Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Albína

26. 7. 2009 0:51
Moje řeč:)

Měla jsem stejně jako ty všechno opocené, jen co jsem prošla kolem učebnice z matiky. A děda, matikář - fyzikář, co on se na mě vždycky nakřičel, no až běda.:)) nejdřív začal klidně, vyrovnaně, odhodlán, po pár hodinách začal divně rudnout a ke konci doučování jsem přemýšlela, jestli mu ta obrovská žíla na krku praskne nebo ne.:) A teď - ejhle, všechny stereometrie a siny a cosiny zapomenuty a dělám novinářku.:) takže buď klidná.:)

0 0
možnosti
PK

fulcrum

15. 6. 2009 16:23
Pravítko

Ještě že jsi neusla s kružítkem v ruce ;-D

0 0
možnosti
JH

hošík

14. 6. 2009 20:16
krychle

Řezy krychličkama patřily vždycky k tomu jednodužšímu ... stačí kvalitní obrázek a je to jasný, ale taky u nás byli lidi kteří to v tom neviděli ... jinak držim palce ať to dobře dopadne ;-)

0 0
možnosti
KV

K.larka

14. 6. 2009 16:53
Úplně tě chápu

Já si tohle prožila první čtyři roky na gymlu, kdy byly čtvrtletky z matiky noční můry, většinou jsem měla trojku nebo čtyřku, profesorka do nich dávala ty nejtěžší příklady, hrůza.. Zbylé čtyři roky už to bylo lepší, dostali jsme novou profesorku a ta měla čtvrtletky lehké.. A řezy krychlí jsem nechápala, ale měla z nich jedničky, vždycky jsem tam někde udělala čáru a ono to bylo náhodou správně. :D

Pak se pochlub se známkou. :)

0 0
možnosti
LV

subaudition

15. 6. 2009 17:16
Re: Úplně tě chápu

tak nakonec 3, řezy jsem měla jako jediný celý správně a tamto jsem nějak popletla xD.. jinak my to máme přesně taqky tak lehký testy a čtvrtletka všechno těžký.. a je to nejdůležitější známka,tss

0 0
možnosti
TV

Witty1

14. 6. 2009 1:41
Drzim palce

minimalne Te to povzbudi:-))

0 0
možnosti
LV

subaudition

15. 6. 2009 17:19
Re: Drzim palce

děkuju, od tebe to vždycky potěšíV;-Dale nakonec jen tak na půl páč mám trojku..

0 0
možnosti
D

druckmueller

13. 6. 2009 15:03
Jak se máš?

bezva zápisek, úplně mě to vrátilo do školy :) a nová fotka taky dobrá!

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

12. 6. 2009 23:22
Jééé

Vrstevnice. Že vy jste taky v druháku, počítáli jsme úplně stejné příklady. Přesně ostrý úhel 18 stupňů a letadlo letící z místa na místo, ty učebnice z matiky ale doslova nesnáším. Moji sposlužáci psali čtvrtletku dneska, já jsem jako srab podobně jako další půlka třídy chyběla. Inu docházka na střední. Budu dopisovat v pondělí. Prý měli taky čtyři příklady a na vypočítání jednoho se vypotřebovala jedna strana papíru A4. Děs!

V matice ale děsně záleží na učitelích, někteří to prostě umí vysvětlit, někteří ne. Dřív jsem se na matiku nikdy nemusela učit a měla jsem kolikrát nejlepší čtvrtletky ze třídy. Dostali jsme novou učitelku a matika je pro mě španělskou vesnicí. Na vejšce to bude ale asi horší.

Držím palce, ať dostanete co nejlepší známku. :-)

0 0
možnosti
LV

subaudition

13. 6. 2009 7:24
Re: Jééé

Myslim, že máme na poměry docela dobrou učitelku, která to umí vysvětlit, jenže asi tomu nevěnuju tolik času, kolik by bylo potřeba (vždycky tejden před čtvrtletkou..;-D) A co to je za vykání, když jsme vrstevnice?:D Ať se ti taky test podaří!

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

12. 6. 2009 22:47
jó logika

Pěkný:o) Já mám letos 7 let po maturitě a dělám přijímačky na VŠ:o) No a zjistila jsem, že největší problém je právě řezání krychliček a doplňování čísílek v testech studijních předpokladů:o) Je to totiž logika a tu já NIKDY v životě nepotřebovala:o))))

0 0
možnosti
MP

Ryuu

15. 6. 2009 10:28
Re: jó logika

Kde proboha chteji v prijimackach rezy krychli? :o)

Napada me, ze by to mohlo mit nejaky uzitek mozna tak na stojarine nebo u architektu, ale zase u tech bych netipoval, ze by se k nim hlasil nekdo s nedostatecnou prostorovou predstavivosti :o)

0 0
možnosti
SW

hph

12. 6. 2009 20:43
Doufám

že aspoň máš lepší učitelku, než jsme měli my (šikanující), ale jinak jako bych to psala já :) (až na to, že jsem si nikdy nedokázala hledat, k čemu je matika v praxi, počítat dobrovolně srážky aut a vzdálenost řeky, gratuluju, že to dokážeš). A bez krychlí se obejdeš, zvlášť na novinařině. V pondělí budu hledat článek, jak jsi dopadla. A přeju ti, abys nebyla v ročníku, co bude muset dělat z matiky povinně maturitu.

0 0
možnosti
LV

subaudition

12. 6. 2009 21:06
Re: Doufám

maturita z matiky mě děsí, ale ted je aktuálnější matematický seminář, na který příští rok chodím xD

0 0
možnosti
PB

buřinka

12. 6. 2009 20:34
Článek

R^, matikaRv. Matematika patří k základnímu vzdělání. Dneska děti v devítce neumí počítat se zlomky, vyřešit jednoduchou rovnici. Děs, běs, hrůza. A proč? Protože kantorka jim radši dá 4 za nic, jen aby se s ním nemusela otravovat o rok déle. Na střední škole něco podobnýho. Tam zase papínek přijede na sponzorském daru, takže zase nic nemusíte umět. A pak úroveň školství nemá jít do ...... Hlavně že se zvyšuje počet vysokoškoláků. Každej maturant před čtvrt stoletím nas..e po ránu dnešních vysokoškoláků kýbl (viz. biomasa). Zavést státní maturitu. Povinně matamatika, fyzika, čeština, angličtina a jeden volitelný předmět, podle zaměření školy. Stejný otázky na všech středních školách, aby se zajistila stejná úroveň. A zkoušky na VŠ zpoplatnit (termín např. 1000,-)

0 0
možnosti
PH

Gerharddererste

12. 6. 2009 23:42
Re: Článek

Tak to teda prrr, fyziku teda ne!!! K čemu bude třeba budoucím právníkům a překladatelům fyzika???

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy