Gus Gus a Daniel August

Máte rádi poklidnou muziku, u které můžete dumat a snít? Rádi usínáte u smyčcových melodiích a v budoucnu se plánujete odstěhovat na Island? Daniel August vás chytne za srdce a už nepustí.

Daniel Augustmyspace.com


Daniel Agust byl členem /pro mě donedávna/ nepříliš známé skupiny Gus Gus. Gus Gusáci jsou z Rejkjavíku a skvou elektronickou skupinku založili už v roce 1995. Skupinu od té doby vystřídalo spoustu členů - nynější složení je President Bongo, Earth and Biggi Veira. Vydali šest cédéček, poslední se jmenuje Forever a pochází z něho také písnička Moss.

Muzika Gus Gus je hlavně elektronická, ale je v ní i trochu techna a housu. Zremixovali také písničky od Depešáků, Bjork, Moloka a Sigur Rós. Mám z té hudby takové smíšené pocity, nejsou to kytarovky, jaké obvykle poslouchám, ale možná proto jsme si je zamilovala o to víc. Jsou prostě zvláštní.

Ale zpátky k Danielovi. Dan opustil Gusgusáky a nahrál vlastní sólovku Swallowed a Star. Netají se tím, že se inspiroval Beethovenem. Jeho hudba je mile pomalá, melancholická, méně elektronická než u Gus Gus. Dan má skvěle sametový hlas a když zpívá If you leave me nooow je to děsná citlivka. Ale konec řečí a pojďme nechat kapat slzy nad jeho písněmi.

Sparks Fly

If you leave me now

*** koukněte na Danielovo myspace, jestli ho chcete poznat blíž

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Veverková | sobota 13.9.2008 12:35 | karma článku: 9,19 | přečteno: 1754x