Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

22. 3. 2009 4:00
A až

Si lidé přestanou půjčovat, bude to takový frmol, který tu ještě nebyl. Prozatím je to tak, že ještě ochota mezi lidmi si půjčit je a brzdí to banky tvrdými úroky. Až se lidé rozhodnou si nepůjčovat vůbec, ekonomika zkrachuje úplně. Celý systém je založený na principu letadla a jen časový posun mezi úvěrem a splátkou umožňuje tomuto nemožnému finančnímu systému fungovat. Zastavením půjček a požadováním splátek v nesnížené výši bez časového odkladu dojde velmi rychle k úplnému vyschnutí peněžní zásoby..

0 0
možnosti
JK

MiroTR

21. 3. 2009 7:25
Dobře napsáno !

Jaká krize ? Zatím recese. I když možná horší, než jindy.

Jo, až budou poloprázdné silnice, protože lidi nebudou mít na benzín  a skončí diskuse, protože lidi prodali PC, aby měli na jídlo, pak to teprv bude krize, vážení ! :-/

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

20. 3. 2009 23:24
Taky si

myslím, že žvásty o krizi jsou trapné. Růst o 7% se sice zcvrkl na 0,5%, ale pořád máme /očekáváme/ víc než vloni. Za komunistů bylo v obchodech pendrek, tak si spousta lidí musela pomoct samozásobitelstvím - vypěstovat si zeleninu, ovoce, jahody, králíky.  Dnes je všechno ke koupi za babku na každém rohu, něco si dělat sám se už nerentuje, jsme závislí na dělbě práce. když se ta i jen nepatrně zasekne, jsme v háji. Ale ta krize mi připadá komická - jako by člověk vyhlásil před rodinou, že se příště jede na dovolenou na Tahiti, pak nedostal prémie a začal si trhat vlasy z hlavy, prý je zruinován, ožebračen a na dovolenou musí jen do Tanzánie.  A pracovníci skláren, jejich odboroví bossové - to z nich nikdo netušil, kolik miliard firma dluží? Že se mezi nima našli experti, kterým ve sklárnách pracovala celá rodina a klidně si nabrali hypotéky a půjčky. Tohle je tedy dost pěkná ukázka krátkozrakosti, ne-li přímo pitomosti.

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 3. 2009 1:24
Re: Taky si

Za komunistů byl považován růst 0,7% za neúspěch. Maso se dalo běžně koupit, ovoce a zelenina když ne v obchodě, tak rozhodně na trhu. Nikdo si nic pěstovat nemusel. Naopak dnešní ovoce a zelenina v hypáčích má všechna stejnou syntetickou chuť a s výpěstky se vůbec nedá srovnat.

Jak si mají zaměstnanci opatřit bydlení bez hypoték?

0 0
možnosti
D

dnb/

20. 3. 2009 22:53
kdo

rozhoduje o tom, co kdo má chtít? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik