Jak jsem se poprvé zamilovala

První láska je důležitým mezníkem v životě každého. Nezáleží na tom jestli je vám deset nebo čtyřiapadesát, jestli máte nadváhu, nebo trpíte podvýživou - šimrání v břiše vám dá najevo, že jste potkali toho pravého.


Poprvé jsem se zamilovala v pěti letech. Přišla jsem do školky a ON tam stál - pohublý, ušatý blonďák s rošťáckým úsměvem na rtech. Narozdíl od ostatních, kteří byli každé ráno navlečeni do plandavých tepláků či umolousaných punčocháčů v kombinaci s vytahanou a zmačkanou mikinou, měl on na sobě moderní džíny s kapsami a značkové tričko s potiskem Ninja želv. Ach, jak ten byl krásný.
Bohužel si mě vůbec nevšímal a dál si hrál s nějakými přiblblými motorkami. I když mám slabost pro drsné typy, kteří nedají najevo své city a přehlížejí vás, nemohla jsem přenést přes srdce, že bych s ním nepromluvila ani slovo. Zkusila jsem tedy ženský trik číslo jedna - nenápadně jsem šla kolem, zakopla a svalila se vedle něj. Vyšlo by to perfektně nebýt těch motorek, do nichž jsem si sedla. Nedopatřením jsem jedné odlomila kolo. "Tahle už bude vždycky pomalejší," začala jsem opatrně rozhovor, zatímco můj hrdina začal natahovat a ukazovat na mě prstem. "Jéééžiš, já nechtěla," začala jsem rychle a pokoušela se dopravní prostředek spravit. "To pude, to pude!" ubezpečovala jsem ho. "Kdyžtak to pak slepíme izolepou, teď si pojď hrát támhle s těma kostkama," odvedla jsem jeho pozornost a přesunuli jsme se spolu do kouta. Všimla jsem si, že na mě nevraživě kouká celé dívčí osazenstvo školky. Proč by jim ale vadila rozbitá motorka?
Brzy jsem ale zjistila, že kvůli motorce to rozhodně nebylo. Každá holka MÉHO idola tajně milovala a celá zářila, když jí věnoval jen jedno slovíčko (např. "Uhni!"). Nevadilo jim, že nejsou jediné, které ho zbožňují. Nevadilo jim, že on na ně naprosto kašle. A mně to taky nevadilo. Zařadila sem se do stáda fanynek, jež zbožně uctívaly svého prince. On celou dobu samozřejmě věděl o rozpoutaném šílenství - byly mu podstrojovány poobědní zákusky, podávány nejlepší hračky a u obědů si ON vybíral, s kým bude sedět. Sebedůvěra z něj vyzařovala na deset kroků daleko a my ho milovaly. Vášnivě a prudce.
Chyběl mu přední zub, vlasy mu padaly do očí a měl trochu křivé nohy, ale však víte - na kráse vůbec nezáleží. Čím víc bude ošklivější, tím víc vedle něj vynikne vaše krása. Toužila jsem po něm a bylo mi nad slunce jasné, že musím vyzkoušet ženský trik číslo dvě - nevšímavost. Jednoho dne jsem se s ním přestala bavit a trpělivě čekala až ON příjde za mnou. Dny plynuly, já seděla u stolu kreslící už desátý obrázek princezny s drdolem a on si užíval pozornost ostatních. Všiml si vůbec, že já mezi nimi nejsem? Dvojka na něj nezabírá, pomyslela jsem si, a jala se vyzkoušet taktikus názvem "Jsem ideální, baví mě to, co tebe."
Smála jsem se jako blázen, když vyprávěl vtipy. Jedla jsem s ním čokolády, které mi nechutnaly. Hráli jsme si spolu s autíčky, následně jsme předstírali, jak jsme nabourali a celé jsme to zakončovali obligátní (ale nikdy ne nezajímavou) hrou na doktora. Až jednoho dne se mé sny konečně vyplnily a my si na záchodě dali mlaskavou a trochu ulepenou pusu. Byla jsem štěstím bez sebe a nevyrušila nás ani přítomnost dalšího chlapce, kterému jsme se pak smáli, že čůrá v sedě.
Šťastný konec se ale nekonal.
Asi po týdnu chození nastoupila do školky jeho sestřenice, se kterou od dětství vyrůstal. Ti dva byli jako dvojčata a nehnuli se od sebe ani na krok. Každý na ni začal okamžitě žárlit - vzala nám ho a tvrdila, že se milujou a brzo se vezmou. On s tím bez výhrad souhlasil. V čem spočívalo její kouzlo žádná z nás nezjistila, avšak všimly jsme si, že nosí spoustu oblečení a doplňků s dalmatinovým vzorem. Hned jsem si vybrečela dalmatinovou čelenku do mých umaštěných vlasů a tepláky s motivem 101 dalmatinu, ale nezabíralo to. Ostatní holky nezůstaly pozadu - dalmatinové mašle, trička, sukně, bundy, boty, rukavice, mikiny... Vypadaly jsme jak stádo psů, které se žene za svým psovodem. Ten však byl ale jako vyměněn. Pořád se jen zajímal, jak se ONA má, jestli se náhodou nenudí a jestli nemá hlad. Dával si s ní polibky na záchodě a pyšně se spolu vodili za ruce - jaká potupa!

