Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Veršotepárna - Vaše díla - Rispet 2a

Vážení a milí a je to tady – první várka vašich veršotepeckých děl tohoto týdne! Veršotepárna je hraní si se slovy. Je soutěží sám se sebou i s ostatními.

Pro první kolo jsme vybrali krátkou a krásnou básnickou formu, kterou je rispet.
Soutěžních příspěvků se nám sešlo požehnaně – a to ještě příjem vašich děl tento týden nekončí – takže na další porci se můžete těšit i zítra. Jsme opravdu rádi, že vás hraní se slovy tolik baví.
Ale POZOR – uzávěrka je ve čtvrtek v 17.00 hod. Později přijaté příspěvky již do soutěže nebudeme moci zařadit. Děkujeme za pochopení.
Zadaná slova pro tento týden byla:
krasavice klášter atom světlo ruka
A teď už pojďte číst a hodnotit.

#1 Alice Barešová Krasavice z kláštera rispet Ponurý klášter, kam světlo nezaťuká, po celý den svítí mihotavé svíce, tam jednou na vrata zabušila má ruka, žila tam víla, krasavice. Beze slov pozvala mě dál, na tváři úsměv anděla, vešel jsem, kdo by odolal a poranil se docela. Od těch dob poznávám, kolik je pravdy na tom, že získat její lásku těžší, než rozbít atom.

#2 LadyEvil Vlasatice Rispet Klášterním tichem, ve světle i stínu, míjím pod plachetkami krasavice. Po schodech z nostalgie a splínu spěchám sklem pozorovat létavice. Pod noční oblohou ruky zachvění, snad vyřešeno mé věčné trápeni. S atomovým číslem dvacet devět as všechny komety zrzavý mají vlas.

#3 Monika Silberová Podej mi ruku... Rispet Já udělám ze sebe krasavici a jindy zase pannu z kláštera. Když budeš chtít, tak třeba nevolnici, to pro zpestření tvého večera. Nechám se rozložit na atomy, pak rozhoří se světlo - a v něm my. Podej mi ruku a pohlaď po tváři, budeme spolu listovat ve snáři.

#4 Dana Daňková POTKAL JSEM JEDNOU KRASAVICI rispet Potkal jsem krasavici... která pro spásu našich těl i duší měla být dána do kláštera a dělat jen to, co se sluší. Do rukou svých mé srdce vzala a na atomy rozmetala... Zlomený, odevzdaný svému údělu bloudím a hledám světlo v konci tunelu...

#5 Wizard Noci v klášteře rispet Když mladý byl šel do kláštera Nepoznal ze života nic Atomy srdce za večera Ni lásky lepých krasavic Když přijde večer, světlo zhasne Není mu už všechno jasné Nepozná nikdy lásky muka Laská ho jenom jeho ruka

#6 Alesio SVĚTLO VĚDY rispeto SVĚTLO VĚDY věnováno všem Šavlům Jedna extra krasavice, že se skládá z atomů, divila se převelice, až vrazila do stromu. Náhle světlo se jí zjeví, krasavice tápe, neví, že to Boží ruka, která dovede ji do kláštera.

#7 Ivo Levis Středověká lidová rispet Vstoupila do kláštera krasavice, jsem z toho značně otřesen. Byla světlem mé zřítelnice, rozmetán na atomy je můj sen. Za ruce nebudem se vodit více, jinému patří teď - řeholnice, kterou jsem byl tak okouzlen. Dnes zbyl mi smutek po ní jen.

#8 2nik Tajemství cynika rispet Zase jsem proplouval hranoly světla. Zase jsem rozbíjel atomy, marně. Bůhvíproč hlásil jsem při durchu betla, a rukou hnětl tvou hruď solidárně. Mám totiž tajemství, které mi dovolí cestovat v čase a ohýbat prostory. Klášterní tajemství, jen pro věřící, že v tobě zas jednou zřím krasavici.

#9 Grahanka Na prach Rispet Světlo té svíce z kláštera – má krasavice lepá – rozpaluje mě doběla To jímá mě zas touha slepá Na atom mé tělo rozprášíš a nezeptáš se, jestli smíš Pak dýchneš a z ruky tvojí s vesmírným prachem prach můj se spojí...

#10 Alt F4 LXX (rispet) To bylo „noha parou cválá…“ Teď ruka třese s atomy Až chvěje se prý katedrála A taky klášter… A co my?! Já…? Já muž ducha… v hrsti rozum po kapsách klíčky k hvězdným vozům a v oknech světla z komet (krasavic)… Doufám si, že ví NASA víc

#11 František Flísenský Nedotknutelná Rispet Jsi jak zarputilá abatyše v klášteře tajemných klarisek za panenství chceš být výše a přec mám tě na dotek Krasavice v světle božím, však vyhnula ses všem mým ložím A rukou mé srdce drtila až na atom ho rozbila.

