V Řeži připravují seminář pro středoškolské studenty

Nedávno mě zaujala nabídka ÚJV Řež, a. s. a Centra výzkumu Řež s.r.o. Tyto dvě výzkumné společnosti nabízejí středoškolským studentům se zájmem o jadernou fyziku možnost strávit v Řeži celý týden.

 

Na programu budou přednášky řežských výzkumníků, besedy, odborné filmy a především experimenty na obou řežských reaktorech a také na reaktoru Českého vysokého učení technického v Praze. Výzkumný areál v Řeži je značně rozsáhlý, takže chápu, že je pro akci vyhrazen celý týden. Během jednodenní exkurze toho člověk sice stihne obejít poměrně dost, ale pak mu z toho jde hlava kolem a poslední zajímavá pracoviště už tak dobře nevnímá. Proto oceňuji organizátory semináře za naplánování akce do pěti dnů.

Plakát lákající studenty na seminář. (Zdroj: Ujv.cz)

Já sám jsem již student VŠ, takže tuto možnost nemohu využít, ale kdyby tato nabídka přišla o několik let dříve, už teď bych měl sbaleno. Apeluji proto na studenty, aby této možnosti využili, přemluvili své třídní učitele a semináře se zúčastnili. Bohužel mi přijde, že v současné době je problém se uvolnit ze školy na celý týden. 

Více informací o akci najdete přímo na stránkách ÚJV Řež, a. s.: http://www.ujv.cz/web/ujv-107/pripravovane-seminare

Autor: Vladislav Větrovec | pondělí 29.4.2013 21:42 | karma článku: 8,11 | přečteno: 271x