Sbírám jahody a mám se dobře.

Léto je tady! A s ním přichází zmrzlina, máčení nohou ve fontáně, pikniky v trávě, opalování a rozšlapávání slunečních brýlí.

(da)

Včerejší podvečer jsem strávila na zahradě s knížkou a dobrou muzikou a s pocitem, že mi něco stále chybí. Rozmazleně jsem se jala shánět nějakou třešničku na dortu, to nejlepší nakonec, něco, aby všechno bylo ťip ťop.

Zasněně jsem se zadívala do dáli a uviděla, že jahody už dozrály. Neváhala jsem ani minutu a běžela domů pro bílou mísu. Pak už jsem jen trávila šťastné chvíle poskakováním od jednoho trsu jahod ke druhému a pečlivým prozkoumáváním, jestli jsou opravdu zralé a neutrhnu je předčasně. Těžko polemizovat, jestli víc jahod skončilo v mém žaludku nebo v misce. Ač neumyté chutnají výborně. Domů jsem se vracela s plnou mísou těch vynikajících sladkých ovocných plodů a radovala se z toho, že máme zahradu a já nemusím kupovat zaprášené svrklé jahody bez chuti.

Konečně léto, konečně sluníčko, konečně stékání zmrzliny po ruce... Hurá!

Čekali jste nějakou pointu, náhlý zvrat či alespoň pád do kopřiv? Ne. Prostě se mám krásně a chtěla jsem o tom napsat.

Doporučuji: jahodové knedlíky, jahody s cukrem, jahody s mlékem, jahody opláchnuté, jahody neopláchnuté, jahodový koláč, jahodovou marmeládu, jahodovou zmrzlinu... Vše jsem za vás vyzkoušela dopředu, abyste se náhodou neotrávili.

 

Autor: Lenka Veverková | úterý 10.6.2008 17:52 | karma článku: 23,20 | přečteno: 2774x