Kasabian - indie kytarovka z Anglie

Máte rádi Primal Scream nebo Oasis, kytarovky říznuté trochou alternativní muziky a hlavně mužné frontmany s drsným hlasem? Ano? Kasabian se vám tedy budou určitě líbit.

Kluci z Kasabian.

Alternativní indie kapelka z Velké Británie, jejímiž členy jsou Tom Meighan (zpěv), Sergio Pizzorno (kytara a zpěv), Chris Edwards (basák) a Ian Matthews (kytara a klávesy, občasný bubeník).


Skvělé kytarové tóny a dokonalý hlas Toma a Sergia vás musí zaujmout. Poslouchám je teď naprosto pořád. Prostě ta kytara mě tak fascinuje a já se od nich nemůžu odtrhnout.
Kapela je často srovnávána s elektronickými Primal Scream a s kytarovými Oasis. Ale oni jsou jiní. Není to žádný typický anglický kytarový rock alá Coldplay. Tahle kapela přináší něco nového a nevykrádá ostatní.

Kluci se znají již od střední školy, dříve se jejich skupina jmenovala Saracus, ale později se přejměnovali na Kasabian - inspirovali se jménem Lindy Kasabian - členky "rodiny" Charlese Mansona. Proslavili se taky kritikou emo skupiny Chemical Romace - Sergio o nich řekl, že jsou to klauni, kteří by měli odejít a zkusit se místo toho mít lépe. Právě by se mělo připravovat třetí album. Hurá!

Takže neváhejte ani chvilku a okuste aspoň jednu z písniček, doufám, že vás chytnou.

Club foot:

...
I tell you I want you
I'll tell you I need you
I... the blood aint on my face
Just wanted you near me...

Empire

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Veverková | čtvrtek 18.9.2008 11:09 | karma článku: 6,84 | přečteno: 1562x