Paříži, miluji tě

Osmnáct režisérských týmů dostalo za úkol natočit krátký sedmiminutový snímek odehrávající se ve stylové Paříži. Každý z nich zadání pojal jinak, a proto divák může zhlédnout pestrou mozaiku rozličných příběhů, které zaujmou vtipem, romantikou, strašidelnou atmosférou nebo melancholickou náladou. Všechny mikrofilmy ale spojuje jedna věc: láska k Paříži.

Stylove, stylove.(z filmu)

V této romantické koláži, která však zaujme i drsné muže, se vystřídali jak známé osobnosti (N. Portman, G. Depardiieu...), tak i naprosto neznámí herci a herečky. Žádný výkon ale nezastínil hlavní postavu, kterou představuje samotné město básníků a francouzských polibků.

Každý divák si z osmnácti filmů jistě vybere ten svůj nejoblíbenější. Základním motivem je vždy láska – ať už k partnerovi, k dítěti, k umění nebo k samotnému městu. Můžete čekat mimické výstupy, příběh o slepém chlapci a začínající herečce, zážitek Američana, který se ocitne v Paříži... V Paříži chce prostě každý člověk někoho milovat, něco ho však trápí a o něčem sní.


Příběhy jsou více či méně podařené všechny, ale je škoda, že ty horší shazují ty povedené, které nemají šanci vyniknout kvůli krátké stopáži. Přesto celkově hodnotím film jako velmi zdařilý a nápaditý.



Do Paříže se můžete zamilovat skrze tento multikulturní film, ale nejlépe uděláte, když navštívíte Francii sami a nadýcháte se té sladké atmosféry. Au revoir!

 

Pár fotek z doby, kdy jsem Paříž navštívila já:

Autor: Lenka Veverková | pondělí 2.6.2008 16:58 | karma článku: 14,41 | přečteno: 3173x