#12 Vyjola Touha Rispet Rád by tiskl nejen líc i když se to nedělá na těla všech krasavic za zdmi kláštera.. Touhou jsou už z atomů ionty brzy bude světlo, to ho rmoutí.. Vstávej! čísi ruka s ním klepe zatímco mu srdce zběsile tepe.

#13 Jarmila Horáková Vězeň v Jáchymově rispet Ve jménu republiky je zrádce, ač bez viny a podivnými intrikami je k umírání odsouzen. Na čistých rukou bídu zjevuje krev a modřiny -číslo bez jména rozbíjí pro atom rodnou zem V cele bez světla jak v ďáblově klášteře mu lačná krve lůza stále klepe na dveře. A v noci strach-zubatá krasavice s rachotem kutálí utnutou hlavu holubice.

#14 Šumšík Slepcové vyznanie Rispet V omrvinkách lásky atóm žiari a svetlo v tvojich zorničkách. Na nehu nie sme ešte starí. Nemaj prosím z toho strach. Než zaznie ortieľ posledný. Buď krásavicou mojich dní. Buď rukou mojich slepých rán a vôňou našich nežných drám.

#15 Olga Vodová střet rispet Světelná krasavice obchází klášter nádherná létavice opouští navěky svůj kráter V hledáčku rukou neznámé světlo střetnutí meteoru je peklo Jako když atomy vybuchnou u Hirošimy * Ženská krasavice obchází mužský kráter vlasy té přelétavice spouští testosteronový malér V atomu vlnění obrovské teplo nepřehlédneš oka laserové světlo Ve spáncích tamtamy v buňkách ruky divoké atomy

Autor: Veršotepárna | středa 11.2.2015 8:33 | karma článku: 9,04 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Veršotepárna

Veršotepárna II - říjen

Máme tu začátek podzimu, máme tu říjen. S novým podzimem se vrací Veršotepárna v novém kabátě. Tentokrát to bude trochu jiné, místo povinných slov bude zadané jen téma a forma na celý měsíc. Budete si s námi zase hrát se slůvky?

3.10.2016 v 8:33 | Karma: 16,45 | Přečteno: 326x | Diskuse| Poezie a próza

Veršotepárna

Vaše díla - Ritornel 3

Všechno má svůj konec. I Veršotepárna v současné podobě. Nebojte se, vymyslíme něco nového. Přináším Vám poslední sedmero vašich veršotepeckých děl. Veršotepárna byla hraním si se slovy. Byla soutěží sám se sebou i s ostatními.

6.5.2016 v 8:33 | Karma: 16,53 | Přečteno: 277x | Diskuse| Poezie a próza

Veršotepárna

Zadání – Ritornel 3

Jednou za měsíc nabídneme vybranou básnickou formu a vysvětlíme recept – v čem daná forma spočívá. K tomu každý týden přidáme pět slov, která je třeba použít ve Vašem díle. S chutí do toho - pojďme s vervou do posledního týdne.

25.4.2016 v 8:33 | Karma: 7,76 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Veršotepárna

Vaše díla - Ritornel 2

Přináším Vám desatero vašich veršotepeckých děl minulého týdne. Veršotepárna je hraní si se slovy. Je soutěží sám se sebou i s ostatními. Tento týden je technická přstávka - na další zadání se těšte v pondělí.

19.4.2016 v 14:10 | Karma: 13,98 | Přečteno: 340x | Diskuse| Poezie a próza

Veršotepárna

Zadání – Ritornel 2

Jednou za měsíc nabídneme vybranou básnickou formu a vysvětlíme recept – v čem daná forma spočívá. K tomu každý týden přidáme pět slov, která je třeba použít ve Vašem díle. S chutí do toho - pojďme do druhého týdne dubnového kola.

11.4.2016 v 8:33 | Karma: 10,94 | Přečteno: 102x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 279x
Vše potřebné o soutěži se můžete také dozvědět na web.stránkách www.versoteparna.cz a nebo také www.m-sblizeni.cz
V porotě zasednou a hodnotit vás budou:
Za blog iDNES.cz: Vlastimil Shaana Šantroch, Vladimír T. Gottwald, Emrich Sonek
Za veřejnost: Eva Holubová, Miroslav Macek


Mediální podpora Blog iDNES.cz