Autor: Lenka Veverková | pátek 13.11.2009 15:29 | karma článku: 26,65 | přečteno: 3076x
  • Další články autora

Lenka Veverková

Co je pravda, a co ne? (Mlčení bobříků, Přísně tajné: Hrubá nemravnost)

... přemýšlím u inscenací Mlčení bobříků a Přísně tajné: Hrubá nemravnost. Autorem obou divadelních her je Tomáš Dianiška, který se při psaní nechal „inspirovat“ skutečnými osobnostmi, událostmi a celkovou atmosférou dané doby.

27.2.2017 v 17:47 | Karma: 12,83 | Přečteno: 757x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Taková ta dobře udělaná činohra

Ona ho miluje hluboce, on ji rozumně. Ona žárlí na ni a zlobí se na něho, on vyžírá ji a ona chce zpět své peníze. A on podřezává svině. Zní to jako spletitá hra osudu nebo jako námět mexické telenovely?

27.4.2016 v 9:10 | Karma: 11,59 | Přečteno: 531x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Takže vy budete kritička!

"A co vy studujete?" zeptal se mě se zájmem komisař, když jsem znovu neudělala zkoušku z autoškoly. "DAMU," přiznala jsem a hlas se mi klepal. "Tak to byste neměla bejt nervózní, ne?

26.4.2016 v 9:30 | Karma: 16,66 | Přečteno: 1028x | Diskuse| Osobní

Lenka Veverková

A žili šťastně až do smrti...

... říká se na konci skoro každé pohádky, aby byl happy end ještě umocněn a malé děti získaly pocit, že zlo zůstalo navždy poraženo a pravda a láska zvítězily nad lží a nenávistí. Ale bylo to tak doopravdy?

16.3.2016 v 18:28 | Karma: 10,80 | Přečteno: 577x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Jak jsem si vysnila terasu

Vyrostla jsem na vesnici. Obklopená přírodou jsem tudíž byla dennodenně. Každé ráno mě budilo kohoutí kokrhání a slunce, jež mohutně pražilo do mých oken situovaných na východ. Snídala jsem na zahradě, chodila jsem bosky

21.7.2015 v 14:45 | Karma: 25,54 | Přečteno: 3687x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Nekritizuji pomoc Ukrajině, brání se Babiš ve sporu s Černochovou o munici

4. května 2024  12:07

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš uvedl, že nekritizuje pomoc Ukrajině, ale netransparentnost aktuální...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  11:55

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Zemřel bývalý šéf izraelské společnosti přátel ČR. Přežil Osvětim, skrýval se v Praze

4. května 2024  11:39

Ve věku 99 let zemřel někdejší předseda Izraelské společnosti přátel České republiky a jeden z...

Novodobí husaři. Polsko zná podobu F-35, budou bez červeno-bílé šachovnice

4. května 2024  11:07

V polských ozbrojených silách se zakrátko opět objeví husaři. Nikoliv však jako těžká kavalérie,...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy