Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DL

d. Lilly

15. 12. 2010 21:10
Ojedinělá zpráva z Itálie - díky

R^

Za tento článek Vám velmi děkuji, protože jsem se předevčírem  vrátila domů z Říma. Tuto sobotu jsme s manželem v Římě vystupovali z metra u Kolosea a všude jsme míjeli obrovské zástupy lidí, o kterých jsme si nejprve mysleli, že míří na fotbal.  Z vlajek italské trikolory jsme pak zjistili, že se jedná o demonstaci Demokratické strany Itálie. Všudepřítomný dav tvořili normální lidé středního věku a vše se odehrávalo bez sebemenšího incidentu. Teprve doma v ČR jsem zjistili, o co šlo.

Myslím, že na té včerejší demonstraci se přiživili profesionální rváči, protože ten sobotní dav byl v pohodě a nešla z něj hrůza.

Škoda, že česká média o tom informují jen minimálně.

0 0
možnosti
JV

tarta

17. 12. 2010 9:03
Re: Ojedinělá zpráva z Itálie - díky

Nespravedlnost a porusovani lidskych prav vede k zoufalstvi, rozzureni lide pak pachaji nasili. Mezi zadrzenymi byli studenti a lide stredniho veku ruznych profesi, i dva vedecti pracovnici.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

14. 12. 2010 22:56
Mno... tisíce Italů...

... přijde na to, z jakého pohledu se na věc kdo dívá.

Demonstrovat proti Berlusconimu chodí ze zásady typově stejná sorta lidí, jaké stojí za to vyjít do ulic v Čechách proti R. Jochovi nebo Nečasově vládě. Tj. převážně anarchisté, anti-global a eko-aktivisté, a různá směsice levicových radikálů, kterým Berlusconi jako úspěšný průmyslník a nejúspěšnější předseda vlády v poválečné historii leží v žaludku už z principu. O nějakém lidovém povstání nemůže být řeč, i prognózy tvrdí, že v případě předčasných voleb by Berlusconiho seskupení pravděpodobně opět vyhrálo...

Jinak velikost policejních manévrů a vandalismu odpovídá přibližně větší fotbalové výtržnosti z jihu Itálie, kterých se udá tak několik do roka... :))

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Jsem milovník přírody a zvířat. Ráda cestuji.

Seznam rubrik