhlasím.

Vláda umožnila jako jedna z prvních cestovat do zahraničí - bylo to jedno, protože ostatní státy nepřijímaly.A tak by se dalo pokračovat. Jsme otevřená a exportně orientovaná ekonomika, a proto nás ekonomicky pandemie zasáhne více, než ostatní státy.

A k úmrtnosti na choroby - kontrolní otázka. Kolik lidí zemře na HIV? Ani jeden, protože se umírá na jiné choroby? Na sledování toho, na co lidi umírají, je propracovaná metodika.

16 1
možnosti
Foto

Tak třeba jaký schodek má Švédsko, které se snažilo na Covid nereagovat. Schodek má minimální o proti nám nám od příštího roku počítá se vzrůstem ekonomiky. Je to dohledatelné. Žádná země nepřijala takové restrikce jako naše vláda. Stačí nahlédnout do Německa, Itálie. Škodovka zastavila výrobu z důvodu, že chtěla zbránit možnému šíření koronaviru v největším českém průmyslovém závodě. Ne kvůli tomu, že neměla náhradní díly. Továrnám na západě a u nás oddávající náhradní díly pro Škodovku jeli dál nikdo je nezastavil. Škodovka po šesti týdnech obnovila výrobu to je dne 27.04. na dvě směny. To snad byl jediný průmyslový závod, který zastavil u nás výrobu. Třeba firma kam chodí kamarád na brigádu. Jeli na tři směny a potřebovali brigádník. Proč u nás nesměli prodávat malé obchody, jako je obuv, oblečení. Ty také nemají náhradní díly ??? Proč totálně se zavřely restaurace. Proč se nevzal příklad z Německa. Jinak co píšete je demagogie.

0 2
možnosti
RB

;-D z autora ta nenávist přímo stříká

10 1
možnosti
JH

J59a75n 53H38a48r28v96a84n

11. 6. 2020 20:45

R^- Ano, podobně jako je nenávistná blogerka důchodkyně J. Ti by se mohli obejmout. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Měl byste pravdu, kdyby nám svět nepředvedl s kolika oběťmi končí státy, které na covid včas nereagovaly.

5 0
možnosti
VB

Ve Francii za veder zemřelo 15 000 lidí. Při chřipce lidé také umírají. Vláda nikoho nezachránila, pouze lidé sami, protože si ušili roušky. Kvůli tomu se nevrátíme do jeskyní.

0 0
možnosti
TB

Všichni na světě jsou blázni, jenom Vy jste letadlo :-) :-)

7 0
možnosti
Foto

J95o28s95e60f 75B66á24r50t90a

11. 6. 2020 19:02

Itálie, Španělsko USA, Čína..., pořád vám to nic neříká?

6 0
možnosti
LT

Ne, neříká. Ony byly vlastně jen dvě možnosti.

První. Stát se rozhodl na základě informací které měl a nařídil restriktivní opatření. Díky tomu bylo mrtvých dá se říci málo. Tudíž špatně, lidé by stejně tak jako tak zemřeli, opatření byla zbytečná.

Druhá. Stát by rozhodl, že restriktivní opatření jsou zbytečná a jde jen o další pouhou "chřipku". Mrtvých by bylo daleko více. Tudíž opět špatně, protože stát nechal lidi trpět a zemřeli zbytečně ti, kteří by jinak zůstali naživu.

Neboli ano, pro některé blogery je to ideální situace, kdy ať stát udělá cokoliv, tak ho mohou kritizovat.

6 0
možnosti
JK

J34a54n 31K44o96z35á46k

12. 6. 2020 0:23

Krásně jste nám to objasnil.

1 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,87
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik